Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa poloneza 0-30V 0-8A RexOly & GeoMar

Postări Recomandate

In conditiile date in schema aceasta este nevoie de operationale cu tensiunea de alimentare de 44V, TL 081 nu suporta decat max 36V.

Pentru OP4 si OP5 poti folosi TL081, am facut experienta si merge, dar pentru OP6 nu poti flosi decat 741 sau echivalent care sa suporte 44V tensiune de alimentare, am incercat cu TL081 si a facut poc, cu toate ca a fost alimentat la 34V, aproape de tensiunea maxima data in foaia de catalog, si totusi a crapat.

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

Chiar daca am mai scris,  repet , poza NU reflecta in totaliate realitatea, in realitate placa sursei arata SUPERB, deci felicitari "coane".   :aplauze  :aplauze  :aplauze

Atasez o poza "calda", realizata la fata locului, placa sursei populata cu toate piesele, pipaita si admirata,  la mine in brate.  :rade:

Posted Image

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Carcasa domnului Eugen Chirila arata beton , nu se mai gaseste asa ceva nici macar in talcioc_ :aplauze

@GeoMar sa vedem ce volt-ampermetru o sa-i montezi

era faina varianta ci pic 876 care indica _tensiunea_curentul_puterea si temp. radiator (sa folosim la maxim lcd-ul 16x2)

Am o sursa in lucru de  la......http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=210064.....si __http://www.hobbielektronika.hu/forum/?q=*+topic%3A1560+*+user%3AAlkot%C3%B3+2.7&h=f&c=0 _o sa ma apuc si eu de modelul acesta

a iesit super__ bafta :aplauze

Editat de spark
Link spre comentariu

...

@GeoMar sa vedem ce volt-ampermetru o sa-i montezi

...

Placa din poza este a lui @Eugen Chirila (RexOly), am trecut pe la el ca sa admir lucrarea LIVE, nu din poze..

Am sa incerc si eu demararea constructiei, am jumatate din carcasa folosita de el si as vrea sa fac una cat de cat asemanatoare/geamana.

Link spre comentariu

Carcasa domnului Eugen Chirila arata beton , nu se mai gaseste asa ceva nici macar in talcioc_ :aplauze

@spak, apropo de TALCIOC, ce sa inteleg, ca ti-a placuta carcasa, sau NU ti-a placut.

Carcasa provine de la un osciloscop Made in Japan, nu este facuta de mine, doar fata (panoul frontal) este facuta de mine. Cutia a fost destul de mare, si am taiat-o in doua, partea din fata a carcasei i-am facut-o cadou lui @GeoMar, iar partea din spate am oprit-o eu si am facut aceasta sursa in ea.

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

FELICITARI, FELICITARI !Apreciez daruirea,ideile gandite si aplicate. Apreciez si originalitaea finalizarii, desigur si dispunerea elementelor pe panoul frontal pentru operativitate.Personal o cotez printre sursele valoroase ale acestui forum,ca nota pe podium.Poate daca sanatatea imi va permite am sa o realizez si eu si va rog daca o sa am nevoie de ajutor sa aveti bunavointa sa mi-l acordati. Va multumesc pentru documentatia expusa de si eu nu am ajuns sa descifrez cablajul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări