Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf pp el34


george ilisoi

Postări Recomandate

Buna ziua, am un traf de iesire pp pentru el34 de la o statie doina , am o intrebare pot sa il folosesc la un 2xgu50 , daca da doresc si o schema daca se poate testata. .

Link spre comentariu
Vizitator avram stefan

Daca imi amintesc bine la acest amplificator Raa=3k?!

Este nevoie de un electronist experimentat care sa va adapteze un PP cu GU50 la Raa 3K.

Apelati la @LMOlimpiu  sau la @Valderama!

Succes!

 

PS. 1. Ati mai lucrat cu tuburi? Gu50 nu este un tub pentru incepatori!

       2. Si eu doresc sa o cunosc bine pe Madonna! :rade: 

Editat de avram stefan
Link spre comentariu

Da am mai lucrat cu tuburi am o sursa de alimentare reglabila cu el34 si una cu ecc83 si pl504 si 2 ampuri se. Deci in principiu merge cu acest traf dar trebuie proiectata o schema pentru el ?

Editat de george ilisoi
Link spre comentariu

  Daca Raa pentru traful ce-l aveti dv. este corespunzator pentru un PP cu GU50,atunci sigur va merge bine.

Gasiti cu google un proiect interesant si complet,dar si realizat si testat practic cu GU50: Gegentakt-Verstärker in AB-Betrieb für GU 50 cu copy/paste pe google va duce direct la acest proiect,sau acesta: Der GU50-Amp

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Multumesc , dar am o intrebare va rog nu va suparati ce este raa si cum se calculeaza?

  Raa optim se ia din datele de catalog pentru tuburile si aplicatia dv.,sunt fff multe discutii pe aceasta tema pe acest forum si nu numai,ar fi greu sa reluam discutia despre Raa aici si acum,exemple mai jos cu EL34 si LS50-GU50 luate la intamplare din foile de catalog,studiati !

In ceea ce priveste echivalentele pentru tubul 6SN7,aveti mai jos o poza,in randul de sus subliniat cu rosu sunt echivalentele directe fara modificari in circuitul electric.

 

P.S daca transformatorul ce-l aveti este de la amplificatorul DOINA SIGMA cu 2XEL34 (50W),Raa=2800ohmi,asadar concluzionati si dv. (!!!).

post-175212-0-07907300-1433748647_thumb.png

post-175212-0-95517300-1433748658_thumb.png

post-175212-0-70849400-1433748848_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

N-am vazut niciodata un traf de Doina Sigma dar ma intreb (dupa ce m-am uitat la ce tensiuni cere in anod GU50) tine izolatia la tensiune mare (aproape dubla fata de tensiunea ceruta de EL34)?

Link spre comentariu

N-am vazut niciodata un traf de Doina Sigma dar ma intreb (dupa ce m-am uitat la ce tensiuni cere in anod GU50) tine izolatia la tensiune mare (aproape dubla fata de tensiunea ceruta de EL34)?

Transformatorul de iesire de la SIGMA,ca de altfel tot amplificatorul a fost o mica nereusita dintre toate amplificatoarele romanesti din seria <DOINA>.

  Pe vremea cand nu exista netul,iar in tara eram o mana de constructori entuziasti iar o mare parte dintre colegi nostri de pe forum nu erau nici macar in "satdiul de proiect",majoritatea amplificatoarelor construite de noi si cam toate erau pentru sonorizari utilizate de formatiile din provincie si mai ales de lautari,erau inspirate din scheme nemtesti ,dar "secretul" transformatoarelor de iesire era detinut de doi trei mesteri la care cu greu puteai sa ajungi gen: Sandu Arion,G.D.Oprescu sau Cabiaglia si nu in ultimul rand Zaitz,poate cel mai mare constructor de amplificatoare din ani '50...'70.

Amplificatoarele construite de noi,cei din generatia @valderama,Dan Panaitescu,Aurelian Mateescu,Aurelian Lazaroiu ,nu erau simple etaje finale ci amplificatoare complexe: preamplificatoare (mixere),puteri si foarte multe efecte pentru voci; reverberatii,ecouri pe banda magnetica ...,Aanti-Larsen.

  Mai tarziu,adica prin ani '70 au aparut in Romania amplificatoarele F.B.T,tot de voci si cu etaje finale tranzistorizate echipate cu transformatoare de iesire....istorie multa si deja alunec catre off-topic.Cineva a afirma ca eu am invatat electronica aici pe forum plecand de la un nivel de sub-incepator,va marturisesc ca nimic nu ma amuza mai mult decat aceste afirmatii rautacioase si fara sens sau logica ! :rade:

  Asadar cred ca daca se va utiliza acel trafo de iesire(SIGMA) pentru un PP cu GU50,bineinteles cu alimentarile corecte pentru G2 si Ua (Ug2=220V,Ua=450V) cu sarcina (difuzor) 16 ohmi (asa este facut traful) se poate obtine un amplificator cu ceva performante sub nivelul unui PPcu EL34,dar cu un traf de iesire corespunzator se poate construi un amplificator excelent.

  Parerea mea este ca daca se vrea un amplificator foarte bun cu GU50 in PP trebuie porint de la schema si apoi dimensionat foarte bine un traf de iesire,altfel vorbim de surogate,sau vorbim sa ne aflam in vorba.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare, am realizat soclurile pt. Gu50, am facut rost de tuburi si ma voi ocupa de carcasa, cum pot obtine tensiunea de aproximativ 70v pentru catodurile finalelor? , eu am scos infasurare de 45v a trafului de alimentare deoarece era prajita.Tuburile sunt noi, ar trebui formatate?"http://i57.tinypic.com/2ica5y0.jpg%22%5Dhttp://i57.tinypic.com/2ica5y0.jpg"]http://i57.tinypic.com/2ica5y0.jpg"]http://i57.tinypic.com/2ica5y0.jpghttp://i62.tinypic.com/30jk02u.jpg"]http://i62.tinypic.com/30jk02u.jpg

Editat de george ilisoi
Link spre comentariu

Imi plac soclurile facute din cablaj!

Fain de tot, dovedeste creativitate!

SUcces!

Intradevar dovedeste creativitate, dar in acelasi timp lipsa de experienta. Terminalele  GU50 se lipesc dificil de placa plus incalzirea tubului este puternica, curentul filament mare.Chiar daca va functiona pe moment, in timp se va degrada sigur.Plus dificultatea de a schimba tubul chiar si la reglaj.Eu recomand abandonarea soclului improvizat.

Nu degeaba soclul original are mufa spintecata ptr. terminalele tubului.Soclurile made in china ,desi seamana la prima vedere cu originalul avind carcasa cu capac, locasul terminalelor este realizat comun ca la orice tub. Daca prezinta interes voi posta poze ptr. a observa diferenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări