Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurare triac

Emil 1986

Postări Recomandate

In testezi intr un circuit de genul acesta

Posted Image

sau ceva si mai interesant

Posted Image

Above is a practical TRIAC test circuit. Press either switch and the lamp will come on at half brightness. Press both together full brightness. This allows testing of both SCR sides individually. The brightness should be the same for both sides or the TRIAC is defective. With no switch pressed, lamp should be totally off. R1 and R2 should be in the range of 100 to 470 ohms.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Se poate testa foarte simplu și cu o lampă de continuitate formată dintr-o baterie de telefon sau de 9V înseriată cu un bec de lanternă de 3,5V .Cu lampa de continuitate se pot testa chiar pe placă, se pune borna (+) a lămpii pe pinul T2, borna (-) a lămpii la pinul T1 și se observă becul, acesta trebuie să fie stins la un triac bun. Dacă se face scurt timp cu penseta între poarta triacului și borna T2, becul lămpii trebuie să se aprindă și să rămână aprins chiar dacă poarta este lăsată în gol.

Link spre comentariu

am 109r in ambele sensuri intre pini 1si3altfel nu da nimic

3 ar trebui sa dea?

Nu...triacul pare bun! Dar ca sa fiti sigur ca functioneaza corect ...faceti proba cu una din schemele de mai sus...

E posibil ca defectul sa fie in alta parte ...daca are releu trebuie verificat daca lamelele de contact nu au ramas lipite!

Mai e posibil ca triacul sa primeasca comanda aiurea de la procesor(microcontroler)...sau poate are ca intermediar al comenzii acestui triac un tranzistor(care poate fi defect)...e doar o presupunere ...nu am schema acestui modul.

Editat de elmar
Link spre comentariu

este de la o masina de spalat si pretenasul meu o adus doar placa cu comanda ,nu toata masina.cica de la nu stiu ce service i-a zis ca asta este ars si am zis sa il masor.daca ziceti ca este bun ma mai uit la relee ca are cateva pe placa

Link spre comentariu

Dar masoara-l cum ti s-a spus, doar asa poti fi sigur 100% de rezultat. Eu am intalnit de cateva ori tiristori si triace ce arata asa (par buni la masuratoare), dar probate in montaj (cu grila in aer) conduc permanent. 

Sau mai bine schimba-l oricum cu unul nou, nu te mai obosi sa-l masori.

Editat de modoran
Link spre comentariu

o sa le incerc dar nu prea am timp,am cerut in avans in caz ca este defect,caci online nu am gasit sa il cumpar.ce mi-a spus este faptul caci masina invarte la turatie maxima si doar intr-un singur sens.si am intrebat pentru ca am fost sfatuit:Sau mai bine schimba-l oricum cu unul nou, nu te mai obosi sa-l masori.

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

lasati cu magazinele  din buzau ca au preturi de 3-4 ori mai mari ca in alte orase,exemplu tda7294 kina 15lei online in alexandria 5lei irfp240 16lei tot la aia in alexandria era 4,5lei cand am avut eu nevoie.of topic,sunteti din oras sau din localitate de langa buzau

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări