Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat culegere semnal subwoofer

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, am realizat un amplificator cu LM3886 care-l voi folosi pentru un subwoofer pasiv de cca 200-300W. Inainte de amplificator vreau sa inserez si acest filtru prezentat in figura de mai jos. Problema este urmatoarea: mai detin un sub amplificat (de data aceasta) de la un sistem Genius 5000, cred..... De unde pot lua semnal audio astfel incat sa functioneze ambele concomitent? Nu am vazut schema Geniusu-lui, s-ar putea sa existe deja in el un filtru activ pentru joase, atunci as putea culege semnalul driect de pe R1,R2 (33K) de la intrarea in filtru? Sau de pe R12, caz in care voi putea regla frecventele si pentru Genius din VR1?

Multumesc anticipat.

post-211087-0-85008500-1434101161_thumb.jpg

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

4

• red93

3

• Ionut Remus

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă nu ai făcut deja filtrul lui Elliot ai putea să îi adaugi un repetor după sumatorul cu cele două rezistențe și să bagi semnalul de la el direct în Genius. Dacă l-ai făcut deja ai putea încerca să iei semnalul de la ieșirea sumatorului (pinul 1 al primului integrat din schemă și masă). Nu e recomandat să iei de pe R12 pentru că vei avea subwoferele in antifază și din câte îmi aduc aminte pe Genius nu ai opțiunea de a inversa faza încă odată.

Link spre comentariu

Inca nu am  facut filtrul, am adaugat doar piesele in Eagle, ai putea sa-mi dai exemplu de repetor, eventual modificarea in schema? Da, sub-ul Genius nu are opțiunea de a inversa faza .

Link spre comentariu

Eu m-am "jucat" cu schema asta si mi-am personalizat cum vreau eu filtrul, dar parerea mea in acest caz ar fi sa faci 2 montaje distincte doar ca rezistorii de pe intrare la al 2 lea montaj sa ii omiti si semnalul sa-l iei de pe intrarea sumatoare (dupa rezistori) . TL-urile sau orice op-amp vei folosi nu va comsuma cinestie ce si alimentarea o poti face pentru toate din aceeasi sursa. si un +- 12V e ok. Eventual poti chiat folosi un 2 x TL074 pentru a fi montajul mai compact. Solutia ar fi optima deoarece in felul asta ai reglaje separate pentru ambele sub-uri mai ales daca impedantele de intrare di sensibilitatea amplificatoarelor, difera, si inversarea de faza o faci pe fiecare in parte incat sa-ti satisfaca gusturile proprii pentru fiecare in parte.....

Acum fiecare face cum vrea, eu asa as face....

Link spre comentariu

Efectul acustic creat de lipsa acestui circuit poate fi asimilat cu 2 boxe apropiate, una conectata corect iar cealalta invers? ( cu + la- si - la +) Astfel rezultand o "lipsa" de bass?

Link spre comentariu

Da. Conform principiului suprapunerii undelor: dacă ai două unde cu aceeași amplitudine, de faze opuse, acestea se vor anula una pe cealaltă. Dacă ai fazele inversate la una din boxe se vor vedea mai multe efecte printre care și cel descris de tine. Dacă ai însă difuzoarele aceleiași boxe cu firele conectate diferit, poate fi chiar alegerea producătorului pentru că în anumite condiții, rețeaua de filtre și cutia pot introduce defazaje, ce trebuiesc compensate prin această soluție.

Editat de red93
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări