Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa poloneza 0-30V 0-8A RexOly & GeoMar

Postări Recomandate

1 oră în urmă, zvonacfirst a spus:

...

de aceea asteptam de la @GeoMarsa ne spuna cum functioneaza sursa lui din acest punst de vedere.

...

Din pacate nu te pot ajuta cu informatii, sursa nu este finalizata, este in stand-by.

Colegul RexOly, alias Eugen Chirila, a finalizat sursa si ar putea ca sa ne ofere ceva informatii.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, dan cod a spus:

Am vreo 50 de surse de laborator diferite mărci (consacrate) și concepții. Multe au comutare cu relee. Niciodată nu am avut probleme cu ele. Un Matrix MPS3005 dubla a fost cal de bătaie peste 10 ani și este perfect functionala și acum. 

Da, ştiu, aşa este, mai ales sursa Rohde & Schwarz care este perfectă, beton, dumneavoastră ştiţi despre ce vorbesc...

Link spre comentariu

Si totusi HP au avut mereu pre-regulator. 

Acuma, daca sursa e de 1-2A, te complici degeaba cu comutare electronica/pre-regulator. Daca insa treci la 5-6A, altele sunt limitarile. Iar comutarea unor redresari-filtrari de mii-zeci de mii de uF nu e chiar asa de simpla pentru un contact de releu.

De retinut: sursele cu relee nu opteaza pentru relee de 1-2$ de pe eBay. Pretul sursei reflecta si valoarea componentelor. 

Link spre comentariu
Acum 45 minute, Mircea a spus:

Si totusi HP au avut mereu pre-regulator. 

Acuma, daca sursa e de 1-2A, te complici degeaba cu comutare electronica/pre-regulator. Daca insa treci la 5-6A, altele sunt limitarile. Iar comutarea unor redresari-filtrari de mii-zeci de mii de uF nu e chiar asa de simpla pentru un contact de releu.

De retinut: sursele cu relee nu opteaza pentru relee de 1-2$ de pe eBay. Pretul sursei reflecta si valoarea componentelor. 

Așa este despre HP. Am și asa ceva, dar am multe și cu relee și nu am avut niciodată probleme. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări