Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2015 eu am cautat bcr,bt cred ca am si eu prin cutii de la flex-uri sau firastraie. Link spre comentariu
cristal Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) Ai inceput topicul la 19,45 si spui ca nu ai timp! Daca ai, prin cutii, de la " flex-uri sau firastrae", de ce mai intrebi la noi? Cauta prin cutii, inlocuieste piesa si ai rezolvat problema. Ai primit sfaturi, ai primit scheme de verificare si tu spui ca nu ai timp de asa ceva. Singura solutie: trebuie sa vina cineva la tine, acum, sa caute prin cutiile tale si sa schimbe piesa defecta. Daca esti asa disperat inseamna ca este o problema "de viata si de moarte " daca nu se rezolva acea masina de spalat in noaptea asta. Sau vrei sa fii bagat in seama........... Sarata Monteoru? Editat Iunie 8, 2015 de cristal Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 dv vreti bagare de seama,in postare nu a-ti spus nimic la subiect.nu stiam sa il masor si am cerut sfaturi,am primit.l-am masurat cu multimetru si pare bun acum o sa il testez ca in schemele primite,multumesc celui care le-a dat.eu am cautat echivalent si am gasit NTE 5671 https://www.google.ro/search?q=bcr16pm+equivalent&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=6md2VYrZEoG2UKKLgLAD Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 (editat) am incercat prima schema,daca pun ambele contacte filamentul este aprins,daca un doar s1 fara s2 nu se aprinde,doar s2 tot nu se aprinde Editat Iunie 9, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Adica este normal si este in regula triacul. Becul nu se poate aprinde decat atunci cand ambele contacte sunt inchise simultan, S1 da semnalul in poarta, iar S2 inchide circuitul de putere. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 nu stiu cat de bine stau cu engleza dar parca aici in descrierea de la postul 3 zice Above is a practical TRIAC test circuit. Press either switch and the lamp will come on at half brightness. Press both together full brightness. This allows testing of both SCR sides individually. The brightness should be the same for both sides or the TRIAC is defective. With no switch pressed, lamp should be totally off. R1 and R2 should be in the range of 100 to 470 ohms.nu zice caq daca apas pe orcare trebuie sa se aprinda la jumatate?si ambele la maxim? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Ca sa fiu sigur ca vorbim despre acelasi lucru, care schema ai testat-o, asta: Aici daca S1 este intrerupt, triacul nu are semnal in poarta, deci nu se poate deschide, iar daca S2 este intrerupt, circuitul de forta este la randul sau intrerupt. Sau asta: Descrierea citata de tine se refera la a 2-a schema, cea cu diode in poarta. Acolo cand se actioneaza doar un intrerupator, se livreaza in poarta doar o semialternanta, este normal ca becul sa lumineze mai slab, cand se actioneaza ambele se livreaza in poarta ambele semialternante, deci luminozitatea este maxima. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 prima,cea cu o singura rezistenta,descrierea se referea la schema nr2? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Da, citeste din nou postarea mea anterioara, am reeditat intre timp. Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 (editat) In primul rand o intrebare ...cu ce fel de tensiune alimentati montajul? continua filtrata? sau alternativa? Daca tensiunea de alimentare este continua filtrata....verificarea trebuie sa fie facuta in felul urmator ...S2 conectat lampa ar trebui sa stea stinsa ...apoi se apasa S1 (pentru scurt timp) si se elibereaza ...lampa ar trebui sa se aprinda si sa stea aprinsa ...doar la intrerupere lui S2 lampa trebuie sa se stinga .... cam asta e verificarea ... Daca nu functioneaza asa ...atunci e posibil ca triacul sa fie defect! Ar mai fi o problema ...sunt rare cazurile cand triacul se ”aclanseaza” singur la tensiuni mai mari (de ex. 220vca) Editat Iunie 9, 2015 de elmar Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 sursa pc pe ramura de 12v.si asa face s2 conectat nu se intampla nimicapoi am atins s1 si se aprinde becul Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 (editat) 95% triacul e bun!Dupa cum am spus ...auto strapungerea triacului...se face foarte rar ... din cauza actionarii umerzelii asupra terminalelor triacului! Editat Iunie 9, 2015 de elmar Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 mie mi-a zis ca ii merge intr-un sens si la turatie maxima.si nu stiu cine i-a zis ca asta este defect si am zis sa il masor cu ajutorul dv Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Ca sa fii sigur incearca si schema a 2-a exact cum este prezentata, daca se intampla cum se specifica in descriere atunci sigur triacul este bun 100%, si problema este din alta parte, probabil de la comanda. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 9, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2015 (editat) ok.revin cu rezultatul acolo este tensiune ac? Editat Iunie 9, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum