Vizitator viobio Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 (editat) Pana la urma cam ce amplificator sh este de urmarit (cumparat)? Unele au probleme cu acest selector de surse automat (Yamaha, Onkyo), altele au in etajul final circuite integrate greu de gasit (sau foarte scumpe) aici avem prea multe firme ca sa mai enumar . Un potentiometru se poate inlocui usor, (vis-a-vis de circuitul final sau selectorul de surse), asa ca n-am pretentia ca sa mearga ca-n prima zi... se inlocuieste potentiometrul cu probleme fara costuri prea mari.O recomandare de amplif cu sunet bun, fara prea multe automatizari si care sa poata si reparat cu ce se gaseste acum in comert...evident sh... ca nou probabil sare de 500eE vechi dar cu mult peste ce se fabrică azi,Harman Kardon seria PM600,Eu am PM655,foarte curând o sa am și un PM655,găsești sh la 300..350lei,sunt bine făcute,665 e de 2x100w RMS,are doua trafuri de alimentare.E doar o sugestie de amp sh bun.Înainte de a cumpăra ceva, cauta pe net poze cu interiorul,la unele sh mai găsești și schema,pe net,cumpără doar ceva care nu are piese ciudate, greu de găsit.Depinde și ce buget ai.Te mai sfătuiești pe aici.E vechi dar cu mult peste ce se fabrică azi,Harman Kardon seria PM600,Eu am PM655,foarte curând o sa am și un PM655,găsești sh la 300..350lei,sunt bine făcute,665 e de 2x100w RMS,are doua trafuri de alimentare.E doar o sugestie de amp sh bun.Înainte de a cumpăra ceva, cauta pe net poze cu interiorul,la unele sh mai găsești și schema,pe net,cumpără doar ceva care nu are piese ciudate, greu de găsit.Depinde și ce buget ai.Te mai sfătuiești pe aici.Dacă as vrea sa cumpăr acum un amp nou, as cumpara un Yamaha AS1000,e 3000lei,după mine face banii.Yamaha AS 1000 e la reducere,la AVstore, de la 4700lei la 3000lei,ca amp este peste S701.Și AX1070 e o alegere buna. Editat Iunie 17, 2015 de viobio Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Cel mai bun selector de surse este ala care nu exista. Il strapezi si gata. Oricum in cele mai multe cazuri avem o singura sursa sau daca exista mai multe banuiesc ca nu stai toata ziua sa comuti intre ele. Schimbi cablurile interconect si gata. Nu mai pacane , nu mai haraie nimic, asculti audiofil. Indicat ar fi chiar si fara corectii de ton(t).Sunetul de calitate nu face casa buna cu toate rahaturile astea puse in calea lui. Cu cat te duci catre Formula 1 cu atat gasesti din ce in ce mai rar optionale precum scaune de piele, sistem audio, aer conditionat, etc.... Daca tot vrei amplificator special dedicat auditiilor decalitate , pai atunci lasi deoparte functiile de confort. Link spre comentariu
player4 Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 (editat) majoritatea potentiometrelor la amplificatoarele mai vechi, in special cele cu marcaj/opritor la mijloc (bass, inalte, balance etc) nu mai pot fi inlocuite cu ceva nou, pt ca nu se mai gasesc asemenea modele. La vremea respectiva s-au folosit tot felul de valori dedicate si configuratii ciudate ale pinilor..Ar mai fi de remarcat faptul ca daca pr vremuri, se folosea doar volumul amplificatorului, diversitatea si complexitatea surselor din ziua de azi, face posibila folosirea cat mai putina a potentiometrului de volum al amplificatorului.Referitor la selectorul de surse yamaha, este bine de stiut faptul ca nu are piste de carbon , ci contacte metalice, iar pretul unuia nou se ridica la pretul amplificatorului cu totul..lucru care nu il face tocmai rentabil.Folosirea sprayului de contact este o solutie temporara, intradevar, insa de cele mai multe ori este cea la care se ajunge dupa ce se iau in calcul mai multe variante costisitoare.Ca idee, la un ax-1070 am curatat poturile cu spray de contact in 2012, si functioneaza totul perfect si in ziua de azi. Vis-a-vis de sprayuri, evitati pe cele poloneze ce vin de pe tme. Alea chiar sunt niste mizerii Editat Iunie 17, 2015 de player4 Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 (editat) @Viobio: Am vazut acel amplificator Harman Kardon PM665, arata bine de tot...doua trafo, practic este un dual mono, cap coada...putere din belsug, cate 4 finali pe canal. Il trec pe lista de favorite. @RaimondAudio: Mare dreptate aveti, cu cat are ampliful mai multe dotari automatizate si fel de fel de accesorii, cu atat devine mai predispus la diverse defecte (unele foarte greu de reparat). @Player4: Pentru anumite potentiometre vechi, (care nu se mai potrivesc la gaurile din cablaj cu modele noi de potentiometre), eu am tras fire, iar daca placa de componente era sustinuta de carcasa chiar de potentiometru, am cautat alta varinta de sustinere. Editat Iunie 19, 2015 de marius75 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 (editat) Cel de balans a ajuns chiar inutil în zilele noastre. Am întîlnit destule care fac urît la acţionare, fie lovite, fie şi din cauza cond electrolitici din calea de semnal ce au pierderi mari. Cum unele au caracteristici ciudate (log/antilog, sau ştrap pînă la mijloc şi rez în continuare), se pot înlocui pe placă cu rez fixe şi lăsate corpul şi axul doar ca ornament. Editat Iunie 19, 2015 de zal Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Partea de corectii, inclusiv loudness si balansul sunt oarecum mai usor de reparat/inlocuit...in schimb acel selector de surse automat parca l-as evita... Link spre comentariu
Vizitator hagiufa Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 salutare ! Ar mai fi urmatoarele variate : Un A-S 1000 sh in jur de 500 euro sau un MX-2 si un preu cam tot in banii astia ? Ce parere aveti ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 Alta varianta sh,Denon PMA900 Link spre comentariu
player4 Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 (editat) Alta varianta sh,Denon PMA900 Denonul asta e facut prin 86, si e cu 10 ani mai "batran" ca ax-1070-le.. Probabil antevorbitorii deja se intreaba: Oare potentiometrele astuia nu se duc in 30 ani? dar electroliticii? Personal si eu agreez mai mult ca orice scula sh vintage, un ax-900, facut tot cam prin aceeasi perioada (89). E bine totusi sa nu uitam pt ce achizitionam un amplificator (calitatea sunetului) si sa nu luam in considerare doar eventualele defectiuni ce ar putea apare in timp.. @ hagiufa -Daca vrei, poti sa by-pass-ezi toate corectiile, folosind intrarea pe amplificarea finala la yamaha (main-in). Important e sa-l iei fara interventii si fara nicio problema, nici la potentiometre , nici la selectoare, nici la nimic.. Editat Iunie 22, 2015 de player4 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2015 Partajează Postat Iunie 22, 2015 Dacă ne gindim doar la comanda comutatoare,potentiometre,condensatori,nu mai cumpăram niciodată nimic,e ca drobul de sare......Eu ce am recomandat a fost ce cunosc,ascultat,văzut mate și studiat. Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 23, 2015 Partajează Postat Iunie 23, 2015 (editat) Sunt bune review-urile facute de cei care au tinut diverse amplifuri de-a lungul timpului. Am mai multe amplifuri, insa cel mai bun (din ce am eu) este, in mod ironic, cel mai vechi ('79) merge totul in regula, sunet bun...este un JVC AX5. Cu timpul o sa vand o parte din ce am si sa-mi cumpar ceva mai bun. Ca optiune as merge pe Harman Kardon PM665 imi pare destul de bun pret/calitate...sunt si scule mai bune, nu zic, dar incepe sa friga la buzunar... Editat Iunie 23, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum