Tomsa Cosmin Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 (editat) Am cumparat acest Traf cu 50 de lei Are 2 iesiri si cantareste aprox 3 kg 1- 24-0-24 2-30-0-30 Credeti ca l-am luat la pret mic? O sa pot alimenta 2 tda-uri 7924 ? Editat Iunie 12, 2015 de Tomsa Cosmin Link spre comentariu
leo 17 Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 la pret e ok ..are 30 x 2 la 4 amp sau asa am vazut eu ..deci e ok ..poti sa l folosesti Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Acela nu este traf toroidal. Este un traf normal. Daca ne spui si dimensiunile sale putem calcula si curentii debitati. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 Acela nu este traf toroidal. Este un traf normal. Daca ne spui si dimensiunile sale putem calcula si curentii debitati. l-am masurat cu multimetru . la pret e ok ..are 30 x 2 la 4 amp sau asa am vazut eu ..deci e ok ..poti sa l folosesti cred ca 25x2 la 4 a Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Am cumparat acest Traf cu 50 de lei Are 2 iesiri si cantareste aprox 3 kg 1- 24-0-24 2-30-0-30 Credeti ca l-am luat la pret mic? O sa pot alimenta 2 tda-uri 7924 ? De unde ai luat că acest transformator este toroidal? După forma bobinei? Ai în vedere poate TDA7294 nu? Trebuie cumva să afli puterea lui și s-o compari cu consumul. Vei avea nevoie de o filtrare serioasă, pentru a reduce zgomotul de fundal, la amplificatoarele performante se utilizează de obicei transformatoare toroidale. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Să nu măsori niciodată curentul debitat de un transformator punând ampermetrul direct la bornele secundarului, cum cred că ai făcut deja....Curentul maxim pe care poate să-l dea un transformator depinde de mai mulți factori, dar în principal de grosimea conductorilor din secundar și primar. Mai e vorba și de posibilitățile de răcire ale transformatorului, de timpul efectiv de lucru....Dacă ai măsurat astfel, acela este de fapt curentul maxim de scurtcircuit și e departe de curentul maxim ce poate fi suportat în mod continuu de transformator. Dacă măsurai un traf mai ,,potent,, făceai scrum multimetrul, fiindcă de obicei pe domeniul maxim de curent nu se prevăd siguranțe, mai ales la aparatele ieftine. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 Să nu măsori niciodată curentul debitat de un transformator punând ampermetrul direct la bornele secundarului, cum cred că ai făcut deja....Curentul maxim pe care poate să-l dea un transformator depinde de mai mulți factori, nu doar de grosimea conductorilor din secundar și primar. Mai e vorba și de posibilitățile de răcire ale transformatorului, de timpul efectiv de lucru....Dacă ai măsurat astfel, acela este de fapt curentul maxim de scurtcircuit și e departe de curentul maxim ce poate fi suportat în mod continuu de transformator. Dacă măsurai un traf mai ,,potent,, făceai scrum multimetrul, fiindcă de obicei pe domeniul maxim de curent nu se prevăd siguranțe, mai ales la aparatele ieftine. si atunci cum masor puterea lui? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Daca ai pus ampermetrul direct pe secundar si ti-a dat doar 4A atunci n-ai ce face cu traful. masoara si tu dimensiunile trafului cu o ruleta ceva, si ca sa stii cam cu ce ai de-a face, masoara si grosimea sarmei din secundare cu un subler. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 Daca ai pus ampermetrul direct pe secundar si ti-a dat doar 4A atunci n-ai ce face cu traful. masoara si tu dimensiunile trafului cu o ruleta ceva, si ca sa stii cam cu ce ai de-a face, masoara si grosimea sarmei din secundare cu un subler. n-am masurat amperajul doar voltajul Link spre comentariu
razvan-l Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 inca o imagine cu o rigla langa miez sa putem vedea dimensiunea tolei si una cu grosimea pachetului de tole ,ne vor ajuta sa aproximam puterea transformatorului Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 n-am masurat amperajul doar voltajul amice , te pierzi in amanunte complet inutile . daca vrei sa stii puterea maxim disponibila pe care poti sa o scoti din trafo-ul tau trebuie sa faci exact 2 masuratori mari si late cu o rigla , anume ... 1-- lungimea unei tole , in mm . 2-- grosimea pachetului de tole , tot in mm . comunica-ne aceste 2 dimensiuni si te vom lamuri . e simplu ! Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 (editat) dimensiunea la tole. Editat Iunie 13, 2015 de Tomsa Cosmin Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 daca luam drept corecta grosimea pachetului de tole = 5cm , asta inseamna ca trafo are S fe = 15,8333 cm patrati . eu merg pe formula S fe = 1,2 x { radical P primar } , de unde rezulta ca P maxim primar = 174,093w , de unde rezulta o putere maxim disponibila in secundar de 0,85 x P maxim primar = 147,949 w ...cu mentiunea ca valoarea este valabila daca tolele sint fe-si . daca tolele sint din permalloy , atunci valorile maxime ale puterilor disponibile se pot inmulti lejer cu 30 % . ps ... presimt ca vor aparea discutii referitoare la acel 1,2 . mentionez ca eu asa am invatat in facultate si asa spun la rindul meu mai departe . se poate inlocui acel 1,2 cu constanta k = coeficient de forma , care , in mod normal apartine intervalului 0,8...1,6 si isi alege fiecare k-ul dorit . cei mai multi o sa afirme ca virgula k = 1 . eu merg in continuare pe k = 1,2 . 1 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 13, 2015 Partajează Postat Iunie 13, 2015 Sunt 2 serii de secundare simetrice, si pe un miez asa mic unde spatiul de bobinat este mic, este greu de crezut ca sarma e destul de groasa sa duca 2xTDA7294, dupa parerea mea un singur TDA si pe sarcina de minim 8 Ohm, e cam tot ce se poate scoate de la acel traf. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Iunie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2015 daca luam drept corecta grosimea pachetului de tole = 5cm , asta inseamna ca trafo are S fe = 15,8333 cm patrati . eu merg pe formula S fe = 1,2 x { radical P primar } , de unde rezulta ca P maxim primar = 174,093w , de unde rezulta o putere maxim disponibila in secundar de 0,85 x P maxim primar = 147,949 w ...cu mentiunea ca valoarea este valabila daca tolele sint fe-si . daca tolele sint din permalloy , atunci valorile maxime ale puterilor disponibile se pot inmulti lejer cu 30 % . ps ... presimt ca vor aparea discutii referitoare la acel 1,2 . mentionez ca eu asa am invatat in facultate si asa spun la rindul meu mai departe . se poate inlocui acel 1,2 cu constanta k = coeficient de forma , care , in mod normal apartine intervalului 0,8...1,6 si isi alege fiecare k-ul dorit . cei mai multi o sa afirme ca virgula k = 1 . eu merg in continuare pe k = 1,2 . deci are o putere maxima de 170 w? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum