clony Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Am primit si eu tv din titlu cu siguranta arsa. Am facut masuratori si nu era nimic in scurt asa ca am pus siguranta dupa care au picat c516 c520 si 2 diode din punte. Dupa inlocuirea acestor componente(condensatori de acelasi fel dar am schimbat puntea cu diode de 2A in loc de 1,5 ce avea el) tranzistorul final de pe sursa V513 se incince de nu poti tine mana pe radiator. Se mai manifesta un defect pe imagine (imagine sub forma de clepsidra) si un tremurat al imagini(pe subtitrare se vede cel mai bine). Am verificat c444 vd448 si sunt ok. Model: tda211b v2.0 Este foarte asemanator cu http://monitor.espec.ws/section1/topic173351.html http://postimg.org/image/hj99gpm7h/ http://postimg.org/image/km3k0m347/ http://postimg.org/image/60000whbp/ Nu am telecomanda sa intru in meniu service. Tensiunile sunt comform notatiilor de pe placa. Procesor tda11105ps/v3/v. Se poate regla din meniu de service sau trebuie intervenit pe placa? Link spre comentariu
cornel1962 Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 ..... nu cred ca MS v-ar ajuta, deconectati BO si verificati sursa pe sarcina artificiala. Aveti consum mare pe una din bare. mult succes! Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Pune o poza da vedem imaginea cum arata.Poate e dusa deflexia Link spre comentariu
clony Postat Iunie 14, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2015 Aici este imaginea cu defectul http://postimg.org/image/60000whbp/ Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) acolo unde este incercuit cu rosu pe linga radiator mare vreun tranzistor inafara de bu sau pune o poza facuta din partea tuneru inspre radiator Editat Iunie 14, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
naetv Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 (editat) din poza aia , eu nu vad efectul " forma de clepsidra " , poate trapez - dar nu se distinge clar , din cauza unghiului din care a fost facuta poza pare mai repede filtraj sau tensiune de baza scazuta - chiar si la bobine linii duse , creste consumul si scade tensiunea de baza , nu ramin " Tensiunile sunt comform notatiilor de pe placa " - mai exact care sint acele tensiuni ? si daca nu este schimbat inca , schimba V511 2SA1015 cu 2SA1013 si verifica filtraj sursa C507 si pe iesiri sursa incurca si faptul ca asta este un tv cu tub recuperat de la monitoare si are adaptarea bobinei de deflexie pe traf linii Editat Iunie 14, 2015 de naetv Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 Nici eu nu vad defectul.La ce china este dupa poza imaginea e ok. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iunie 14, 2015 Partajează Postat Iunie 14, 2015 daca are acest trafo montat pe miezul trafului linii mai mul ca sigur nu are est-west, deci trebuie schimbati ceva condesatori chiar si cel mare din primar,si cei de pe b+.cei din bv, preccum si cei 2tr zona optocuplor a1015 c1815 ,semireglabil,si optocuplor,si una din cuplele bobinei horizontal poate fi mutata pentru mariea dimensiunii bo Link spre comentariu
clony Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Am schimbat toate componentele incercuite. Tensiunile Sunt cu 2-5v mai mari ca in schema din link-ul de mai sus. Am deconectat bobina deflexie pt teste si tot se incinge tranzistorul V512 din sursa. Final lini e cu dioda nu e Bu808. Link spre comentariu
valangjed Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Condensatorii de recuperare i-ati schimbat? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) Am schimbat toate componentele incercuite. Tensiunile Sunt cu 2-5v mai mari ca in schema din link-ul de mai sus. Am deconectat bobina deflexie pt teste si tot se incinge tranzistorul V512 din sursa. Final lini e cu dioda nu e Bu808. ai schimbat conzi degeaba fara rost eu tiam pus o intrebare si tu nu ai raspuns intrebarea era daca este un tranzistor unde am incercuit eu daca nu este nu are ew si nu ai cei face ca asa sint gunoaiele chinezesti daca ar avea tranzistor sar putea regla din service Editat Iunie 15, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
iuliantv Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) schimbati cele incercuite cu galben,2s(a1015) inlocuiti 2sa1013 imaginea stramba e ceva normal la asemenea ,,,,,,,, cu tuburi recuperate din monitoare Editat Iunie 15, 2015 de iuliantv Link spre comentariu
clony Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Are un tranzistor c2383. Problema cu imaginea sa ziceam ca nu ar fi asa de grava. Mai grav e ca se incinge tranz din sursa si nu cred ca o duce mult astfel incat sa fie deranjat de imagine. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 ala este tranzistoru driver cel incercuit de tine si vad ca nu are tranzistor ew si nu se poate regla trebuia sa fie acolo unde am incercuit eu dar nu e eu am prins si avea tot un simbio cu tub de monitor pacat ca nu am facut poze cu sasiul Link spre comentariu
clony Postat Iunie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2015 Am inlocuit tranzistoarele cu 2sa1013 si 2sc1815, optocuplorul si semireglabilul dar fara nici o schimbare. Dupa 5 minute de functionare daca pui degetul pe radiator pt 2-3 secunde acolo ramane. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum