Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurare triac

Emil 1986

Postări Recomandate

Daca se invirte numai intr-o singura directie sigur mai este si altceva defect.

Posibil vreun releu sau chiar comanda.

Reglarea turatie se poate face in mai multe feluri: la unele masini este montat motor cu mai multe bobinaje si in functie de bobinajul conectat se obtine o anumita turatie, la alte basini este folosita reglajul turatiei cu element serie (triac de exemplu), iar mai nou sint masinile cu Direct Drive care au motoare BLDC la care comanda motorului este mult mai complexa dar sigur nu-i cazul acum (alea merg bine sau nu merg).

Eu as zice ca degeaba te invirti in jurul triacului. Comportamentul pe care il are masina acum este 90% din alta parte.

Link spre comentariu

Eu cred că dacă a fost nevoie să se scrie trei pagini doar despre testarea unui triac, ar fi cazul să dați placa aia spre verificare cuiva care are experiență....fiindcă sigur vă depășește.

Depanarea unei mașini de spălat nu se rezumă doar la scoaterea și verificarea plăcii electronice de comandă la fiecare defect ivit, acolo sunt mai multe de verificat.În primul rând trebuie să verificați starea tahogeneratorului de pe axul motorului....apoi releele ce comandă motorul, triacii nu prea ,,pică,, așa de des...

Cei mai mulți se reped direct la placa de comandă, uitând că mașina este un automat (asemenea unui robot) care execută un anumit program prestabilit, dar a cărui bună executare depinde de informațiile primite de la o serie de traductori...tahogenerator,presostat, termistor, contact blocaj ușă.

Și nu în ultimul rând, subiectul nu prea văd ce caută la Secțiunea Alimentatoare....fiindcă nu are nici o lăgătură cu sursa de alimentare a mașinii de spălat.

Link spre comentariu

daca  tot  sinteti  din  buzau  si  daca  desigur  vreti ,  atunci  va  comunic  eu  pe  pm  telefonul  celui  mai  bun  service  autorizat  din  judet .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări