Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trafo comenzi Philips MC-D 370

paulus

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am o mini combina audio Philips MC-D 370 care a cazut victima unui soc electric in reteaua Enel. Nu mai functioneaza nimic. Am desfacut-o banuind ca ar fi o siguranta dar toate, si are vreo sapte in total, sunt bune. Urmarind schema, conform site-ului de mai jos, am constatat ca transformatorul T901 depe power board are o infasurare intrerupta in primar. Ca urmare nu mai intra in stand-by si implicit nu mai comuta on-off. Din lista de piese rezulta ca este trafo 230v primar si 21v secundar cu priza mediana (cred ca 2x10.5v)

Pe traf este trecut TTA115321-0011 DAR PLUS 0408 si codul de catalog este T901 9965 000 20646 PWR TRANS. 115/230V/21

philips mc-d370 22 - ElektroTanya

M-ar interesa daca gasesc undeva acest trafo, poate are un coleg de forum unul disponibil, sau poate are cineva o combina cu alte probleme mai mari si poate sa-mi dea traful. Un mester dibaci cred ca l-ar putea rebobina , dar nu e cazul meu. Orice alta idee este binevenita. 

Multumesc.

Editat de paulus
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paulus

4

• dan cod

3

• Relav

1

• tepeleacatalin

1

Top autori în acest subiect

Probabil acest transformator are siguranta termica. De obicei aceasta este plasata pe bobine (la suprafata exterioara a bobinajului). Nu este la vedere deoarece mai are peste ea cateva straturi de banda izolatoare. Daca te uiti atent ar trebui sa se observe o "umflatura" pe bobina din primar. Desfaci usor izolatia cu caterul  (fara sa patrunzi in bobinaj) si faci un scurt intre pini acelei sigurante. Siguranta are o forma dreptunghiulara cu grosimea de 1-1,5 mm.

Editat de Relav
Link spre comentariu

sigur are aceea siguranta care nu e tocmai termica......pt ca e calculata ca dupa un anumit timp de functionare sa se intrerupa astfel incat proprietarul sa isi cumpere alt echipament....am intalnit la technics sony si chiar la chinezarii.....strapata echipamentele respective functioneaza perfect si astazi dupa ani de la interventie

pe ea este scrisa o temperatura ce vreo 105 grade......praf in ochii lumii....

strapati-o si nu o sa mai aveti probleme....la un tehnics mi-au cerut pt un traf nou jumatate din valoarea echipamentului.....asta ca sa descurajeze reparatiile si sa incurajeze consumul

spor si bafta

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

Scuze ca nu am dat cateva detalii: traful este foarte mic, tola are 30x25x17mm (LxHxl) cam cat un driver de sursa PC, si primarul este intr-o carcasa alba de plastic, practic nu pot sa-l desizolez, trebue desfacut pachetul de tole; am uitat sa spun ca eu am doua maini stangi!

Link spre comentariu

Scuze ca nu am dat cateva detalii: traful este foarte mic, tola are 30x25x17mm (LxHxl) cam cat un driver de sursa PC, si primarul este intr-o carcasa alba de plastic, practic nu pot sa-l desizolez, trebue desfacut pachetul de tole; am uitat sa spun ca eu am doua maini stangi!

nu se desface pachetul de tole , greu il pui la loc - daca mai reusesti , se taie plasticul + izolatia si cartonul de pe bobinaj si se ajunge la sig

ar fi buna o poza

daca nu reusesti , zici ca ai " transformatorul T901 depe power board are o infasurare intrerupta in primar. " ai acces la cele 3 picioruse ? posibil ca cea care crezi ca este intrerupta sa fie de fapt siguranta - unele au 3 picioruse  , exterior conectat la 220V si centru legatura intre sig si al doilea capat al bobinei de 220

Editat de naetv
Link spre comentariu

Domnilor vorbiti de siguranta termica pentruca nu stiti cum arata traful de ecopower .Ala nu are siguranta termica.Acum ca raspuns incearca sa strapezi relelul care alimenteaza traful mare sa vezi daca merge combina.Sper ca are asa ceva nu am vazut schema.

Link spre comentariu

Domnilor vorbiti de siguranta termica pentruca nu stiti cum arata traful de ecopower .Ala nu are siguranta termica.Acum ca raspuns incearca sa strapezi relelul care alimenteaza traful mare sa vezi daca merge combina.Sper ca are asa ceva nu am vazut schema.

Da, are un releu de 12v care este comandat printr-un tz C945 din o sectiune din secundar pentru on-off; din a doua sectiune tot printr-un 945 si un zenner DZ 5v6 se face stand-by. Banuiesc ca cele doua secundare au aprox. 10-11v, deci ar putea merge un traf 230/2x12v  de 200mA dela M......m.

Buna ideea cu straparea contactelor releului, am sa incerc luni si va comunic. Trebue sa mearga conform principiului ca nu pot aparea doua defectiuni simultan!

Link spre comentariu

Buna ziua,

Am o mini combina audio Philips MC-D 370 care a cazut victima unui soc electric in reteaua Enel. Nu mai functioneaza nimic. Am desfacut-o banuind ca ar fi o siguranta dar toate, si are vreo sapte in total, sunt bune. Urmarind schema, conform site-ului de mai jos, am constatat ca transformatorul T901 depe power board are o infasurare intrerupta in primar. Ca urmare nu mai intra in stand-by si implicit nu mai comuta on-off. Din lista de piese rezulta ca este trafo 230v primar si 21v secundar cu priza mediana (cred ca 2x10.5v)

Pe traf este trecut TTA115321-0011 DAR PLUS 0408 si codul de catalog este T901 9965 000 20646 PWR TRANS. 115/230V/21

philips mc-d370 22 - ElektroTanya

M-ar interesa daca gasesc undeva acest trafo, poate are un coleg de forum unul disponibil, sau poate are cineva o combina cu alte probleme mai mari si poate sa-mi dea traful. Un mester dibaci cred ca l-ar putea rebobina , dar nu e cazul meu. Orice alta idee este binevenita. 

Multumesc.

Alimentati din sursa externa cu 9-12v pe electroliticul din redresarea acelui trafo sa vedeti merge sau nu combina?!?Macar stiti la ce sa va asteptati ......(parte audio defecta,procesor ''ciupit''...etc)

Link spre comentariu

Eu cred ca merge si fara acel traf daca strapeaza releul.

Asa cum am promis, azi am strapat contactele releului si am alimentat combina. Cum era de asteptat, functioneaza display-ul, volumul si afiseaza "no disk". Nu functioneaza stand-by si on-off (era de asteptat fiind alimentate pe a doua parte de secudar).

Are dreptate dan cod caruia ii multumesc inca odata! :aplauze

Am trimis traful la rebobinat unui coleg de forum care s-a oferit sa-l faca si astept sa-l montez. Sper ca este caz rezolvat!

Editat de paulus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări