Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

(Ajutor!) Vreau sa fac un trasmiter-recever

Vizitator Scriptery

Postări Recomandate

Vizitator Scriptery

Nu am nicio indoiala ca te descurci mai bine.Cat despre corectat, de obicei nu ma leg de micile scapari. E omeneste. Si nici prin minte nu mi-a trecut sa te supar. Am incercat doar sa zic ceva din cata pricepere am si eu, dar a trebuit sa citesc de cateva ori ca sa inteleg ce se cere in enuntul problemei.

Dar nu m-am suparat chiar deloc, stiind ca nu sunt eu de vina ci ecranul telefonului de 3 cm diagonala, in fine, prea mult off-topic, ai incercat sa ma ajuti, pot spune chiar ca incercati sa ma ajutati, nu sunt suparat absolut de loc, si fiecare sugestie, comentariu, criteriu sunt bine venite, inca astept o iedee a unui electronist care a facut o astfel de "isprava", adica ce intentionez eu sa fac, ar fi ceva super tare sa pot controla ceva de la distanta prin intermediul smartphone-ului sau unui laptop, m-am saturat de butoane, vreau si ceva software, deci inca odata chiar nu n-am suparat, o seara placuta iti doresc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

4

• tiovidiu

2

• albasete

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Scriptery

Nu am nicio indoiala ca te descurci mai bine.Cat despre corectat, de obicei nu ma leg de micile scapari. E omeneste. Si nici prin minte nu mi-a trecut sa te supar. Am incercat doar sa zic ceva din cata pricepere am si eu, dar a trebuit sa citesc de cateva ori ca sa inteleg ce se cere in enuntul problemei.

Ok, chiar nu m-am suparat, eu ma concentrez pe "tema" mea si tu nu imi iese cate ceva
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Parerea mea este ca aveti doua variante:

- ori postati la servicii si cereti ajutor contra cost

- ori postati in sectiunea Arduino (pentru ca am vazut ca faceti referire si la aceasta posbilitate) si poate va ajuta cineva.

Desi sa stiti ca atunci cand vreti sa faceti un lucru doar intr-un anume fel, este mai greu sa gasiti o solutie. 

De ex, daca doriti folosirea conexiunii Bluetooth intre jucarie si telefon, sunt convertoare Bluetooth la UART care impreuna cu un Arduino Mini va pot oferi chiar si 8 canale bidirectionale (a se intelege posibilitatea de a comanda 8 device-uri tip ON/OFF si de a primi un feedback). Ce-i drept viteza de comunicatie nu este mare si sunt excluse comunicatii video (poate si cele audio).

Daca vreti neaparat sa folositi acea casca Bluettoth nu stiu daca veti rezolva ceva.

LE: nu am fost atent, acum vad ca ultimul post e vechi de o luna si ceva. 

Editat de mars01
Link spre comentariu
Vizitator Scriptery

Buna ziua,Parerea mea este ca aveti doua variante:- ori postati la servicii si cereti ajutor contra cost- ori postati in sectiunea Arduino (pentru ca am vazut ca faceti referire si la aceasta posbilitate) si poate va ajuta cineva.Desi sa stiti ca atunci cand vreti sa faceti un lucru doar intr-un anume fel, este mai greu sa gasiti o solutie. De ex, daca doriti folosirea conexiunii Bluetooth intre jucarie si telefon, sunt convertoare Bluetooth la UART care impreuna cu un Arduino Mini va pot oferi chiar si 8 canale bidirectionale (a se intelege posibilitatea de a comanda 8 device-uri tip ON/OFF si de a primi un feedback). Ce-i drept viteza de comunicatie nu este mare si sunt excluse comunicatii video (poate si cele audio).Daca vreti neaparat sa folositi acea casca Bluettoth nu stiu daca veti rezolva ceva.LE: nu am fost atent, acum vad ca ultimul post e vechi de o luna si ceva.

Multumesc mult tuturor, dar am reusit in cele din urma sa obtin cea ce mi-am dorit ! O zi buna
Link spre comentariu

Multumesc mult tuturor, dar am reusit in cele din urma sa obtin cea ce mi-am dorit !

Salut Scriptery,Eu sunt afon in ceea ce priveste Arduino, dar ti-as ramane indatorat daca ai descrie si cum ai reusit! Ma tot bate gandul si pe mine sa ma apuc de avioane, iar o inovatie ca cea realizata de tine, cred ca mi-ar fi utila.Ce zici ?
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Scriptery

Salut Scriptery,Eu sunt afon in ceea ce priveste Arduino, dar ti-as ramane indatorat daca ai descrie si cum ai reusit! Ma tot bate gandul si pe mine sa ma apuc de avioane, iar o inovatie ca cea realizata de tine, cred ca mi-ar fi utila.Ce zici ?

Stiu ca topicul e aproape mort, sper sa nu fiu sanctiunat ca il reinviu.

Din cate imi aduc aminte am folosit un PIC si un integrat, inainte folosisem alt ceva, dar era ineficent si pe functiona pe distante mici.

Ca idee, folosisem o casca handsfree, si o parte electrica de la un elicopter cu telecomanda cu IR.

Stiu ca am scris o aplicatie Android, care o incepusem in C++ si pe PC, care trasmitea "intermitentele" comenzilor date de telecomanda in casca handsfree, si din casca handsfree in senzorul ir al placii luate de pe vechiul eliicopter, sincer numai stiu unde este proiectul, oricum il abandonasem.

Iar in final m-am folosit de un Raspberry Pi. uite aici un tutorial pentru transmisia doar pe un canal:

Ca idee, Raspberry iti permite mai multe lucruri, poti face telecomanda cu putin css, html si php, destul de simplu.

Inca un lucru foarte tare ar fi achizitionarea unui modul 2G, ce permite conectarea unei cartele SIM, si conexiunea GPRS la internet, ceea ce face posibila controlarea "jucariei" de la orice distanta atata timp cat este prezent roamingul (Daca este nevoie) si semnalul.

poate fi folosit si arduinio, consuma mai putin, insa este mai greoi, poti folosi tot asa, un modul Wifi, sau un modul 2-3G, cumperi un webhost si un domeniu, si cu un mic script php unde ai niste variabile, spre exemplu $mersinfata = 40, adica 40m (totusi aici ar implica si un modul GPS). dar poti face 2 variabile $updown si $leftrigt, cu http citesti variabilele de pe webhost, spre exemplu daca updown are valoarea 1, "jucaria" va mere in fata, daca are valoarea 2 va merge in spate, iar valoarea variabelelor sa o poti schimba dintr-un site cu putin html si css.

un proiect cu Arduino:

Poate am greseli si aberatii in acest comentariu, insa este ora 3 dimineata, si nu am dormit de o zi, deci daca am gresit undeva astept sa fiu corectat fara nicio problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări