player4 Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) Pai da , un teoretician care confunda Facultatea de Electronică cu Academia lui Dorel . Dacă nu ai habar de sensul cuvintelor , recunoaște , nu e o rușine , ăsta e un forum de entuziaști, nu de electroniști . De aia toti au migrat pe alt forum ... Am gresit intr-o exprimare si am recunoscut. Mai rau de altii care nu vor sa recunoasca.. Nu vad ce te opreste si pe tine sa migrezi. La atitudinea pe care o ai, sunt sigur ca nu te va regreta nimeni Editat Iunie 15, 2015 de player4 Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 Îmi rezerv dreptul să fac " ce vrea mușchii mei " ca să moară dujmanii de inimă rea. Sper că știi de gluma ! Link spre comentariu
Vizitator hagiufa Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 chiar sunt placate cu aur contactele si este 79 euro plus 9 euro transport plus 3% comision paypal =91 euro , nu chiar 100 Link spre comentariu
player4 Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) Referitor la curatarea selectorului de surse, fara a fi dat jos de pe cablaj, vreau sa fac mentiunea ca este o operatiune de durata, jeturile de spray de curatare fiind necesar a fi pulverizate din cat mai multe unghiuri si prin cat mai multe orificii ale carcasei metalice a selectorului. In acelasi timp trebuie avut grija sa nu intre spray la motoras, sau sa se degreseze pinionul de plastic. Cel mai bine se curata dat jos de pe cablaj, insa trebuie sa va puneti cateva semne privind alinierea pistelor, ca sa va fie usor sa le puteti pune inapoi pe ax. Operatiunea de dat jos ansamblul de pe pcb doar cu letconul este munca de sisif, datorita multitudinii de pini ce trebuie dezlipiti concomitent, insclusiv pinii rasuciti ai carcasei metalice. Trebuie avut grija si cu temperatura letconului, pt ca traseele sunt destul de subtiri acolo si riscati sa le ardeti. Dupa ce ajungeti in sfarsit sa dati jos rotitele cu contactele de pe ax, se curata foarte usor cu un betisor de ureche inmuiat in CIF de bucatarie, iar apoi se elimina rezidurile cu alt betisor inmuiat in alcool izopropilic. Ca masura de lubrifiere, eu am dat contactele la sfarsit cu un al treilea betisor inmuiat in ulei pt. mecanisme fine, insa intr-un strat foarte, foarte subtire Editat Iunie 15, 2015 de player4 Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 .....Operatiunea de dat jos ansamblul de pe pcb doar cu letconul este munca de sisif, datorita multitudinii de pini ce trebuie dezlipiti concomitent, insclusiv pinii rasuciti ai carcasei metalice. Trebuie avut grija si cu temperatura letconului, pt ca traseele sunt destul de subtiri acolo si riscati sa le ardeti. Se poate folosii in combinatie cu letconul si pompa pentru cositor sau cu rezultate excelente '' tresa pentru dezilipit /curatat " Link spre comentariu
Vizitator hagiufa Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 ca tot a venit vorba de curatat contacte , am un turntable yamaha yp-d6 si turatiile nu prea sunt stabile . se poate face ceva cu potetiometrele ? astea choar daca asi vrea sa le cumpar nu cred ca le mai gasesc Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 (editat) ca tot a venit vorba de curatat contacte , am un turntable yamaha yp-d6 si turatiile nu prea sunt stabile . se poate face ceva cu potetiometrele ? astea choar daca asi vrea sa le cumpar nu cred ca le mai gasesc Pot sa-ti spun cum procedez eu la potentiometre . Prima data le dau cu cateva jeturi de spray cu alcool izopropilic , dupa evaporarea alcoolului , le dau un jet de spray de contact ( rotite potentiometrele in ambele directii de cateva ori ) , la final le suflu bine de tot cu un spray cu aer comprimat si cam asta este . chiar sunt placate cu aur contactele si este 79 euro plus 9 euro transport plus 3% comision paypal =91 euro , nu chiar 100 Daca contactele sunt placate cu aur ( desi ma indoiesc ) nu ar trebui sa apara probleme ( gen oxidare ) ......si chiar cu aur fiind ......pretul este nesimtit de mare . Editat Iunie 15, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 (editat) Pai da , un teoretician care confunda Facultatea de Electronică cu Academia lui Dorel . Dacă nu ai habar de sensul cuvintelor , recunoaște , nu e o rușine , ăsta e un forum de entuziaști, nu de electroniști . De aia toti au migrat pe alt forum ... Pai cam asa si e forumul asta, probabil si altele, forum de hobby-sti si entuziasti ca altfel s-ar intelege ca toata lumea a facut facultatea de electronica ! Editat Iunie 16, 2015 de maxente Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 Ca fapt divers: pe un forum din afara cineva postase niste poze cu interiorul unor potentiometre/comutatoare dupa ce au primit jeturi generoase de spray de contacte (fara sa fie desfacute in prealabil). Toata vaselina siliconica s-a inmuiat si a ajuns in zone mai mult sau mai putin indicate, iar componentele mecanice au ramas cu foarte putina substanta de gresare in zonele importante. Incerc sa gasesc maine topicul, din pacate nu am avut inspiratia sa salvez linkul. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 Ca fapt divers: pe un forum din afara cineva postase niste poze cu interiorul unor potentiometre/comutatoare dupa ce au primit jeturi generoase de spray de contacte (fara sa fie desfacute in prealabil). Toata vaselina siliconica s-a inmuiat si a ajuns in zone mai mult sau mai putin indicate, iar componentele mecanice au ramas cu foarte putina substanta de gresare in zonele importante. Incerc sa gasesc maine topicul, din pacate nu am avut inspiratia sa salvez linkul. De acord ca, daca dai CIOBANESTE cu spray de contact potentiometrele / comutatoare etc , vor ramane fara vaselina sau si mai rau ajunge pe unde nu trebuie . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 Spray contact este cea mai mare porcarie. Eu recomand gazul lampant, are atit poroprietati de curatare cit si de ungere. Doar ca e mai greu de gasit... Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 16, 2015 Partajează Postat Iunie 16, 2015 (editat) Si cand te gandesti ca inainte il gaseai la orice găzărie la un pret de nimic... Acum am inteles ca e peste 10 lei litrul Editat Iunie 16, 2015 de maxente Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Un potentiometru curățat cu diverse soluții nu are cum sa revină în toate "mințile",este doar un paleativ momentan,problema nu este doar oxidul depus pe cursor,în timp datorita folosirii potului,se uzează, mai bine zis se tocește stratul rezistiv,de asta apar întreruperi sau hiriituri la rotirea potului,în final se ajunge tot la înlocuirea potului. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Potentiometrul care este folosit, si la care gradul de uzura este destul de mare trebuie inlocuit, degeaba se unge, ba chiar poate astfel situatie devine mai rea. A se evita utilizarea sprayului de contact , conform celor spuse de DjLeco, rezultatele cele mai bune se obtin cu gazul lampant. Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 17, 2015 Partajează Postat Iunie 17, 2015 Pana la urma cam ce amplificator sh este de urmarit (cumparat)? Unele au probleme cu acest selector de surse automat (Yamaha, Onkyo), altele au in etajul final circuite integrate greu de gasit (sau foarte scumpe) aici avem prea multe firme ca sa mai enumar . Un potentiometru se poate inlocui usor, (vis-a-vis de circuitul final sau selectorul de surse), asa ca n-am pretentia ca sa mearga ca-n prima zi... se inlocuieste potentiometrul cu probleme fara costuri prea mari. O recomandare de amplif cu sunet bun, fara prea multe automatizari si care sa poata si reparat cu ce se gaseste acum in comert...evident sh... ca nou probabil sare de 500e Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum