Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu osciloscopul cu PIC12F675


Yo4You

Postări Recomandate

Salut si eu vreau sa fac osciloscopul cu PIC12F675 dar problema e ca nu merge softwareul pe windows xp nu am incercat si pe 98 atasez aicia cine se pricepe sa il faca functionalSe lauda autorul ca merge pana in 20Mhz :drinkers:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Yo4You

    3

  • cristianp

    1

  • MifTy

    1

  • Blind

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ti-a evitat nimeni nici o intrebare. L-am facut topic separat pentru ca in acel topic vreau sa strang doar scheme si atat, nu si discutii pe seama schemelor (pentru ca ajunge de 50 de pagini si nu se mai intelege nimic)

Link spre comentariu

Da acuma problema este ca nu ma face de buzunar un pic ci softul e care face toata buba mai mare si mai dureroasa cere nushtiu ce fisier biblioteca bun l-am pus apoi imi zice ca da nushtiu ce eroare Doresc sa fac un osciloscop sa vizualizez semnale pana in 20Mhz daca se poate cu circuite specializate nu conteaza picuri atmel vedem noi important e sa functioneze si programul pe PC Stima

Link spre comentariu

daca ai de unde scoate un tub de osciloscop bun, merita sa faci unul cu integrate, sau mai bine cu tranzistoare...ai mai putine dureri de cap... (si schemele le gasesti in colectia Tehnium... inclusiv osciloscoape cu tuburi electronice, sau hibride, si tuburi, si tranzistoare/integrate...)

Link spre comentariu

Nu prea mai am cine stie ce tehnium este un osciloscop creeat de domnul Andrei Ciontu publicat prin 2000 20001 numai stiu exact care zice ca poate vizualiza 10MhzDaca ajung la constructia unuia cu tranzistori si integrate vreau unul performant cu dublu spot 2 intrari si cel putin 20Mhz :supz:

Link spre comentariu
Vizitator nex

Nu cred ca poti face unul k lumea la 20 MHz fara un FPGA si SRAM buffer... Nu ca nu mi-ar place mie... si bineinteles un convertor k lumea... Iar de PCB ce sa mai vorbim... Si pina la urma 20MHz ar fi semnalul de intrare, nu ? Asta inseamna convertor pe la 60-80 MHz cel putin... La chestii de genul asta userul pisoiu se stie bine :) Evident mai sint si altii care se stiu, aici pe forum :)

Link spre comentariu

Mai sunt niste metode de esantionare aleatorie, in care convertorul poate fi mult mai lent decat frecventa maxima a semnalului. Nu stiu daca este cazul schemei in discutie, dar nu e obligatoriu sa ai 5-10 sample-uri pe perioada semnalului.Principiul se baza pe faptul ca osciloscopul este pentru semnale repetitive. Asa ca tot ce iti trebuie este un trigger foarte precis si un circuit bun de sample&hold. Pe urma nu ai decat sa iei un esantion si sa il convertesti in voie. Dupa ce ai terminat conversia iar astepti triggerul si iei alt esantion, cu o alta intarziere, si tot asa pana ai destule esantioane ca sa afisezi forma de unda, presupunand ca semnalul este repetitiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări