Ticu Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 (editat) Uite si cateva masuratori de-ale mele pe Duracell si elemente vandute sub nume propriu de Ikea si Carrefour (made in China), la care am adaugat pentru comparatie unul ne-alcalin (Panasonic facut in Polonia).Curbele mele au fost trasate cu linii intrerupte, peste un grafic luat de pe net unde figureaza si alte tipuri de baterii. Descarcarea a fost facuta pana aproape de 0 V si de aceea capacitatea apare un pic marita fata de practica, unde elementele trebuie schimbate la 0,9-1 V.Cateva observatii ar fi:- majoritatea elementelor AA (R6) alcaline au avut capacitatea 1,3 Ah la descarcare cu un curent de 500mA;- daca intrerupem descarcarea la valoarea 0,9-1V capacitatea practica ramane 1,2-1,1 Ah;- un element zinc-carbon a avut doar 0,25-0,2 Ah la 500 mA;- la curent foarte mic (test la 2mA) capacitatea "a crescut" de 2 ori pentru alcaline si de 4-5 ori (1 Ah) la Zn-C. - Duracell nu a iesit in evidenta in bine sau rau, dar a fost foarte reproductibila (masuratoarea mea din 2014 a regasit foarte bine graficul de pe net din 2006).Desigur, masuratorile facute pe un singur exemplar au un caracter aleator si nu sunt reprezentative pentru firmele respective. Editat Iunie 12, 2015 de Ticu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum