Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sunet TV Westwood HA5-14-B

Postări Recomandate

Buna ziua. La acest tv cu sasiu p1470a03, desii functioneaza, are o problema cu sunetul, care bazaie deranjant in difuzoare. Am verificat cu alte difuzoare, am inlocuit condensatorii de pe langa finalul audio TDA 2003, chiar si finalul dar degeaba. Bazaitul nu se aude constant, se mai opreste o secunda, iar pleaca dar e foarte deranjant.

Poate are cineva o solutie. Se poate sa fie din dump?

Va multumesc.

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

8

• Florinel TV

5

• sesebe

4

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

Nu bazaie ci baraie, si e in difuzoare. Daca scot antena de semnal nu mai baraie, deci nu e in partea de sunet problema.

Sa fie zgomot provocat de ceva condensatori, desii am esr-metru si totul pare ok, sau sa fie din dump?

Editat de alex26
Link spre comentariu

Pai cind scoti antena ramine fara semnal si se activeaza functia de MUTE pe calea de sunet, deci tot ce este generat inainte de punctul unde se taie semnalul este anulat.

Dupa mine acest test nu este concludent.

Alimenteaza mai intii numai difuzoarele din alt amplificator ca sa elimini difuzoarele.

Apoi baga semnal (reglabil) da la o alta sursa direct la intrarea in amplificatorul audio, avind deconectata intrarea dinspre TV. 

Asa o sa stii daca sint difuzoarele sau aplificatorul (defect sau cu filtrare proasta).

Daca folosesti o sursa externa de semnal (DVD sau calculator, etc) biriitul ramine neschimbat?

Link spre comentariu

Folosit pe antena.

Procesor TDA11106PS / V3 / 3 / AQ6

Un integrat TDA2003

Am pus alte difuzoare si la fel face, deci este exclus.

Am scris un dump, dar degeaba.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Am decuplat condensatorul de la pinul de intrare si am un zgomot de fond care se aude si de la 4-5 m. Daca fac contact cu condensatorul , brumul se accentueaza.

Link spre comentariu

Orice intrare lasata in aer capteaza zgomot.

Dupa dezlipirea pinului trebuie sa pui intrarea la masa direct sau printr-un condesator sau  rezistor.

Cu intrarea in aer orice amplificator va birii mai ales linga bobinele de deflexie (parca e un  crt daca am inteles eu bine).

Nu ai cumva ceva crapaturi de traseie?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări