Marian Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 http://www.elforum.info/topic/11-totul-despre-transformatoare-de-retea-intrebati-aici/?p=1186722 Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Nu chiar toti folosesc pentru redresare o punte, Eu prefer sa fac un secundar cu priza si sa pun doua diode. E mai rational la tensiuni redresate mici si curenti mari. Cand transformatorul este gata facut, e mai comod sa se puna o punte. Oricum, curentul redresat este la fel. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 6, 2015 Partajează Postat Iunie 6, 2015 Nu chiar toti folosesc pentru redresare o punte, Eu prefer sa fac un secundar cu priza si sa pun doua diode. E mai rational la tensiuni redresate mici si curenti mari. Cand transformatorul este gata facut, e mai comod sa se puna o punte. Oricum, curentul redresat este la fel. Bobinarea secundarului cu priza are dezavantajul(din punctul meu de verdere) ca se foloseste o cantitate dubla de sirma,singurul cistig fiind ca se folosesc doar doua diode redresoare.Intradevar curentul redresat este la fel ca si atunci cind se foloseste o punte redresoare. Pe de alta parte atunci cind spatiul rezervat secundarului este "la mustata" pot aparea probleme la bobinarea celor doua infasurari secundare.Parerea mea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum