ptraian2 Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 buna tutror celor care citesc acest topic ! am deschis acest topic pentru a apela la parerile si sfaturile pe care o s-a mi le dati despre acest amplificator am ajuns sa fiu in posesia acestui amplificator acum o saptamana , l-am cumparat de la un prieten cu 35 lei amplificatorul functioneaza impecapil doar ca are un transformator lipsa si nu stiu ce rol ar avea acel traf si as vrea sa imi spuneti daca are rostul sa il recoditionez sau nu se mai merita (poza este luata de pe internet) (traful incercuit este lipsa) daca trebuie o sa fac si poze originale Link spre comentariu
cozmalau Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Pai ma gandesc ca avea un rol, nu degeaba era pus acolo. Daca zici ca funcioneaza fara el, probabil acesta era pentru alimentarea unor protectii si circuite auxiliare. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Probabil acel traf era unul de radioficare, amplificatorul mai avea o iesire de mare impedanta cu acel traf pentru cazul in care ar fi fost folosit pentru sonorizari cu difuzoare aflate la mare distanta de amplificator. La ce componente vad acolo, "impecabil" cred ca inseamna altceva decat Hi-Fi. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 http://www.tube-classics.de/TC/Klangfilm/Miscellanous/Miscellanous.htm Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 mersi mult de link franzm vad ca acel C-72392-A700-A1 este ca al meu doar un canal scos si fara acele module. si daca am tradus bine spune ca acela este un transformator de iesire iar intrebarea mea este la ce foloseste un astfel de transformator deoarece sunt incepator si nu prea ma stiu cu electronica Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 La ce foloseste un astfel de transformator Pâna acum, Hi-Fi e definit doar prin DIN45500 ale carei cerinte sunt relativ usor de îndeplinit. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 deci daca am inteles bine acele amplificatoare care au transformatoare pentru iesiere sunt amplificatoare din punct de vedere calitativ foarte bune si cu distorsiuni foarte mici iar aceste tipuri de amplifuri intra sau nu in categoria de hi-fi ? rog sa ma corectati daca am gresit Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Folosite pe reteaua de radioficare, amplificatoarele respective au performante modeste. Fara transformator performantele sunt ceva mai bune dar nu pot concura cu niste amplificatoare moderne. Vechimea lor impune însa anumite masuri de reconditionare (schimbarea electroliticilor, etc.). Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2015 ok deci am inteles cam cum sta treba ! atunci ce piese spuneti ca ar trebui sa schimb pentru o performanta mai bunicica si daca se merita bineinteles Link spre comentariu
Vizitator ITz Adrian Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Va salut.. din dorinta de a nu mai deschide alt topic am sa ma abat de la subiectul topicului deschis si as-i dori sa imi spuneti care este tensiunea maxima de alimentare a modulului de amplificator cu tda in punte.. Am vazut pe un anumit site ca ar fi in jur de +- 35v oare la +-40v (cam in jur de 36-37v ) ar rezista? Intreb asa din nestiinta..Multumesc anticipat celor care o sa-mi raspunda la intrebare.. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2015 buna itz adrian ! daca te referi la TDA7294 atunci da scrie foarte clar in datasheet ca suporta maxim +-40v si +-50v (fara semnal) deci in concluzie suporta 40v dar sa ai grija iti va trebui o racire destul de calumea http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/208212/STMICROELECTRONICS/TDA7294.htmldar hai sa nu ne abatem de la subiectul meu , ca inca mai astept sa imi spuna cineva cam ce ar piese ar trebui sa schimb in amplficatorul meu pentru o performanta putin mai mare daca se poate Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Daca amplificatorul functioneaza au as zice sa nu umblati la el. Chestia cu schimbatul condensatoarelor e relativa si cred ca e justificata in acele echipamente care au surse ce functioneaza in comutatie, cum ar fi intr-un tv de data mai recenta, de exemplu. Am zis ca am sa fac odata poze cu niste condensatoare electrolitice romanesti, dintr-un amplificator cu lampi, facut de inteprinderea IOR. Condensatoarele sunt de prin 1965 - 1970 si inca masoara excelent pe ESR-metru. Asa ca as zice sa nu va hazardati cu schimbatul condensatoarelor electrolitice. Ar trebui sa va uitati cu atentie dupa rezistori copti, condensatori placheta sau "caramea" crapati. In rest, nu reparati ceea ce deja functioneaza corespunzator.. Link spre comentariu
ptraian2 Postat Iunie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2015 deci spuneti ca nici macar cei doi electrolitici nu ar trebui schimbati ? ca de verificat nu am cu ce sa ii verific dar mentionez inca odata ca amplificatorul functioneaza excelent asa cu este Link spre comentariu
Vizitator ITz Adrian Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 buna itz adrian ! daca te referi la TDA7294 atunci da scrie foarte clar in datasheet ca suporta maxim +-40v si +-50v (fara semnal) deci in concluzie suporta 40v dar sa ai grija iti va trebui o racire destul de calumea http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/208212/STMICROELECTRONICS/TDA7294.html Multumesc mult.. Si numai bune sper sa reusesti sa o reconditionezi... Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 deci spuneti ca nici macar cei doi electrolitici nu ar trebui schimbati ? ca de verificat nu am cu ce sa ii verific dar mentionez inca odata ca amplificatorul functioneaza excelent asa cu este Daca nu aveti cu ce sa masurati, lasati amplificatorul asa cum e. Aveti toate sansele sa puneti condensatori mai slab calitativ ca cei existenti deja in amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum