Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta subwoofer cu diufzor SAL XPRO 2580

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai Cimpoeru

5

• george ilisoi

4

• Tomsa Cosmin

2

• Th3_uN1Qu3

1

40 litri acordat la 40 hz. E un difuzor mediocru, eu il folosesc in masina unde nu am pretentii asa mari. Mare atentie mie mi s-a dezlipit conul de bobina, l-am rezolvat cu superglue si nu a mai facut figuri de atunci nici la 300 w. Fa-i o suprafata de cel putin 110 cm patrati la port ca misca ceva aer.

Link spre comentariu

Salut ca sa un mai deschid alt topic postez aici. Am un difuzor sony xplod 1300w , putere nominala 380w si vrau sa ii fac o incinta , ce dimensiuni imi recomandati? Ce volum trbuie sa aiba?

Editat de george ilisoi
Link spre comentariu

Parametrii cer o cutie inchisa in jur de 50-60 litri.

Ar merge si in basreflex o incinta de  vreo 60 litri acordata la 35  hz, dar e posibil sa dea in bubuiala fiind pt incinta inchisa. Ca port cauta ceva de suprafata mare ori o teava de scurgere  ori faci port din placaj . Suprafata portului ar trebui sa fie de cel putin 150 cm patrati ( teava de scurgere de 14 cm diametru ) si adancime 40 cm. In principiu ai putea sa faci incinta basreflex si daca nu iti place cum suna astupi portul.

Link spre comentariu

Incinta bas-reflex trebuie sa fie intotdeauna mai mare decat cea inchisa pentru performanta optima. Intr-un portbagaj de masina este deja destul de mare 50-60 litri, eu recomand sa mergi pe recomandarile producatorului si sa construiesti o incinta inchisa de aceasta dimensiune. Este cel mai usor de construit si ofera un sunet bun, fara sa existe riscul de a defecta mecanic difuzorul la frecvente foarte joase.

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

Neavand parametri difuzorului am facut cutia dupa dimensiunile unui subwoofer de 10 inch Ground Zero de pe un site in care erau date dimensiunile cutiei si pot sa zic ca se aude puternic basul si foarte clar. extrem de clar

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări