Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurare triac

Emil 1986

Postări Recomandate

Ai inceput topicul la 19,45 si spui ca nu ai timp!

Daca ai, prin cutii, de la " flex-uri sau firastrae", de ce mai intrebi la noi? Cauta prin cutii, inlocuieste piesa si ai rezolvat problema. Ai primit sfaturi, ai primit scheme de verificare si tu spui ca nu ai timp de asa ceva. Singura solutie: trebuie sa vina cineva la tine, acum, sa caute prin cutiile tale si sa schimbe piesa defecta.  Daca esti asa disperat inseamna ca este o problema "de viata si de moarte " daca nu se rezolva acea masina de spalat in noaptea asta.

Sau vrei sa fii bagat in seama........... Sarata Monteoru?

Editat de cristal
Link spre comentariu

am incercat prima schema,daca pun ambele contacte filamentul este aprins,daca un doar s1 fara s2 nu se aprinde,doar s2 tot nu se aprinde

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Adica este normal si este in regula triacul. Becul nu se poate aprinde decat atunci cand ambele contacte sunt inchise simultan, S1 da semnalul in poarta, iar S2 inchide circuitul de putere.

Link spre comentariu

nu stiu cat de bine stau cu engleza dar parca aici in descrierea de la postul 3 zice Above is a practical TRIAC test circuit. Press either switch and the lamp will come on at half brightness. Press both together full brightness. This allows testing of both SCR sides individually. The brightness should be the same for both sides or the TRIAC is defective. With no switch pressed, lamp should be totally off. R1 and R2 should be in the range of 100 to 470 ohms.nu zice caq daca apas pe orcare trebuie sa se aprinda la jumatate?si ambele la maxim?

Link spre comentariu

Ca sa fiu sigur ca vorbim despre acelasi lucru, care schema ai testat-o, asta:

Posted Image

Aici daca S1 este intrerupt, triacul nu are semnal in poarta, deci nu se poate deschide, iar daca S2 este intrerupt, circuitul de forta este la randul sau intrerupt.

Sau asta:

Posted Image

Descrierea citata de tine se refera la a 2-a schema, cea cu diode in poarta. Acolo cand se actioneaza doar un intrerupator, se livreaza in poarta doar o semialternanta, este normal ca becul sa lumineze mai slab, cand se actioneaza ambele se livreaza in poarta ambele semialternante, deci luminozitatea este maxima.

Link spre comentariu

In primul rand o intrebare ...cu ce fel de tensiune alimentati montajul? continua filtrata? sau alternativa?

Daca tensiunea de alimentare este continua filtrata....verificarea trebuie sa fie facuta in felul urmator ...S2 conectat  lampa ar trebui sa stea stinsa ...apoi se apasa S1 (pentru scurt timp) si se elibereaza ...lampa ar trebui sa se aprinda si sa stea aprinsa ...doar la intrerupere lui S2 lampa trebuie sa se stinga ....

cam asta e verificarea ...

Daca nu functioneaza asa ...atunci e posibil ca triacul sa fie defect! 

Ar mai fi o problema ...sunt rare cazurile cand triacul se  ”aclanseaza” singur la tensiuni mai mari (de ex. 220vca)

Editat de elmar
Link spre comentariu

95% triacul e bun!Dupa cum am spus ...auto strapungerea triacului...se face foarte rar ... din cauza actionarii umerzelii asupra terminalelor triacului!

Editat de elmar
Link spre comentariu

mie mi-a zis ca ii merge intr-un sens si la turatie maxima.si nu stiu cine i-a zis ca asta este defect si am zis sa il masor cu ajutorul dv

Link spre comentariu

Ca sa fii sigur incearca si schema a 2-a exact cum este prezentata, daca se intampla cum se specifica in descriere atunci sigur triacul este bun 100%, si problema este din alta parte, probabil de la comanda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări