Vizitator mostel Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Salut.Caut echivalent la o memorie SPI Flash Winbond w25q40bvsip .Memoria cand dau sa o citeasca cu Postal3 AVR ,imi spune ca continutul este NULL,desi nu este,pentru ca intr-un programator ch341a imi citeste continutul.Nu am putut sterge memoria nicicum cu ch341a,desi este in lista de memorii recunoscute,am optat pentru programatorul postal3 si cand dau sa o stearga, scrie, da mesaje de Hardware Error,Write error.Am incercat toate posibilitatile si combinatiile din softurile acestea doua.Nu stiu daca memoria este defecta,vreau sa cumpar una noua ,dar cea originala nu o gasesc decat pe site-uri gen alibaba,si ajunge intr-o luna.As dori sa stiu ce echivalent are.Multumesc. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Probabil e blocata memoria. Eu am cumparat Nano Bios Programmer dar nu stie sa deblocheze memorii, asa ca mi-am construit OpenProg Programmer. Cu el am reusit sa deblochez memorii pe care le-am considerat defecte. Vezi aici: http://www.elforum.info/topic/69250-programator-openprog/page-5?do=findComment&comment=1001511 Memoria mentionata de tine este SPI Flash dual/quad 4Mb. Eventual poti sa incerci cu o memorie de capacitate mai mare 25Q80. Posibil sa gasesti pe placi de laptop mai vechi. Astea mai noi au 25Q32. Presupun ca trebuie sa fie din clasa 25Qxx. Pe incercatelea, vezi si din clasa 25Xxx Daca ai la dispozitie vreuna din variante, incearca. Echivalent ? Sunt mai multi producatori de astfel de memorii dar toate au in descriere 25Q40. Litera din fata, adica acel W inseamna producatorul. Caracterele de dupa 25Q40 reprezinta diverse alte caracteristici neimportante. Vezi aici, la pagina 72, ce inseamna: http://partner.winbond.com/NR/rdonlyres/60AF1251-3107-4536-86BB-6C28D84A4EB4/0/W25Q40BL.pdf Link spre comentariu
Vizitator mostel Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Foarte la obiect raspunsul.Citeam acum si ce ai spus in legatura cu bin-urile corupte care scrise pe memorie o blocheaza.Nu am avut rabdare niciodata sa ajung pana la pagina 72 din datasheet.Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum