Emil 1986 Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/powerex/BCR16PM-8.pdf este de la o masinsa de spalat care pleaca la turatie maxima,si nu stiu daca este defect triac-ul din link.cum il pot masura? Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Daca ar fi sa fie defect ...ar trebui sa aiba scurt intre pinii 1 si 2. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 (editat) In testezi intr un circuit de genul acesta sau ceva si mai interesant Above is a practical TRIAC test circuit. Press either switch and the lamp will come on at half brightness. Press both together full brightness. This allows testing of both SCR sides individually. The brightness should be the same for both sides or the TRIAC is defective. With no switch pressed, lamp should be totally off. R1 and R2 should be in the range of 100 to 470 ohms. Editat Iunie 7, 2015 de Rx-Tx Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 7, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2015 ms de sfaturi.o sa iuncerc si revin cu rezultatul Link spre comentariu
validae Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Se poate testa foarte simplu și cu o lampă de continuitate formată dintr-o baterie de telefon sau de 9V înseriată cu un bec de lanternă de 3,5V .Cu lampa de continuitate se pot testa chiar pe placă, se pune borna (+) a lămpii pe pinul T2, borna (-) a lămpii la pinul T1 și se observă becul, acesta trebuie să fie stins la un triac bun. Dacă se face scurt timp cu penseta între poarta triacului și borna T2, becul lămpii trebuie să se aprindă și să rămână aprins chiar dacă poarta este lăsată în gol. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) am 109r in ambele sensuri intre pini 1si3altfel nu da nimic 3 ar trebui sa dea? Editat Iunie 8, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) am 109r in ambele sensuri intre pini 1si3altfel nu da nimic 3 ar trebui sa dea? Nu...triacul pare bun! Dar ca sa fiti sigur ca functioneaza corect ...faceti proba cu una din schemele de mai sus... E posibil ca defectul sa fie in alta parte ...daca are releu trebuie verificat daca lamelele de contact nu au ramas lipite! Mai e posibil ca triacul sa primeasca comanda aiurea de la procesor(microcontroler)...sau poate are ca intermediar al comenzii acestui triac un tranzistor(care poate fi defect)...e doar o presupunere ...nu am schema acestui modul. Editat Iunie 8, 2015 de elmar Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2015 este de la o masina de spalat si pretenasul meu o adus doar placa cu comanda ,nu toata masina.cica de la nu stiu ce service i-a zis ca asta este ars si am zis sa il masor.daca ziceti ca este bun ma mai uit la relee ca are cateva pe placa Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) Dar masoara-l cum ti s-a spus, doar asa poti fi sigur 100% de rezultat. Eu am intalnit de cateva ori tiristori si triace ce arata asa (par buni la masuratoare), dar probate in montaj (cu grila in aer) conduc permanent. Sau mai bine schimba-l oricum cu unul nou, nu te mai obosi sa-l masori. Editat Iunie 8, 2015 de modoran Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2015 pe unde pot gasi unul nou sau un echivalent? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Emil cat dureaza sa testezi practic in circuitele postate de catre @Rx-Tx? Adica ceri solutii, ti se ofera si apoi le ignori? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) o sa le incerc dar nu prea am timp,am cerut in avans in caz ca este defect,caci online nu am gasit sa il cumpar.ce mi-a spus este faptul caci masina invarte la turatie maxima si doar intr-un singur sens.si am intrebat pentru ca am fost sfatuit:Sau mai bine schimba-l oricum cu unul nou, nu te mai obosi sa-l masori. Editat Iunie 8, 2015 de Emil 1986 Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 CUm adica nu ai gasit online ? Desi se gasesc si local, observ ca esti din Buzau, ar merge probabil BTB16 sau BTA16 sau orice triac de 16A la 600V. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2015 lasati cu magazinele din buzau ca au preturi de 3-4 ori mai mari ca in alte orase,exemplu tda7294 kina 15lei online in alexandria 5lei irfp240 16lei tot la aia in alexandria era 4,5lei cand am avut eu nevoie.of topic,sunteti din oras sau din localitate de langa buzau Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Nu stiu ce ai cautat tu de zici ca n-ai gasit triac similar, dar iata o cautare rapida ce a rezultat: http://www.tme.eu/ro/katalog/triace_100125/#id_category=100125&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=2%2C223%2C35%2C225%2C10%2C224%2C233&used_params=224%3A24808%3B225%3A24792%3B Sortezi din alea pe cele cu parametrii cei mai apropiati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum