Sharky Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 nu e doar un singur user care a facut vtp-uri.Eu zic ca merita incercat. Basul este excelent. Cu mediile e mai greu sa o scoti la capat, dar prin cateva incercari de plasare a fonoabsorbantului rezolvi problema. Link spre comentariu
Nemesis Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 spune-mi te rog cine limiteaza inaltele in partea de sus ! da-mi un exemplu si te cred. pe cine ai auzit sa puna filtru ca sa "omoare" inaltele peste 20Khz .... Daca nu ma insel parca DNA spunea odata ca foloseste ceva filtre care sa taie frecventele ultrasonice . Insa parca asta era doar o metoda de a proteja difuzoarele de inalte de armonicile care apar din diverse cauze (mai ales cand amplificatorul e adus in clipp ) si in nici un caz nu era menita sa faca sunetul mai bun . Predator, daca se poate, ne arati si noua un link de unde ti-ai format tu parerea asta ca e bine sa ai tweetere care urca pana la 40 khz ? Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2007 Asta o sa incerc sa caut, dupa ce ma culc..ca sunt putin "doborat".Multumesc si noapte buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 Acum vreo 4-5 ani vroiam sa-mi cumpar boxe gata facute.De ex. la Technics aveau niste boxe nu mai stiu modelul - ziceau ca se recomanda si pentru home cinema, dar nu erau 5.1 cat cutia de pantofi, erau ditamai lazile de 1m inaltime si costau cam 500-1000$ bucata. Boxele alea aveau banda pana la 40KHz. Ziceau ca se simte, nu auzi peste 15-20 KHz, depinde de varsta, dar ziceau ca frecventele inalte contribuie la redarea mai fidela a sunetului.Nu stiu daca astia 40KHz erau doar un parametru de marketing, dar am auzit dupa aceea si la alti producatori de audio.Sisteme audio pana la 40, chiar 80 KHz exista, cat de bine se aud sau nu habar n-am, ca oricum nu stiu sa fac diferenta intre un sunet de calitate si unul forjat cu basi si inalte ca sa sune bine.Nu va mai mirati de boxe de 40 KHz, am citit ca unii isi cumpara cablu de boxe care costa vreo 200-300 USD METRUL liniar si care este umplut cu mercur. Nu ma intrebati de ce, cautati pe net, maniacii spun ca se simte din avion daca nu ai cabluri din alea cu mercur la boxe... :smt003 Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2007 http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=14137&start=0 Cititi postul lui eugenroca link parca asta il citisem si eu acum un timp :tonqe: si varianta PDF : http://audioloft.com/WPSuperTweeter.pdf Link spre comentariu
radue Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 Mama cata agitatie pt un 40 kHz. Artefactele acelela daca le auzi, le auzi din sursa, nu din difuzorul de inalte ( ma rog, datorita lui le auzi, dar nu el e cauza ). Haideti sa va dau un exemplu: Eu am niste mp3-uri la o calitte buna pt formatul lor ( 256 kbps ) si absolut toate au acele artefacte, si am facut si o copie cu eac in format flac la un cd ( care nu este facut dupa mp3-uri, l-am luat din magazin ) si pe aceeasi sursa nu exista absolut nici un artefact. Inaltele sunau cristalin pe cel flac, iar pe cel mp3 sunau bine pana in 12 kHz, peste 13 kHz deja erau prea stridente si nu mai spun de acele artefacte. (datorita modului de compresie sunau asa inaltele, dar artefactele habar nu stiu de unde se datoreaza ).Filtrul subsonic trebuie sa fie pus in orice amplificator. El omoara frecventele subsonice care iti strica difuzoarele. Un exemplu sunt cele care apar cand ascultati discuri de pickup, unde datorita acului puteti avea si frecvente de 1 Hz, si nu cred ca vrei sa dati asa ceva bxelor voastre nu ? Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2007 Am cam deviat de la subiect, stiu. Haideti sa o lasam balta cu frecventele supersonice si gata. Sa ne concentram asupra difuzoarelor si a incintelor ce vor rezulta. LE: Vad ca sunt cateva persoane care imi recomanda sa incerc niste VTP-uri. Fata de niste incinte sealed sunt mai calitative ? ma refer la fidelitatea sunetului. Ca woofer ma gandeam la asta In caz ca nu este potrivit, am alternative de la Visaton. Iar mediile si inaltele ma gandesc sa le separ de incinta principala, in genul baietilor de la B&W Link spre comentariu
Kenwood_DJ Postat Februarie 6, 2007 Partajează Postat Februarie 6, 2007 o singura problema :| difuzorul nu se afla pe stoc Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 6, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2007 Nu e graba. Iar in cazul in care nu isi face aparitia, gasim alternative....Chestia nasoala este ca trebuie sa caut difuzoare cu care sa se "inteleaga". Link spre comentariu
VTP Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 VTP-uri nu am studiat, diar din vazute/auzite.Chiar un user de pe forum facuse niste VTP-uri si era incantat de ele.Nu trebuie sa faci neaparat VTP, dar, daca vrei ceva HI-END, de ce nu te documentezi pe http://www.ciare.com? Au proecte destule, studiate in fabrica, iti dau si solutia retelei de separare, doar sa te tina buzunarul daca alegi ceva prea hi-end! Difuzoarele sunt chiar hi-end. Daca totul depseste bugetul, poti lucra cu ce au distribuitorii de la PAudio, Vifa si Selenium, fara grija. Daca lucrezi bine si nu te iei dupa prostia din capul altora poti obtine rezultate f. bune! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum