Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere traf toroidal

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Si tu la fel ca altcineva pe alt topic, dati citat integral pe o postare dar nu o si cititi...

Nu 170 ci cam 150W ( in fapt 147W ), si este doar o estimare, valori precise nu se pot stabili decat dupa masuratori precise, si nu cred ca esti in masura sa le faci, apoi acea estimare a D-lui Misura este valabila pentru toate iesirile insumate, deci se imparte la fiecare, si mare lucru nu iti ramane. Asa cum spuneam maxim un singur TDA7294 mono pe sarcina de minim 8 Ohm, cred ca este tot ce pot obtine.

Link spre comentariu

Zici că nu ai măsurat curentul (nu amperajul) transformatorului, ci doar tensiunea. Atunci de unde apare acel (4A max.) scris clar cu markerul pe izolația transformatorului  ? De unde s-a dedus ?

Link spre comentariu

Zici că nu ai măsurat curentul (nu amperajul) transformatorului, ci doar tensiunea. Atunci de unde apare acel (4A max.) scris clar cu markerul pe izolația transformatorului  ? De unde s-a dedus ?

asa am luat trafu

Link spre comentariu

Se pare ca este tola E16...aveti , aici , tabelul:

Daca are grosime 5 cm inseamna o sectiune bruta de 16cmp si neta de 15,2cmp...

Link spre comentariu

Daca s-ar rebobina acest traf cred ca s-ar putea obtine un maxim de 250W- putere activa!- din aceasta sectiune a miezului...dat fiind faptul ca fereastra de bobinaj este mica cred ca este maximum ce se poate obtine cu un bobinaj realizat ingrijit...

Link spre comentariu

Daca s-ar rebobina acest traf cred ca s-ar putea obtine un maxim de 250W- putere activa!- din aceasta sectiune a miezului...dat fiind faptul ca fereastra de bobinaj este mica cred ca este maximum ce se poate obtine cu un bobinaj realizat ingrijit...

mai precis pot alimenta un tda7294 in punte? sau pot doar unul.

Link spre comentariu

Pentru alimentarea a 2 integrate TDA7294 - cate unul pe fiecare canal- este perfect !.. cu conditia sa fie rebobinat la un 2 x 24V ...maxim 2 x 26V si cel putin 4A , cel mai bine ar fi 5A...

Daca vrei sa alimentezi 2 montaje in punte - adica 4 integrate- atunci nu face fata, este mic...

Link spre comentariu

Omule, masoara traful cu o rigla. Lungimea tolelor si grosimea lor este esentiala pentru a calcula putere trafu-lui. In multele postari de mai sus sau cerut aceste dimensiuni. Nu vrei sa ni le dai.  Intrebi mereu de TDA.xxxx, TDAxxxx. Fara acele date nu stim ce sa iti recomandam. Cum a spus si @marian , masoara si diametrele conductoarelor de la bobine.

Este chiar asa de greu sa masori lungimea tolei si grosimea pachetului? Dureaza 5 secunde sa masori si inca 10 secunde sa  postezi aici.

Link spre comentariu

Omule, masoara traful cu o rigla. Lungimea tolelor si grosimea lor este esentiala pentru a calcula putere trafu-lui. In multele postari de mai sus sau cerut aceste dimensiuni. Nu vrei sa ni le dai.  Intrebi mereu de TDA.xxxx, TDAxxxx. Fara acele date nu stim ce sa iti recomandam. Cum a spus si @marian , masoara si diametrele conductoarelor de la bobine.

Este chiar asa de greu sa masori lungimea tolei si grosimea pachetului? Dureaza 5 secunde sa masori si inca 10 secunde sa  postezi aici.

daca te uiti mai sus am pus o poza cu dimensiunea tolei.

Link spre comentariu

Tomsa Cosmin, am spus deja de 2 ori chestia asta, o mai spun o data dupa care daca tot nu citesti atunci...atunci nu prea vad ce cauti aici.!

Asa cum este traful tau, in nici un caz nu o sa il poti folosi pentru 2 module stereo cu TDA7294, si nici pentru 2 integrate in punte, asa cum este el acum il poti folosi numai pentru un singur canal mono cu TDA7294, si cu difuzor de minim 8 Ohm. Daca vrei mai mult o sa trebuiasca fie sa rebobinezi traful fie sa cumperi altul. Capisci???

Link spre comentariu

Am inteles. Sti vre-un link cu video sau imagini unde as putea sa ma uit cum se rebobineaza/constrieste de la 0 un traf? si cum se calculeaza spierele pentru a iesi puterea dorita

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări