Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Renovator - scula de la Top Shop

Taraxacus

Postări Recomandate

Am acelasi tip de scula dar de la Bosch.

Principala utilizare a fost de ... a scoate rostul de la faianta.

Rostul era din ala de moda veche, ciment alb cu silicat de sodiu, asa-numita "sticla solubila".

Am taiat cu ea: plastic, lemn, ceva teava de Cu dar nu am incercat`o pe fier sau otel.

La ce am folosit`o a mers fara reprosuri, rostul ala nu reuseam sa`l zgirii cu spaclul, atit de tare era!

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Adusa din .de a fost 99E cu accesorii, inclusiv semiluna diamantata.

Ieftin fata de .ro.

E vorba despre PMF 180 Multi Set

Grig

L.E.

Depinde de fabricant la acele spray-ere

Asta precis e bun: http://www.wagnerspraytech.com/products/

Eu am un Bosch si unu rusesc.

Pentru lemn , sint super OK, fata de pensula deoarece "izbesc" vopseaua cu putere de suprafata , nu o "minjesc" ca pensula

La metal nu le`am folosit.

Distractia mare e la final cind trebuie foarte bine curatite si parca e

mai complicat decit la unu cu aer.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Sunt bune, cum a spus si un coleg care a mers pe mana lor "Stern" Eu va recomand varianta asta : de la e...ag.ro aveti acolo un bosch numai bun si nu mai este 399 Lei cat am dat eu pe el... este aproape gratis 269 Lei. Pistol de vopsit Bosch PFS 55, 280 W, 600 ml, 110 g/min. Diferenta este dar conteaza si la ce il folositi pentru ca daca aveti o vopsire pe an si Stern este numai bun. Daca in schimb aveti ceva volum mergeti pe bosch.

Link spre comentariu

PFS 55 e alta gisca`n alta traista!

E un fel de pistol HVLP nu cu pompa de presiune cum e cel prezentat.

Cel despre care vorbeam eu e un PSP 260.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

As vrea sa-l folosesc la intretinerea periodica a portilor de fier si impregnarea cu ulei a unor portiuni de gard rustic.

Probabil 30-40 ore pe an. Si eventuale vopsiri mici,ocazionale.

Link spre comentariu

Eu pe asta il pot recomanda in regim de utilizare casnica, alta experienta am avut cu un model black and decker cu formatul mini-aspirator :) dar de ala nu putem vorbi ca sare lejer de 5-600 lei.

Conteaza cateva lucruri.

1. Sa corespunda bugetului.

2. Sa fie util la ce aveti nevoie.

3. Sa isi faca treaba si in practica nu doar in reclama.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Probabil 30-40 ore pe an. Si eventuale vopsiri mici,ocazionale.

30-40 ore??

Pai vopsesti Titanicul??

PSP ala a meu rade 5L pe ora ca popicul!Am avut un gard de lemn de vopsit si nu cred ca a trebuit sa treaca o ora sa

pun 5L de vopsea pe el.

Mai mult timp dureaza sa umpli cu vopsea recipientul decit sa o stropeasca.

La fel , jumatate de ora tot spal pe el incit la vopsiri mici tot la pensula ajung.

De impregnat gardul cu ulei e imbatabil , il stropeste cu putere in lemn.

Daca tii mina iti face o injectie cu vopsea sau ulei subcutanata.

Presiunea de lucru e pe la 80-100 bari.

Grig

Link spre comentariu

Cred ca am exagerat cu orele necunoscand capacitatea lui de lucru(in practica). :rade:

Merg pe recomandarea dvs. si-mi cumpar unul de unde a indicat colegul. Pretul e cel mai mic la emag.

Multam de sfaturi.

Link spre comentariu

Corect :aplauze .Eu sunt pro Stern, nu m-a dezamagit niciodata :reytre .

As vrea sa iau un ciocan rotopercutor de la Stern ( desi mi-as lua ceva mai de soi chiar nu am bani acuma de ceva scump) si vin si intreb pe asta l-a folosit cineva?

http://www.stern-austria.ro/masini-de-gaurit-insurubat-si-daltuire/rotopercutoare/rotopercutor-stern-rh32a-1250-w-32-mm-cu-geanta-si-accesorii-rotopercutor-rh32a-1250w.html#prettyPhoto

In general ar fi folosit la lucrari in gospodarie gen dat faianta jos , gauri in beton 6,8,10,12, ocazional mai mari. As vrea sa nu il scap la amestecat material in galeata ca le cam omoara. In afara de asta ar mai fi ceva de la Panzer in Dedeman tot pe la aceeasi bani si aceeasi putere 1250W. Poate mai primesc ceva sfaturi in legatura cu sulele asta gen low buget.

Editat de TITI
Link spre comentariu

Scula aceea cu vibratii este buna pentru decupat gauri in gips-carton, nu pentru taiat metale, nu de alta dar pentru taiat metale dintii nu trebuie sa fie simetrici - priviti o panza de fierastrau pentru metale !

Reclama este poate un pic exagerata, dar se pot taia tevi din materiale moi, cum ar fi cupru. Bineinteles ca nu poate fi forba de tevi de fier, nici nu se spune in reclama asta.

Am si eu una cumparata de la Lidl - marca Parkside, a costat un sfert din pretul uneia de marca, dar nici aceasta din urma nu va face minuni caci tevile se taie cu scule pentru taiat tevi.

Totusi ma declar multumit pentru ce am obtinut - am taiat odata o bucata dintr-un palet de lemn care se afla sub un obiect greu, fara sa mut nimic. Un fierastrau nu as fi putut folosi pentru ca nu aveam spatiu. Se taie mai greu decat cu fierastral, dar se taie.

Pentru slefuit merge foarte bine, bineinteles nici aici nu este scula potrivita, caci miscarea nu este orbitala, ci circulara. Asta inseamna ca hartia abraziva se va consuma mai mult pe margini si mai putin in centru, oricum pentru lemn si perete eu am folosit si am fost satisfacut de rezultat.

O alta particularitate sunt accesoriile de proasta calitate, deci daca se ia o scula proasta macar accesoriile de taiat trebuiesc luate de marca, bineinteles cu conditia sa fie compatibile.

Link spre comentariu

As vrea sa iau un ciocan rotopercutor de la Stern ( desi mi-as lua ceva mai de soi chiar nu am bani acuma de ceva scump) si vin si intreb pe asta l-a folosit cineva?

http://www.stern-austria.ro/masini-de-gaurit-insurubat-si-daltuire/rotopercutoare/rotopercutor-stern-rh32a-1250-w-32-mm-cu-geanta-si-accesorii-rotopercutor-rh32a-1250w.html#prettyPhoto

In general ar fi folosit la lucrari in gospodarie gen dat faianta jos , gauri in beton 6,8,10,12, ocazional mai mari. As vrea sa nu il scap la amestecat material in galeata ca le cam omoara. In afara de asta ar mai fi ceva de la Panzer in Dedeman tot pe la aceeasi bani si aceeasi putere 1250W. Poate mai primesc ceva sfaturi in legatura cu sulele asta gen low buget.

Eu am toate sculele de la stern, si pot spune ca de 4 ani nu mi s-a stricat nimic, si crede-ma le folosesc aproape zilnic. Pendularul, si nu exagerez, am spart si taiat aproape 3 mc de scandura (am spart pentru ca nu am abric, si nici circular), e modelul de 750 W, saracul nici carbunii nu i-am schimbat. Eu recomand cu toata inima Stern, dar cauta sa fie magazin autorizat Stern, sau cel putin sa iti dea garantie la ele.

Link spre comentariu

Am achizitionat o unealta de la Top Shop... Am incercat sa o folosesc, dezamagire totala, nu taie nici macar plasticul.

Stiam ca am de taiat niste tevi de calorifer si nu am reusit decat sa le zgarai. Am incercat sa tai o tabla de la un capac de aragaz, dupa o jumatate de ora am reusit sa fac o fanta de 5 cm in acea tabla care are grosime de 0,8 mm.

Pana la urma tot cu faiul am rezolvat.

Am dat o gramada de bani si imi pare rau, pt cei care sunt tentati, ii sfatuiesc sa se gandeasca de 2 ori.

Legal ai dreptul sa il returnezi fara comentarii. Ia-ti banii inapoi. Daca maraie careva ameninti cu OPC-ul.

EDIT - Chiar fara motiv nu se poate. Este vorba de lipsa de conformitate. Vezi articolul 17 de aici: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/Lege%20nr.%20449(r1)%20din%202003.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări