Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut un circuit specializat cu rol de senzor de curent

Postări Recomandate

http://www.allegromicro.com/datafile/0755-200.pdf

In genul celui din link.

Doresc sa cumpar un astfel de circuit din Romania. Aplicatia in care doresc sa-l folosesc este masurarea curentului in c.c. Nu este musai sa fie acest circuit, e bun oricare face acelasi lucru. Curentul maxim in cazul meu este de 14A. Precizia nu trebuie sa fie foarte mare si as prefera un integrat care sa scoata 0-5 V in functie de curentul care-l masoara (pentru a fi introduc intr-un ADC).

Orice sugestie e binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lalihifi

2

• zal

2

• tuffguy

1

• DorinD

1

Top autori în acest subiect

Daca ai ambitie poti sa-ti improvizezi singur o sonda Hall. Cauta pe net ca gasesti.Mai intai cauta efectul Hall, ca sa vezi cum functioneaza si pe urma te poti apuca sa-ti faci.Mai simplu e sa cumperi un cleste de masura (clamp-metru). Costa cam cat un aparat de masura si poti sa il folosesti si ca AVO-metru (nu toate modelele au si AVO-metru)

Link spre comentariu

Ia legatura cu cei de la Honeywell Romania si vorbeste cu un inginer de la ei, sigur au si te pot ajuta chiar daca ai nevoie de senzor pt. un prototip si nu pt. productie de serie.Sau mai poti incerca sa-ti faci senzorul pe baza unui senzor Hall (se gasesc pe toate drumurile), mai greu e sa faci un intrefier intr-un tor de ferita (cu un taietor cu disc abraziv?).

Link spre comentariu

Uite o alta idee pe care eu am aplicat-o practic. Am facut rezistenta dintr-un traseu de cablaj dimensionat corespunzator. De exemplu, un traseu de cupru de 5cm lungime si 10cm latime are 2.5mOhmi. Tensiunea care apare la bornele acestei rezistente o amplifici cu un amplif diferential. Asta poate fi un singur operational daca e rail to rail sau doua, daca folosesti operationale mai de duzina.Eu folosesc montajul pana la 20A. Pierderea de tensiune la 20A este de 50mV. Ptr aplicatia mea asta este acceptabil.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări