Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curentul nominal al bateriilor

Rx-Tx

Postări Recomandate

Uite si cateva masuratori de-ale mele pe Duracell si elemente vandute sub nume propriu de Ikea si Carrefour (made in China), la care am adaugat pentru comparatie unul ne-alcalin (Panasonic facut in Polonia).Curbele mele au fost trasate cu linii intrerupte, peste un grafic luat de pe net unde figureaza si alte tipuri de baterii. Descarcarea a fost facuta pana aproape de 0 V si de aceea capacitatea apare un pic marita fata de practica, unde elementele trebuie schimbate la 0,9-1 V.Cateva observatii ar fi:- majoritatea elementelor AA (R6) alcaline au avut capacitatea 1,3 Ah la descarcare cu un curent de 500mA;- daca intrerupem descarcarea la valoarea 0,9-1V capacitatea practica ramane 1,2-1,1 Ah;- un element zinc-carbon a avut doar 0,25-0,2 Ah la 500 mA;- la curent foarte mic (test la 2mA) capacitatea "a crescut" de 2 ori pentru alcaline si de 4-5 ori (1 Ah) la Zn-C.

- Duracell nu a iesit in evidenta in bine sau rau, dar a fost foarte reproductibila (masuratoarea mea din 2014 a regasit foarte bine graficul de pe net din 2006).Desigur, masuratorile facute pe un singur exemplar au un caracter aleator si nu sunt reprezentative pentru firmele respective. 

post-184838-0-11774000-1434099553_thumb.png

Editat de Ticu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări