Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renovator - scula de la Top Shop

Taraxacus

Postări Recomandate

Stai nitel ca am sapat prin coclaurii internetului. Legea respectiva a fost completata cu alta. In principiu orice produs care nu e cumparat dintr-un magazin fizic (adica se presupune ca nu l-ai vazut pana nu ti-a ajuns acasa) se poate returna in 14 zile FARA COMENTARII.

"Art. 56. - (1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 593, utilizatorul final beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 591 alin. (3) şi la art. 592.(2) Fără a aduce atingere art. 57, perioada de retragere menţionată la alin. (1) din prezentul articol expiră în termen de 14 zile de la:a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări servicii;b) ziua în care utilizatorul final sau o parte terţă alta decât transportatorul şi care este indicată de utilizatorul final intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau:(i) în cazul în care utilizatorul final comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care utilizatorul final sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care esteindicată de utilizatorul final, intră în posesia fizică a ultimului produs;(ii) în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care utilizatorul final sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de utilizatorul final, intră înposesia fizică a ultimului produs sau piesă; (iii) în cazul contractelor pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată, ziua în care utilizatorul final sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de utilizatorul final, intră în posesia fizică a primului produs;(3) Părţile contractante îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale pe parcursul perioadei de retragere conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă."

http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf

Link spre comentariu

Da, asta asa este. Orice produs comandat online se poate returna in 14 zile fara comentarii, cu conditia sa fie produsul complet si fara urme de uzura. In cazul in care produsul are urme de uzura, vanzatorul din cate stiu este si atunci obligat sa il ia inapoi (mai ales daca clientul are si un motiv pentru care il returneaza), doar ca atunci vanzatorul are dreptul sa retina o parte din contravaloarea produsului (deoarece nu il mai poate vinde ca nou). Fix din acest motiv cateodata este un beneficiu pentru cumparator sa achizitioneze un produs online si nu din magazinul fizic, deoarece de exemplu produsul despre care vorbim nu s-ar fi putut testa in magazin in conditii reale de lucru.

Partea negativa este la produsele la care nu raman urme de utilizare dupa testare, deoarece este posibil ca produsele respective (testate si returnate de clientii nemultumiti) sa ajunga la alti clienti care cred ca primesc un produs nou, dar defapt primesc un produs returnat de alti clienti.

Niste informatii de pe pagina Top Shop:

"Banii inapoi garantat - Daca nu esti pe deplin satisfacut de produsele noastre pe care le-ai comandat, in termen de 14 zile de la primirea lor le poti returna."

"Dreptul de retragere

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului (data chitantei primita de la firma de curierat / data trimiterii coletului catre Studio Moderna SRL). Consumatorul va suporta costul legat de returnarea produselor. Consumatorul, inainte de expirarea perioadei de returnare (14 zile), trebuie sa informeze Studio Moderna cu privire la decizia sa de returnare, prin una din urmatoarele variante:

a) de a folosi modelul de formular de retragere ce se regaseste aici;

b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

IN CAZUL DEPASIRII TERMENULUI DE 14 ZILE, CONSUMATORUL ISI PIERDE DREPTUL DE A RETURNA PRODUSUL (DE A SE RETRAGE DIN CONTRACT).

[...] Returnarea produselor se face postal, nu ramburs la adresa: OFICIUL POSTAL 83, CASUTA POSTALA 42, CALEA GIULESTI, NR.6-8, SECTOR 6, BUCURESTI, COD POSTAL 062610. In cazul in care returnati produsele in vederea restituirii contravalorii trebuie sa returnati si eventualele cadouri primite la oficiul postal : O.P-83, C.P.-42, Sector 6, Bucuresti. Coletul (inclusiv eventualele cadouri) va fi returnat insotit de documentele prevazute la lit. a) sau b) de mai sus, copie carte de identitate, factura si chitanta original, sau de copii ale acestor documente. Produsele vor fi returnate in starea lor originala si in ambalajul original (ambalajul produsului trebuie sa fie protejat pe toata durata transportului de la client pana la livrarea in depozitul Studio Moderna. Consumatorul are obligatia sa returneze toate partile componente ale produsului returnat, in caz contrar Studio Moderna NU va restitui contravaloarea produsului in cauza). Termenul de returnare a contravalorii produselor returnate este de 14 de zile de la receptionarea coletului de catre Studio Moderna, in baza O.U.G. 34/2014. In cazul in care coletul nu este insotit de copii ale actelor cat si de toate partile componente ale produsului, Studio Moderna NU isi asuma nici o responsbilitate privind returnarea banilor sau solutionarea problemei reclamate. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele. Studio Moderna va proceda la distrugerea produselor returnate incomplet in termen de 90 de zile de la data receptionarii produselor respective, fara a a avea nici o alta obligatie fata de client (returnarea contravalorii produselor sau restituirea produsului primit de la client).

Personalul SC STUDIO MODERNA SRL nu se deplaseaza la domiciliul clientului pentru ridicarea produselor.
"

http://www.top-shop.ro/termeni-si-conditii/

Vad ca nu scrie nimic despre ce este in cazul in care produsul are urme de uzura, adica atunci cand nu mai este in starea originala. Dar ei promit "banii inapoi garantat" in cazul in care clientul "nu este deplin satisfacut de produsele comandate", deci ma gandesc ca nu ar trebui sa fie o problema, deoarece nu ai cum sa stii daca esti multumit sau nu de un produs pana nu il testezi. Dar oricum, in cazul in care aparatul nu functioneaza asa cum ar trebui (cum au aratat in reclama), este si lipsa de conformitate.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Este doar o scula asemanatoare sau este produsul "Renovator" de la Top Shop? Ca si eu am scris mai sus ca am un aparat multifunctional asemanator, doar ca este de la Makita si a costat 1250 lei, dar care functioneaza foarte bine indiferent la ce l-am folosit. Deci tehnologia in sine este buna, problema este la copiile ieftine de 200-500 lei. Produsele asemanatoare de la Makita sau produsul Fein Multimaster care costa intre 1000-2000 lei, functioneaza impecabil.

Link spre comentariu

Este un produs "no name "cumparat din Hornbach, ,marca lor proprie , imi aduc aminte ca a costat fix 120 lei .Are chiar si oscilatie variabila . In esenta toate marcile din specia asta fac acelasi lucru , oscileaza , unele au o plaja de lucru mai mare . Diferenta dintre cele de marca ,,scumpe ,,si cele "no name este ca primele pot fi folosite in regim intensiv si au fiabilitate ridicata , in schimb ultimele probabil cedeaza mai repede dar in final panzele sunt compatibile si ele sunt in prima faza cheia sccesului. In ce ma priveste am ales acest model ieftin deoarece nu lucrez cu el in regim de "santier "

Link spre comentariu

Este doar o scula asemanatoare sau este produsul "Renovator" de la Top Shop? Ca si eu am scris mai sus ca am un aparat multifunctional asemanator, doar ca este de la Makita si a costat 1250 lei, dar care functioneaza foarte bine indiferent la ce l-am folosit. Deci tehnologia in sine este buna, problema este la copiile ieftine de 200-500 lei. Produsele asemanatoare de la Makita sau produsul Fein Multimaster care costa intre 1000-2000 lei, functioneaza impecabil.

Ai taiat Pal de 18 mm?Eu am cumparat varianta Parkside cu acumulator Li-Ion, eficienta taierii in material gros lasa de dorit.N-am experimentat cu scule "de marca" si eram curios daca taie satisfacator.Panzele folosite sunt tot de la Parkside, nu am incercat cu panze mai scumper.Ar fi interesant ca cieva sa fi folosit ambele scule pe acelasi material si sa comunice rezultatul.

Editat de alin 105
Link spre comentariu

Da, merge acceptabil, am taiat pana si placa de lemn de 18 mm din brad / molid (ce am cumparat de la Obi). Intr-adevar nu taie cu viteza cu care ar taia un fierastrau pendular, dar totusi taie cu viteza acceptabila (cam 2 cm pe minut in placa de lemn de brad / molid de 18 mm). Sigur ca atunci cand pot, folosesc fierastraul pendular, dar multifunctionala de la Makita este foarte utila in locurile unde nu s-ar putea taia cu un fierastrau pendular si atunci nu conteaza viteza de taiere ci conteaza sa se poata face lucrarea. De exemplu prin tevi de cupru cu grosime de 1 mm si prin PVC trec panzele asa cum trece un cutit cald prin unt, la fel de bine functioneaza si la cuie.

Eu am luat panze originale de la Makita, am cateva in forma de semicerc (TMA001, TMA007) si mai am cateva panze drepte (TMA009, TMA012, TMA017). La panzele drepte este marele avantaj ca pot face taieturi mici si precise. De exemplu daca dintr-un perete de rigips vreau sa decupez un patrat de 3x3 cm, cu aparatul multifunctional cu o panza dreapta pot face asta rapid, pe cand altfel m-as chinui sa dau prima data o gaura cu masina de gaurit si dupa aceea ar trebui sa decupez patratul cu un fierastrau manual, etc. De exemplu odata am fost nevoit sa tai o teava de cupru in perete, acolo foarte simplu am putut sa fac taietura cu o panza dreapta, fara sa fie nevoie sa maresc gaura din perete ce a fost facuta pentru a ajunge la teava. Cu un fierastrau normal nu as fi putut sa tai teava de cupru din perete, fara sa maresc gaura.

Link spre comentariu

Exact aici este utilitatea acestor aparate multifunctionale, in cazul in care sunt folosite pentru taiere. Dar in afara de taiere mai poti fi folosite pentru o gramada de lucruri precum slefuire, pentru scos rosturile dintre placile de gresie / faianta, pentru razuit vopsea, etc. Eu la aparatul meu multifunctional am luat multe din accesoriile disponibile (la Makita aproape nimic nu este inclus in pret) si cum spuneam si mai sus, pana acum sunt foarte multumit de ce stie sa faca aparatul, chiar daca cu tot cu accesorii a costat peste 1500 lei. Am impresia ca accesoriile originale Makita ce le am (panzele de taiere / consumabilele) sunt mai rezistente decat cele cu care vin aparatele ieftine la set. Cel putin am vazut niste panze pentru taiere ce vin la set cu aparatele de 250-300 lei, acele panze mi se par mai subtiri (mai sensibili) decat panzele ce am eu.

Link spre comentariu

Da, merge acceptabil, am taiat pana si placa de lemn de 18 mm din brad / molid (ce am cumparat de la Obi). Intr-adevar nu taie cu viteza cu care ar taia un fierastrau pendular, dar totusi taie cu viteza acceptabila (cam 2 cm pe minut in placa de lemn de brad / molid de 18 mm). ...

Pai asa ochiometric si scula de la Parkside taie 2 cm/min placa de 18 mm din PAL ( care e mult mai dura si mai greu de taiat)....un test clar ar fi ca cele doua scula sa fi supuse la acelasi test, de acelasi utilizator.Probabil ca exista diferente de viteza, dar nici intrun caz spectaculoase si as completa ca probabil nu prea justifica diferenta de pret de la brandul de supermarket la cel profesional, cel putin in acest caz.Asta o zic in conditiile in care posed mai multe scule Makita care le folosesc in activitate profesionala de tamplarie.Eu am dat daca bine retin 400 de lei pe acel Parkside.

Editat de alin 105
Link spre comentariu

Posibil sa lucreze asemanator si aparatul de la Parkside. Dar eu am avut de multe ori experiente negative cu aparate de la Parkside si alte no-name-uri ieftine, de aceea in ultimii ani cand a trebuit sa imi iau ceva, am luat ce mi s-a parut mai calitativ (majoritatea lucrurilor de la Makita). Oricum, la aparatul despre care vorbim, cred ca cea mai mare diferenta de calitate (in caz ca este) este la accesorii si consumabile. Si ma gandesc ca accesoriile de la Makita pot fi puse si pe aparatul de la Parkside.

Initiatorul topicului scria ca este dezamagit de aparatul Renovator de la Top Shop. De aceea am raspuns in acest topic ca am un aparat de acelasi tip (doar ca mai scump), de care eu insa sunt foarte multumit. Deci tehnologia ce sta la baza acestor aparate nu este rea. Posibil ca aparatul de la Top Shop sa fie mai prost calitativ decat aparatul de la Parkside?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări