bibanu47 Postat Iunie 29, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2015 Nu am gasit in comert decat 1,5 micro la 450V si scade turatia aproape de tot,deabia se mai invarteste,cred ca ar trebui unul de vreo 0,5 micro. Daca inseriez + la + doua condensatoare electrolitice la terminale avand minusurile nu devine condensator fara polaritate? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 29, 2015 Partajează Postat Iunie 29, 2015 Dacă înseriați două de 1,5uF obțineți circa 0,75uF. Se găsesc astfel de condensatori nepolarizați (0,1uF-0,47uF/275Vc.a.)cam prin orice scule cu motoare electrice, bormașini, flexuri....sunt folosite pentru reducerea perturbațiilor de radiofrecvență... 1 Link spre comentariu
bibanu47 Postat Iunie 29, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2015 Multumesc frumos pentru raspunsuri,prompt ca intotdeauna,am vreo 3 flex-uri cu rotoarele arse. In schimb sunt foarte dezamagit pentru ca pe un forum de electronisti numai o singura persoana da raspunsuri de fiecare data la problemele ce apar si chiar daca ma va acuza cineva ca ma laud imi permit sa afirm ca eu de UNUL singur duc in spate sectiunea de auto. Nene Vali ar fi cazul sa-ti faci un topic intitulat "Electronistul de serviciu" ca sa scriem direct acolo,sa nu mai deranjam pe aici. Daca s-ar desfinta "Bodega" 70% din forumisti ar pleca,majoritatea acolo isi fac veacul... Mda... 1 Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 4, 2015 Partajează Postat Iulie 4, 2015 (editat) De ce nu folosesti regulatorul de turarie de la bormasina s-au un variator de lumina?(triac ,diac si componente pasive) Editat Iulie 4, 2015 de q_acdc 1 Link spre comentariu
bibanu47 Postat Iulie 4, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2015 Multumesc,am retinut aspectul. Sa caut unul zilele astea si revin cu detalii,week-end placut sa aveti. Link spre comentariu
bibanu47 Postat Iulie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2015 Am revenit cu detalii dupa cum am promis. Am incercat cu condesatoare de 1-1,5 micro dar turatia scadea total,ii puteai numara paletii si deabia pleca de pe loc dar in schimb am gasit o "butelie" de aluminiu de 4 micro fabricat de IPRS Baneasa in 1980 si acum turatia este perfecta. Nu am putut rezolva nimic din pacate cu regulator de turatie de la bormasina cu toate ca pe instrumentul de masura isi modifica valorile dar in schimb ventilatorul avea turatie normala cand il legam in circuit si roteam de cursor. Era ideal sa fi putut regla turatia dar nu a vrut sa functioneze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum