cearda Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 Am un HDD 7200 rpm sata3 care clantane din prima. Daca deconectez cablu de date din el nu mai clantane. Poate sa fie de la placa electronica ? Multumesc. Link spre comentariu
digix Postat Iunie 4, 2015 Partajează Postat Iunie 4, 2015 Verifica mai bine mufa de alimentare sa fie contact ferm, eventual pe alta mufa/sursa de alimentare. Daca continua sa clantane e dus. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Nu e de la placa electronica, e de la mecanism. Ar fi indicat un backup al datelor importante. Poate sa o mai duca asa ani buni (am un WD de 320GB care clantane de vreo 2 ani si ruleaza ca hard principal intr-un calculator care merge 24/24) sau poate sa cedeze maine. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 7, 2015 Partajează Postat Iunie 7, 2015 Nu este sigur ca harddisk-ul este defect. Ar trebui intrebat producatorul. Si eu am doua harddisk-uri Seagate SATA 3 Gb/s 7200 RPM cumparate acum 7-8 ani care au facut la fel din prima zi. La magazin inainte de cumparare mi-au spus vanzatorii ca au avut multe retururi din motivul asta si ca nu imi recomanda harddisk-urile Seagate, eu insa totusi am vrut sa le iau de la Seagate deci le-am cumparat. Cand am auzit cum fac ambele harddisk-uri (erau modele diferite - mai jos explic de ce), nu am crezut ca ambele sunt defecte din fabricatie, asa ca am contactat producatorul Seagate. In cateva ore am primit raspuns de la un inginer de la ei, care a spus ca este totul normal, sunetele respective nu sunt un defect ci sunt cauzate de miscarea foarte rapida a capetelor care se misca foarte repede dintr-o parte in alta. Dupa ce am primit raspunsul cu explicatia respectiva, m-am linistit, si pot sa spun ca de atunci (de aproximativ 7-8 ani) ambele harddisk-uri functioneaza fara probleme zilnic cate 12 ore, facand aceleasi sunete ca la inceput. Asta ar putea explica si de ce la deconectarea cablului de date harddisk-ul nu mai face acele sunete (le face doar la citire / scriere). La harddisk-uri mai vechi care functionau la viteze mici, acele sunete au aparut doar cand a fost un defect fizic, dar in ziua de azi cand totul trebuie sa se miste la viteze foarte mari, nu ma mai gandesc intotdeauna la un defect cand aud asa ceva. In orice caz, tot timpul este recomandat sa ai si un backup cu toate datele de pe calculator, deoarece orice harddisk se poate defecta de pe o zi pe alta, chiar si fara sa scoata sunete neobisnuite in prealabil. Cand iau mai multe harddisk-uri pentru un singur calculator, de obicei aleg de la acelasi producator doua modele diferite dar cu specificatii asemanatoare. Asta fac asa pentru a ma asigura ca nu voi avea aceleasi probleme la ambele harddisk-uri, in cazul in care un model ar avea un defect de serie de care inca nu se stie. Link spre comentariu
George(sb) Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 daca nu il mai recunoaste, sunt sarite capetele, trebuie desfacut si puse cu atentie la loc, dupa care, chiar daca il recunoaste, trebuie facut backup, la cat costa un hdd nu are rost sa te legi la cap Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 inlocuieste cu alt cablu de date.Suna curios,la mine asta a fost. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum