Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat suduta inverter ELTO EASY 131 cu defect

laurentiufocsani

Postări Recomandate

Bineinteles, daca forma semnalului este in continuare diferita verifica, cum a spus si @omniprezent, componentele din driver (vreo dioda aiurea sau tranzistor strapuns sau cu beta diferit fata de ce trebuie).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara..

Dragi colegi, am dat jos tranzistorii de pe placa asa cum am fost sfatuit si acum am o oscilograma  aproape identica pe ambele canale..Diferenta costa doar in varfurile de tensiune care sunt foarte putin diferite...Tensiunea de alimentare al SG3846N a fost de 12v..

..Poate dauna acest lucru in viitor?...Se poate remedia?

http://i60.tinypic.com/nbdo5l.jpg

http://i60.tinypic.com/308xicj.jpg

Link spre comentariu

am osciloscop...

observ ca tranzistorii se incalzesc putin pentru cateva probe pe care le-am facut..

diagrame cu cele 2 canale

http://i60.tinypic.com/2ng7vux.jpg

http://i62.tinypic.com/2j4o64l.jpg

Semnalul este corect pe ambele canale, virfurile vor disparea cind pui tranzistorii. Cum de aveai semnale diferite in postul de mai sus? Prima diagrama e corecta si cred totusi ca in cea de a doua diagrama nu ai atins bine testerul osciloscopului.. 

Link spre comentariu

Semnalul este corect pe ambele canale, virfurile vor disparea cind pui tranzistorii. Cum de aveai semnale diferite in postul de mai sus? Prima diagrama e corecta si cred totusi ca in cea de a doua diagrama nu ai atins bine testerul osciloscopului..

Cred ca eroarea din a doua diagrama a fost din cauza ca nu am tinut cont de ''+'' si ''-'' desi masuram in  curent DC.Greseala de incepator. Acum astept sa imi ajunga dioda arsa si sa il verific in sarcina.

Multumesc tuturor inca o data pentru interesul dat sa imi pot repara aparatul de sudura...stima

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua...

In sfarsit astazi primesc diodele mult asteptate dupa ce deja 2 colete s-au pierdut pe drum din CHINA...

As dori sa intreb ''greii '' din domeniu, daca as putea monta in etajul final mai multe diode pentru a proteja mai bine aparatul de sudura ??.Ce modificari ar trebui facute??...va multumesc..

Link spre comentariu

Nicio modificare, poti pune cate vrei in paralel, ideea e sa fie de acelasi fel (nu neaparat). Ai comandat BYV52-200 tocmai din China? Totusi ca sa nu te complici cu modificari mai bine schimbai BYV52-200 cu 2  150EBU04, cate una pe fiecare ramura. Sunt cativa colegi pe forum care le vinde la preturi bune.

Asta cu comanda din China mi se pare copilareasca, la Miv... costa 7,5 lei si iti venea in 3 zile. Vor fi colegi care imi vor sari in cap, ca Miv... nu stiu ce.... sunt foarte bune diodele de la ei, am folosit de mai multe ori cu rezultate bune.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Am cumparat si eu de la MIVxxx  multe componente...Sunt ok din punct de vedere al raportului calitate/pret, doar ca nu erau pe stoc aceste diode..Asadar am cautat prin alte tari si am gasit in China si am facut o comanda m-ai mare, cu  m-ai multe componente electronice......Pretul a fost ok..

Teoretic, daca pun mai multe diode in final, vor fi m-ai protejate...este adevarat?..

Link spre comentariu

Da, vor functiona si mai reci, este normal din moment ce curentul se imparte....totusi de ce nu incerci cu niste diode mai sanatoase? Le pui pe acelasi radiator, nu mai modifici cablajul, sau nu mai apelezi la diverse improvizatii ca sa le poti monta pe cele in plus...zic si eu...

Link spre comentariu

Am cumparat  10 bucati..Acum imi permit sa fac cateva modificari daca sunt posibile..Alte diode ies din discutie in acest moment..Oricum multumesc mult pentru sfaturi, sunt binevenite...

Link spre comentariu

Citeva comentarii....poate te ajuta.

Vezi ca acest aparat este dotat si cu un potentiometru de reglaj curent direct pe cleste (daca ai clestele original).

Acest potentiometru este conectat la placa print-o mufa jack de 6.3mm "stereo".

Pot exista probleme cu acest potentiometru (de pe cleste), cu cablurile spre acest potentiometru, sau cu contactele de pe mufa jack, cele de iesire spre cleste sau cele ce duc spre potentiometrul de pe placa atunci cind nu utilizezi potentiometrul de pe cleste.

Legat de ringhingul mare existent pe iesire si care face dificila masurarea tensiunii, eu personal am conectat un condesator de 10nF categorie X2 direct pe bornele de iesire spre cleste (lipit pe spetele placii) si a disparut tot zgomotul raminind un semnal foarte curat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări