Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator nou sau vechi

Vizitator hagiufa

Postări Recomandate

Vizitator hagiufa

Salutare !

Vreau sa achizitionez un amplificator pentru casa , boxele pe care le detin sunt Yamaha ns-9393 :
http://www.mackern.de/index.php/2008/02 ... a-ns-9393/
Modele pe care le vizez sunt :
Yamaha AX-1070 ( model vechi , cap de serie din '93-'96 ) http://www.hifi-wiki.de/index.php/Yamaha_AX-1070 
sau
Yamaha A-S 701 ( model nou , nivel mediu din 2014 ) http://europe.yamaha.com/en/products/au ... mode=model
La cel nou ma incanta intrarile digitale plus , bine inteles , ca este nou , asta daca chiar conteaza varsta componentelor electronice , condensatoarele in special.
Ar mai fi si varianta Yamaha RX-A840 ( Receiver AV gama "lux" super fitos cu avantajul Network Player audio ) asta doar ca sa nu mai stau cu 2 amplificatoare . Unul stereo pentru muzica si celelalt multi canal pentru filme ( Yamaha RX-V473 )
Va multumesc anticipat !

Link spre comentariu
Vizitator Depecher

Eu iti pot spune din punctual meu de vedere cateva opinii.

Posed un amplituner Yamaha RX-V767

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v767__g/?mode=model

Am fost foarte incantat de ea la inceput.Am zis ca pot asculta atat muzica in format stereo cat si sa ma uit la fimele mkv si alte nebunii in 5+1.

Asta pana am ascultat la un amic o statie "vintage" stereo.Indiferent ce I-am facut

-echipare cu subwoofer,

-egalizator

nu suna asa "carnos" cum suna acea statie stereo.

De atunci, nu m-am lasat pana nu am achizitionat si eu una.E drept ,ca am luat una mai veche, fabricatie 1991(Onkyo Integra-8690).Acum treaba s-a schimbat.

Muzica stereo, o ascult pe ampliful stereo si intr-adevar sunetul a prins "viata",iar filmele si alte nebunii cu sunet  5+1 pe Yamaha.

Eu zic ca este singura solutie.Iti trebuie un buget pt asta,dar cu timpul le rezolvi pe toate.

Link spre comentariu
Vizitator hagiufa

Pentru filme am un yamaha rx-v 473 si este ok si cu siguranta pentru muzica ma voi orienta spre un ax-1070 sau un ax-870 depinde de buget 

Link spre comentariu
Vizitator hagiufa

ma gandeam la ax 870 . din cate am inteles ax-10x0 au probleme cu selectorul de surse .

oricum ax-870 este un castig fata de de ax-570 pe care l-am vandut acum o saptamana 

Link spre comentariu

ax-870 are acelasi selector de surse ca ax-10x0. Aceste piese nu se strica, ci mai degraba se prinde mizerie pe contacte.La un ax-1070 am curatat  un selector de surse motorizat, dupa ce in prealabil l-am extras de pe cablaj, iar la un ax-870 l-am curatat pe cablaj cu un mix de solutii spreiate cu presiune .

Editat de player4
Link spre comentariu

sa inteleg ca in cazul in care apar probleme se pot remedia fara costuri exagerate ?

un selector nou este aproape 100 euro 

Costurile exagerate s-ar rezuma la valoarea unui spray de contact si a unui spray cu alcool izopropilic .

Manopera nu se pune ca doar o faci pentru tine .

100 euroi un selector nou ??? :nebunrau: nici daca are contactele placate cu aur nu face atata .

da, daca problema la selector se manifesta ca un contact imperfect, un electrician bun poate o poate remedia fara costuri prea mari

Exact cum zicea si colegul Victor doar un elctrician ca altfel nu se poate si daca il cheama si Dorel este perfect .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Da ,da .Doar un electrician ... Altcineva nu poate . N-are cum :) !

poate oricine are cunostintele si dexteritatea necesare. M-am exprimat eu gresit. Oricum, de exemplu pe un teoretician de asta care nu a pus nimic in practica niciodata, nu-l vad in stare sa faca asa ceva.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări