Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legaturi electrice ventilator de camera

bibanu47

Postări Recomandate

Nu am gasit in comert decat 1,5 micro la 450V si scade turatia aproape de tot,deabia se mai invarteste,cred ca ar trebui unul de vreo 0,5  micro.

Daca inseriez + la + doua condensatoare electrolitice la terminale avand minusurile nu devine condensator fara polaritate?

Link spre comentariu

Dacă înseriați două de 1,5uF obțineți circa 0,75uF. Se găsesc astfel de condensatori nepolarizați (0,1uF-0,47uF/275Vc.a.)cam prin orice scule cu motoare electrice, bormașini, flexuri....sunt folosite pentru reducerea perturbațiilor de radiofrecvență...

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru raspunsuri,prompt ca intotdeauna,am vreo 3 flex-uri cu rotoarele arse.

In schimb sunt foarte dezamagit pentru ca pe un forum de electronisti numai o singura persoana da raspunsuri de fiecare data la problemele ce apar si chiar daca ma va acuza cineva ca ma laud imi permit sa afirm ca eu de UNUL singur duc in spate sectiunea de auto.

Nene Vali ar fi cazul sa-ti faci un topic intitulat "Electronistul de serviciu" ca sa scriem direct acolo,sa nu mai deranjam pe aici.

Daca s-ar desfinta "Bodega" 70% din forumisti ar pleca,majoritatea acolo isi fac veacul...

Mda...

Link spre comentariu

De ce nu folosesti regulatorul de turarie de la bormasina s-au un variator de lumina?(triac ,diac si componente pasive)

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Am revenit cu detalii dupa cum am promis.

Am incercat cu condesatoare de 1-1,5 micro dar turatia scadea total,ii puteai numara paletii si deabia pleca de pe loc dar in schimb am gasit o "butelie" de aluminiu de 4 micro fabricat de IPRS Baneasa in 1980  :rade: si acum turatia este perfecta.

Nu am putut rezolva nimic din pacate cu regulator de turatie de la bormasina cu toate ca pe instrumentul de masura isi modifica valorile dar in schimb ventilatorul avea turatie normala cand il legam in circuit si roteam de cursor.

Era ideal sa fi putut regla turatia dar nu a vrut sa functioneze. :84

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări