Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda PT1000 la 0-10V alimentata la 24V - Ajutor!

Vizitator andrei.timy

Postări Recomandate

Vizitator andrei.timy

Va salut! As avea si eu nevoie de o schema de conectare a unei sonde de temperatura PT1000 la o intrare analogica a unui PLC Loxone (home automation) care suporta 0-10V, cu posibilitatea de a se regla cumva range-ul. Toata chestia se va alimenta la 24V. Ma gandesc ca poate s-a mai lovit cineva de o astfel de problema si are vreo schema viabila. Pe internet sunt destule, dar de fiecare data cand cercetezi in amanunt, trebuie sa fie cate ceva in neregula. A...si se poate cumpara un modul adaptor pentru sonda, dar costa cateva zeci de euro, daca il fac eu cu cablaj, piese, etc, sigur ar costa mult mai putin. Va multumesc anticipat!

Editat de andrei.timy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

2

• one

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andrei.timy

Multumesc mult pentru raspuns! Sunt total de acord in legatura cu neperformanta. Ideea e ca sunt doi senzori din-astia care preiau temperaturile din exteriorul casei si din interiorul unei camere tehnice, unde se afla toate sistemele de incalzire ale casei (e ceva combinat: centrala in condensatie+panou solar+termosemineu). Am gasit un modul convertor analog digital pe one-wire, dar costa destul si mai necesita si alt modul de adaptare pentru PLC. Eu venisem cu ideea utilizarii unor senzori DS1820 in locul sondelor rezistive care necesita montajul cerut mai sus, dar se doreste utilizarea sondelor rezistive.

Link spre comentariu

Pai daca vrei sa masori o temperatura ambientala, atunci nu te mai complica cu un PT100. E risipa de material si cost nejustificat.Orice NTC in care injectezi un curent constant dintr-o referinta merge (cat sa ai o variatie de tensiune in plaja dorita - dar nu neaparat toata plaja). Depinde de rezolutia ADC din PLC.Alte variante sunt LM-urile care dau tensiune proportional cu temperatura. Vezi LM35 ca exemplu. Intra pe site-urile din primul meu mesaj si vezi ce poti procura in zona ta.

Link spre comentariu

Daca folosesti PT1000 si PLC atunci normal ar fi sa iei un transmitator de temperatura, convertor de la PT1000 la 0_10V.

Cauta in Google " temperature transmitter PT1000".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări