Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe 15 W ?

malaescudaniel

Postări Recomandate

Va salut din nou...

Se merita sa fac difuzoarele astea ?

Cred ca sunt majak le-a cumparat taicamiu din rusia pe vremea tineretii 

Au 8 toli diametrul exterior si cadrul boxei este din fier brut...nu este din tabla sau daca este e groasa de 2,5 :rade:

Pe ele scrie ca au 15 w pe 4 ohmi desi au cantat si cu mai mult  :rade: fara sa faca urat 

Se merita facute am vazut ca se gasesc suspensii dar nu stiu cum sa o centrez deoarece cred ca in mijloc are o inalta pusa.

Membrana a fost de burete si s-a copt 

Astept pareri ... va multumesc

Niste poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image 

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dominicue

3

• nelugavrila

2

• marius75

2

• malaescudaniel

2

Top autori în acest subiect

Parerea mea e ca sunt difuri bune.Carcasa e de aluminiu,sunt fullrange,se merita restaurate.Se centreaza simplu,trebuie scos si conul din mijloc,care iese usor cu acetona.Apoi pui o folie de la un radiofilm intre bobina si miezul de fier.Eu am 4 perechi:2bune si 2 restaurate suspensia.Sunetul e bestial,inalte clare,pentru un bas mai bun trebuie alta cutie mai mare.Pe viitor am un proiect de boxe si vreau sa le folosesc ca medii-inalte cu atenuator de putere.

Vezi ce suspensiile pe pe MIVA....sunt mai mici cu vreo 4mm la interior

Editat de nelugavrila
Link spre comentariu

Daca spui ca ai si stii despre ce e vorba...daca dau conul jos nu are un dif mic de inalta inauntru? Am avut unele demult tot cu con si cand l-am dat jos aveau inalta acolo si mi-au dat batai de cap la centrare :nerv

Apropo alea de pe mivarom de 8 toli(20)cm nush daca merg am vazut multi useri care se plangeau ca au dimetrul mic la interior 

Editat de malaescudaniel
Link spre comentariu

Stai linistit nu are alt dif de inalte.Asa e constructia acestor difuzoare,dealtfel majoritatea difurilor de banda larga au aceasta palnie ,tocmai pentru a reda mai bine inaltele.Eu am inlocuit suspensia cu cea de pe mivarom,cu putina chinuiala merge.Daca gasesti in alta parte e bine .Ce ai avut tu inainte probabil erau difuri auto cu 2 cai.

Editat de nelugavrila
Link spre comentariu

Va salut din nou...

Se merita sa fac difuzoarele astea ?

Cred ca sunt majak le-a cumparat taicamiu din rusia pe vremea tineretii 

Au 8 toli diametrul exterior si cadrul boxei este din fier brut...nu este din tabla sau daca este e groasa de 2,5 :rade:

Pe ele scrie ca au 15 w pe 4 ohmi desi au cantat si cu mai mult  :rade: fara sa faca urat 

Se merita facute am vazut ca se gasesc suspensii dar nu stiu cum sa o centrez deoarece cred ca in mijloc are o inalta pusa.

Membrana a fost de burete si s-a copt 

Astept pareri ... va multumesc

Niste poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Difuzoarele din imagini echipau boxele combinei audio ruseasti Romantica MC222

Puterea lor este de 8 W .

De reconditionat este destul de greu cu ele pentru ca nu stiu daca vei gasi rila suspensiei din spuma cu profilul ala ( gofrat ) , daca pui alta suspensie cu profil bombat atunci parametrii difuzoarelor se duc prin balarii , pentru ca suspensia originala era destul de moale .

Difuzoarele astea daca-s in mintile lor ( cu suspensia intacta ) suna surprinzator de bine avand in vedere ca sunt de " banda larga "

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Daca esti indemanatec le poti restaura, si, merita, daca nu vrei sa faci sonorizari "dand" in ele cu 400W cum fac "baietii inteligenti"!

E adevarat ca unii parametrii se schimba odata cu schimbarea rilei, dar acum sa nu fim mai catolici decat papa!!!!

Daca operatiunea iti reuseste, un mare pas inainte ar fi sa construiesti doua incinte VTP ( cu inaltimea interioara de 1.100 mm) si vei avea, pentru auditii, un rezultat mult mai spectaculos.

SUCCES!

Link spre comentariu

Daca esti indemanatec le poti restaura, si, merita, daca nu vrei sa faci sonorizari "dand" in ele cu 400W cum fac "baietii inteligenti"!

E adevarat ca unii parametrii se schimba odata cu schimbarea rilei, dar acum sa nu fim mai catolici decat papa!!!!

Daca operatiunea iti reuseste, un mare pas inainte ar fi sa construiesti doua incinte VTP ( cu inaltimea interioara de 1.100 mm) si vei avea, pentru auditii, un rezultat mult mai spectaculos.

SUCCES!

Aceste difuzoare sunt destinate incintelor inchise ( sau cel putin asa le-au folosit rusii ) , insa nu este exclus sa sune excelent in incinte VTP .

De fapt mi-ati dat o idee , pentru ca am o pereche de astfel de difuzoare si spre norocul meu suspensile sunt inca intacte .

Link spre comentariu

Avand in vedere ca suspensia (tot din panza) este undeva la 5 lei/buc, normal ca se merita. Cat despre centrare, eu am facut in felul urmator : Cat timp lipiciul era inca lucrabil (dureaza cateva minute bune pana se lipeste defitiv) am facut cateva curse sus/jos cu membrana difului sa vad daca atinge bobina, in cazul in care atinge, mai misti toata membrana foarte putin si faci proba din nou (pe sistemul in care se reglau inainte antenele tv...mai la stanga , mai la dreapta, las-o asa.. :rade:). Oricum bobina este centrata de acel spider (burduf de panza de la baza difului), suspensia pe care vrei sa o inlocuiesti poate doar sa modifice unghiul in care se afla bobina fata de magnet, daca va fi inclinata va atinge la cursa maxima. Cu toate ca nu sunt mare expert, am desfacut si suspensia si spiderul de la un dif de 20 de cm doar ca sa vad ce grosime are sarma din bobinaj si daca sunt spire coapte in bobina :84 dupa care le-am lipit la loc si nu atinge nimic...e simplu :95  mai ales dupa ce vezi cateva filmulete care apar la cautarea "speaker repair ".

Urmeaza sa schimb si eu zilele astea suspensiile de la doua difuri de 25 cm (tot rusesti)...daca tot umblu vreau sa schimb si firul leonic...dar nu prea gasesc de unde sa iau...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări