Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv MegaVision 14"

Postări Recomandate

Partea de focus e perfecta. Nu stiu cum se face un circuit separat din colector linii. Nu am facut niciodata.Ma poti ajuta,te rog?

Nu de alta,dar tv-ul asta e o obligatie.Altfel nu-mi bateam capul cu el.

S-a albit acum ecranul si au aparut liniile de intoarcere.Am masurat tensiunea pe G2 ,fara sa ating potentiometrul de "screen" e180V si imaginea si-a revenit iar tv funct. normal

Desigur nu pt mult timp. Repet,nu am atins pot screen.

Oare nu se poate incerca un artificiu,cu o rezistenta de cativa Mohmi la masa ?

Editat de wrotex
Link spre comentariu

Ce valoare credeti ca ar fi potrivita? (aprox) si ce putere ? (1 ; 2 W ? )

De pe G2 direct la masa.nu?

Pe schema nu e trecuta valoarea potentiometrilor pt screen si nici pt focus.

Editat de wrotex
Link spre comentariu

Caz rezolvat !! Am blocat la maximum potentiometrul de "screen" (a trebuit sa-l topesc putin cu pistolul,asa joc avea ! ) si am pus de pe G2 la masa o rezistenta de 12 MOhmi /1 w.Lumina e perfecta. va multumesc tuturor! Meritati cate o bere rece !

Link spre comentariu

va iesi fum in cele din urma,nu poti gatui simplu o tensiune ca sa-i scada valoarea,in cel mai simplu mod puteati sa puneti 2-4 rezistente inseriate la masa legate de g2 din trafo,valoarea rezistentelor trebuia tatonata in asa fel incat odata puse sa nu scada valoarea g2 la intrare,si va legati cat mai aproape de masa,un fel de potentiometru ,sau alte metode ,recomandate de colegi cu g2 din colector,personal la unele am inseriat inca o infasurare pe bara trafo linii de 200v cu cca 15-20spire pe miezul trafo linii(atentie la sensul de infasurare) montand o dioda rapida si un c450v cca 10mf obtinand astfel o tensiune 300-400v)deci prin urmare cu ceva noroc va praji rezistenta montata de dv,sau mai rau va iesi fum din trafo linii,ps jocul acela este la mai toate bliderele ,lamela interna ce culiseaza (cursorul) este facut in asa fel,sau au arc intern

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări