Rx-Tx Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Buna ziua Am nevoie de mai multe informatii despre curentul nominal al bateriilor din comert. Vreau sa fac o estimare a duratei de functionare pt niste aparate alimentate din baterii. Ma intereseaza in special modelele 6LP3146 (9V) si AA/LR6 (1,5V) Multumesc Link spre comentariu
norad Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Aruncati un ochi aici: http://rightbattery.com/ Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Capacitatea considerata a elementelor Lechlanche depinde foarte mult de tensiunea minima la care acel aparat alimentat cu acestea mai functioneaza, si de curentul nominal consumat, tocmai de aceea nu se inscriptioneaza capacitatea pe pilele uzuale, cu destinatie diversa. La acumulatori se precizeaza capacitatea luand ca referinta tensiunea minima de 1V sub care acumulatorul s-ar deteriora oricum daca ar fi exploatat, iar curentul absorbit de consumator conteaza prea putin, in limitele rezonabile. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 (editat) Buna ziua Am nevoie de mai multe informatii despre curentul nominal al bateriilor din comert. Vreau sa fac o estimare a duratei de functionare pt niste aparate alimentate din baterii. Ma intereseaza in special modelele 6LP3146 (9V) si AA/LR6 (1,5V) Multumesc Te interesează curentul nominal sau capacitatea nominală ? E adevărat că aceasta din urmă depinde de curent , de aceea la acumulatori se precizează C5 sau C10 sau C20 , etc. La pile primare se menționează uneori condițiile pentru care e definită capacitatea . De obicei la consum ( curent ) mai mare capacitatea este mai mică . Acestea fiind zise , la o baterie de 9V alcalină bună se ajunge până la 550-600mAh iar una slabă ( carbon - zinc ) poate să aibă sub 300mAh . Asta la un consum de mA - zeci de mA cel mult . Una AA ( R6) poate avea circa 2700mAh o alcalina bună și sub 1000mAh una clasică slabă . În ambele cazuri vorbim de o descărcare de până la 1V pe element . PS Codurile tale sunt pentru alcaline , pare-se. Editat Iunie 9, 2015 de UDAR Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 Curentul m-a interesat pt ca in functie de asta, folosind informatiile de care dispuneam deja, calculam si restul necunoscutelor. Stiam ceva despre bateriile de 9 V ca au undeva la 300mAh. Am ales alkaline pt ca oricum sunt la un pret destul de bun, am gasit prin kaufland la un raport pret/calitate destul de ok. Interesant ca am desfacut si eu o baterie duracell si am descoperit ca bateria avea un element picat iar ceilalti erau inca aproape de 1,4, exact cum descria un tip pe site ul postat de @norad Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Duracell e o porcarie, nu mai reprezinta absolut nimic fata de ce era in anii `80, Toshiba e OK, la un multimetru am una care a expirat in 2008(!) si merge OK, Duracell abia rezista cat e termenul de conservare de pe ele, culmea, cu nimic mai prejos decat chinezeasca Toshiba si nemteasca Varta e una alba, "Carrefour", tot asa expirata din 2011, dar merge in continuare. Una AA ( R6) poate avea circa 2700mAh o alcalina bună și sub 1000mAh una clasică slabă . Foarte corect, asa e. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Recomand pilele alcaline de format cat mai mare. La acelasi curent consumat o pila R20 are capacitate de zeci de ori mai mare decat una R6. Doua pile R6 in paralel au capacitate de patru ori mai mare decat una singura la acelasi curent. Link spre comentariu
one Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Pentru a estima durata de functionare se ia cazul cel mai dezavantajos, cand se cumpara o baterie proasta. Pentru o estimare a capacitatii bateriei se poate folosi tabela de pe wikipedia. Acumulatorii de obicei tin mai putin decat bateriile alcaline. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Doua pile R6 in paralel au capacitate de patru ori mai mare decat una singura la acelasi curent.Eu v-aş ruga să şi argumentaţi afirmaţia citată mai sus.Dacă am două pile identice 1,5 V/8Ah puse în paralel şi un curent de sarcină constant(de exemplu, 10 mA) capacitatea echivalentă în acest caz este de 32 Ah ?De unde această diferenţă ? 1 Link spre comentariu
rimache Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Daca tot ai nevoie pentru mai multe aparate, cumpara o baterie, pune-i un consumator cunoscut si fa un test cat timp dureaza pana scade la 1 volt. Sa ne spui si noua rezultatul ca suntem curiosi. Link spre comentariu
one Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 Cred ca de la un fabricant de baterii se poate obtine un document in care sa fie specificata energia minima garantata care se poate extrage dintr-o baterie, pana la un anumita diferenta de potential. Mi se pare normal sa existe un datasheet. Bateriile pot avea diferente mari de la un lot la altul si de la un fabricant la altul. Nu este normal sa se conceapa un aparat care sa fie utilizat cu o anumita baterie, decat daca nu se inlocuieste (de exemplu un aparat de ras electric sau o periuta de dinti electrica are un acumulator care a fost ales de producator si nu este inlocuit pe toata durata utilizarii produsului). O telecomanda TV sau o jucarie nu poti sa o faci sa mearga numai cu Duracell. O faci sa mearga cu cele mai proaste baterii si cand o vinzi, daca doresti poti furniza baterii mai bune, pentru a sugera clientului ce sa cumpere, sau scrii in manual - rezultate maxime se obtin cu baterii de tipul X. Uite un exemplu de datasheet. Baterie Panasonic.pdf Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 Recomand pilele alcaline de format cat mai mare. La acelasi curent consumat o pila R20 are capacitate de zeci de ori mai mare decat una R6. Doua pile R6 in paralel au capacitate de patru ori mai mare decat una singura la acelasi curent. Ei as...pe naiba. Din contra, bateriile de tip D(R20) abia daca au capacitatea de 1,5-2 X mai mare cat una AA(R6), tocmai de aceea se produc tot mai rar, fiind nerentabile, sunt inlocuite de... adaptoare in care se introduc AA, si obtii dupa voie tipodimensiunea C(R14) sau D(R20). Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 Ei as...pe naiba. Din contra, bateriile de tip D(R20) abia daca au capacitatea de 1,5-2 X mai mare cat una AA(R6), tocmai de aceea se produc tot mai rar, fiind nerentabile, sunt inlocuite de... adaptoare in care se introduc AA, si obtii dupa voie tipodimensiunea C(R14) sau D(R20). Pe ce iti bazezi afirmatia asta? Pune link la un document care zice asa ceva ca-i destul de interesant. Link spre comentariu
one Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 Eu cred ca bateriile D (LR20) au scazut ca si utilizare pentru ca producatorii de aparate s-au orientat spre cresterea tensiunii mai degraba decat spre cresterea capacitatii, in acelasi volum (3 baterii AAA in loc de LR20 pentru o lanterna de ex.). In acelasi timp, unele aparate utilizeaza formatul C (LR14), pentru reducerea dimensiunilor, iar clientii au fost mai usor de convins sa cumpere formatul C, deoarece costa mai putin decat D, creindu-se iluzia reducerii pretului de utilizare. Pe de alta parte, au aparut si baterii de mare capacitate, de genul 4LR25. Link spre comentariu
tavi 84 Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 (editat) In legătura cu bateriile de 9 volti marca Duracell,exact același lucru am patit si eu:după putin timp de utilizare a uneia noi intr-un multimetru,a cedat un element(lucru constatat la "autopsie")! Editat Iunie 11, 2015 de tavi 84 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum