Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doresc o explicatie, fenomen ciudat rau cu un variator

Vizitator Becoo

Postări Recomandate

Daca vrei sa faci variator pt instalatia de iluminat cu becuri de 24V,

uita-te pe situl meu la articolul "Variatoare de tensiune alternativa cu tiristoare"

http://www.emil.matei.ro/vta.php

Poti adapta de exemplu schema din figura 1, in care, nu mai montezi R4(68K) si nici dioda D5, in locul lor pui un strap. Astfel, montajul care a fost gandit pt 230V va putea lucra la 24V. Variatorul apare in serie cu becul, asa cum spuneai ca doresti.

In functie de puterea becurilor alegi tiristorul si diodele D1-D4, restul ramane la fel.

Daca nu gasesti TUJul iti dau eu cateva sa te familiarizezi cu genul de montaj daca cumva nu ai lucrat inca asa ceva. Il poti de altfel inlocui cu simulator de TUJ cu 2 BCuri complementare de orice tip.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasilenicolae52

4

• aghora17

3

• cirip

2

• nelu F

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Becoo

Da Cirip, am inteles ideea, deci variind nu mai conteaza cati Wati are, ai dreptate.em2006Mersi de informatie oricum sunt cam nul in electronica, dar o sa-ti scriu pe prv daca nu te superi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări