Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100w

Postări Recomandate

Si cum, la un moment dat, cineva (nu mai tin minte cine) zicea ca, in mod normal, semiconductoarele functioneaza cu fumul in ele

In momentul in care fumul iese din ele nu mai sunt bune  :rade:

@no_onne pocnitoarea aia a mai fost dezbatuta pe aici si n-are rost sa iti bati capul cu ea, un TDA7294 e boboc !

Link spre comentariu

O propunere radicală: să se înfinţeze o rubrică cu scheme proaste, de care oricine să se ferească, cum era panoul de onoare de la secţia de miliţie pe vremuri, ceva de genul ''aşa nu''. S-ar evita întrebările repetate pe aceleaşi teme, căci nimeni nu caută şi toţi se opresc la prima rubrică întîlnită pe forum.  :96

Link spre comentariu

Schema in sine nu e neaparat proasta, ci poate mai degraba este prost inteleasa configuratia de catre proiectant, structura este functionala dar este dusa prea la extrem, performantele sunt slabe deoarece schema este veche si depasita, personal n-as realiza-o nici platit, dar pentru un incepator realizarea montajului poate fi o experienta educativa.

Link spre comentariu

Am inteles dar tot nu ma dau batut, daca tot am comandat piesele o sa realizez montajul sa vedem ce va iesii . Sunt un inrait al electornicii si nu cunosc prea multe dar imi place la nebunie. As petrece zi si noapte facand asta fara sa ma plictisesc.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! 

Link spre comentariu

Atunci, daca esti hotarat sa o construiesti, asteptam rezultatele - care nu cred ca vor fi prea grozave!- si poate accepti cateva modificari care sa imbunatateasca performantele...de exemplu introducerea circuitului superdioda si a circuitului boucherot...si mai sunt...

Link spre comentariu

Alimentarea pentru acest modul o am la 2x33v inainte de redresare. referitor la cele 2 trafuri de 13.5 v la 4A fiecare pe care as vrea sa pun 4 ic tda7294 daca ar face fata. Apropo care e curentul absorbit de tda7294 folosit pe impedanta de 8R?

Editat de no_onne
Link spre comentariu

Ti-am zis si dincolo, 13Vca pe ramura e putin pentru TDA7294. Cat despre schema amplificatorului pusa de tine in prima postare, eu zic sa nu te risti sa mergi cu alimentarea aia decat poate numai cu boxe de minim 8 Ohm si niste radiatoare cat mai generoase, pe 4 Ohm nu cred ca va rezista.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări