cozmalau Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 (editat) Buna seara! Am construit un preamp de bas ca sa il pun pe intrarea unui tda 7294 pentru un subwoofer dar problema este ca ceva nu funtioneaza cum trebuie deoarece semnalul de la iesire este exact ca cel de la intrare, nu se taie mediile si inaltele iar in plus de asta se aude si mai incet, deci in concluzie nu fac altceva in momentul de fata decat sa atenuez semnalul. Alimentarea preamplificatorului se face dintr-o sursa de 12v stabilizat iar generatorul de semnal este PC-ul si telefonul. Ma poate ajunta cineva sa rezolv problema cu acest circuit de bass boost sa taie mediile si inaltele va rog frumos? Editat Iunie 12, 2015 de cozmalau Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 (editat) Incearc-o pe asta, are putine componente externe, si TL-ul este un opamp versatil si de calitate, plus ca e verificata schema. Atentie, necesita sursa simetrica, pe care o poti obtine din alimentarea TDA-ului (fiind tot simetrica). Editat Iunie 12, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2015 Incearc-o pe asta, are putine componente externe, si TL-ul este un opamp versatil si de calitate, plus ca e verificata schema. Atentie, necesita sursa simetrica, pe care o poti obtine din alimentarea TDA-ului (fiind tot simetrica). Va multumesc pentru schema sugerata dar avand deja cablata schema mea as dori totusi sa o pun pe picioare daca se poate. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 Ai folosit exact componentele din schema? Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2015 (editat) da, am gasit si site-ul cu schema http://www.eleccircuit.com/super-boost-bass-by-ua741/ Ai folosit exact componentele din schema? Absolut toate sunt ca in schema. Editat Iunie 12, 2015 de cozmalau Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 1. Masoara tensiunea de alimentare a montajului si vezi sa nu scada sub 12 V in timpul functionarii. 2. Incearca cu alt integrat, poate asta e defect. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2015 U nu scade, se mentine la 12v. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 Verifica si potentiometrul, poate e defect. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2015 Verifica si potentiometrul, poate e defect. verficat! Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Schema este un picut incompleta, iata ce trebuie sa faci ca sa mearga montajul: La tine lipseste legatura dintre R5 si R6. Schema este functionala si din cate vad are un varf de cam 20db la 10hz, si la 1khz castigul devine unitar, adica nu atenueaza mediile si inaltele, ci le reda la iesire exact cum le primeste la intrare, in schimb amplifica de 10 ori joasele, adica este intr-adevar un bass-boost. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 (editat) Schema este un picut incompleta, iata ce trebuie sa faci ca sa mearga montajul: La tine lipseste legatura dintre R5 si R6. Schema este functionala si din cate vad are un varf de cam 20db la 10hz, si la 1khz castigul devine unitar, adica nu atenueaza mediile si inaltele, ci le reda la iesire exact cum le primeste la intrare, in schimb amplifica de 10 ori joasele, adica este intr-adevar un bass-boost. Eee pai la mine intradevar semnalul de la iesire este exact ca cel de la intrare, dar problema este ca acest circuit atenueaza semnalul in sensul ca acesta devine mai slab decat cel de la intrare si nici nu amplifica basul. Ce este de facut? Editat Iunie 13, 2015 de cozmalau Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Pai citezi integral postarea mea dar nu o si citesti? Ti-am dat deja rezolvarea acolo in acea postare, ia mai citeste o data si mai uita-te si compara ce am pus eu cu ce ai pus tu in prima ta postare... Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 Pai citezi integral postarea mea dar nu o si citesti? Ti-am dat deja rezolvarea acolo in acea postare, ia mai citeste o data si mai uita-te si compara ce am pus eu cu ce ai pus tu in prima ta postare... Da, legatura dintre R5-6 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Pai fa-o si vezi cum merge asa. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 Pai fa-o si vezi cum merge asa. Mergeee, va multumesc mult de ajutorul acordat si imi cer scuze de neatentia din mesajul anterior. Acum se aude curat, cu bas profund si tare! Un weekend placut va doresc, sanatate,numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum