Haralambie Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Dupa multe luni in care am stat, m-am gandit sa abordez latura profi. Acum sunt in cautare de difuzoare si idei. Vreau sa imi fac un sistem fie 2.1, fie stereo, nu este batut in cuie, ecuatia se schimba daca am pierderi de calitate, doar ajutor sa am. Cum vreau sa sune ? Impecabil. Prima chestie in care ma opresc este alegerea difuzoarelor ( vor fi luate de la Vasile - http://www.hiend.ro - ) In cazul unor incinte stereo, ma gandeam la configuratia asta : 1x Inalte, 1x Medii, 1x Medii-Joase, 1x Joase. In cazul sistemului 2.1 banuiesc ca se stie. Tipul incintei va fi ales in functie de difuzoare. In cazul sistemului 2.1, incinta subwooferul va fi inchisa. La partea de amplificare o sa ma opresc dupa ce termin asamblatu incintelor. Bugetul nu il stiu, dar e oarecum limitat, deci sper sa nu ajung cu o incinta in vreo 20 mil. Sa fie economic, cat se poate, dar ( ma repet ) fara pierderi in calitate. Link spre comentariu
crexy Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 salutda mai multe detalii (unde le vei folosi , ce muzica va predomina )sunt multe oferte. Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2007 Pai le voi folosi in casa.Muzica este variata..de la Chris de Burg/Clasica..pana la Punk, Rock, Metal ( mai putin ). Va exista si putin "House"Exclus Manele si Hip-Hop.Camera este de 12-13 mp. ( asta in cazul in care nu le mut in sufragerie )Doresc sa stea unul cu gura pe mine,sa ma indrume... ca sunt newbie in domeniul sectorul profi... Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Pt spatiul ala nu prea o sa faci treaba cu profi.Cauta sa faci ceva pe 2 cai,hai 3 daca ai bani,cu wofer max 8-10" si tw normal,daca s-ar putea compresie.O sa sune ca naiba ditamai alea in spatiul ala,chiar si mai mare si o sa fii nevoit sa asculti la volum foarte mic,cu lipsa de bas si inalte stridente.Daca nu o sa pleci cu ele pe la chefuri etc.. ramai pe difuri hi-fi ca nu ajungi nicaieri asaLa fel si subwoferul,incearca sa-l eviti,mai ales ca astea profi trebuie dif mare,ia 2 basi calumea ca o sa ai destula putere,chiar si in camera mai maresi o sa sune mai frumos,nu mai zic de fidelitate. Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2007 Inteleg. Pai ma gandeam la niste difuzoare Beyma/Visaton/Selenium.Acum depinde... astept sugestii de la Vasile ca el le stie cel mai bine.La partea de filtrarea ma gandeam active, ca daca tot fac o treaba sa fie una buna. O sa ma chinuie amplificarea dar asta e.Ma gandeam la 3, chiar 4, ca sa pot acoperi o gama mare de frecvente. Acum depinde si de difuzoare. Un alt factor, ar fi ca gama de la tweeter sa treaca de 20Khz, cu mult, chiar pana la 40Khz.Si wooferul sa se duca destul in jos. Link spre comentariu
Kenwood_DJ Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 nu te inteleg ! JUR ! pt ce doresti tu inalte care depasesc 20Khz ? nici macar pe aia nu ii auzi, si tu vrei 40Khz. si.. niic nu cred cao sa aflii tu inalta care merge asa de sus, auzi tu ! 40khz. ! daca vrei sa iti faci un 2.1, cu difuzoare profi, iti recomand pe partea de bas hp18w, cel mai ieftin de 18" si care coboara f bine in frecventza , si pe sateliti ceva de maxim 10", o sa aduca iarasi difu e10-150s si pui un pct300 sau pht408 . si ai un sistem care merge superb si numai la 5W si merge la fel de superb si la 200W. io am avut HP18w in reflex si pot sa spun ca... atunci cand ma uitam la filme, tremura patu sub mine si mi se infundau urechile pe partea de bas , si asta numai la vreo maxim 20-30W. acuma, alegerea ii a ta. Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2007 Daca ai fi stat sa citesti, sunt numeroasi cunoscatori care afirma faptul ca nu e bine a limita sistemele acustice in frecventa 20-20Khz. Cele inafara spectrului uman, chiar daca nu le auzi, au o influenta placuta in "perceptia" sunetului.In al doilea rand, ca sa iti raspund pe tonul tau: Nu te priveste pe tine cum aud, si pe ce dau bani.Vrei sa facem o treaba buna, bine. NU ?! iarasi bine. Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Cred ca nu o sa rez mare lucru cu mofturile astea.Un difuzor bun nu e ceea ce crezi tu ca e in momentul de fata.Ce ai citit tu pe unde ai citit sunt abureli ordinare si nu caracterizeaza un difuzor.Un -3db sub 40hz si peste 18khz este parasuficent.La fel si n cai,nu o sa fii in stare .poate daca ai totul pe tava.Nu o sa-ti faca nimeni un plan cu 4 cai si difuzoare de 2 tipuri si sa mai si cante bine,filtre si alte moding-uri.Rezuma-te la 2 boxe pe 2 sau 3 cai maxim,3 cai daca alegi un bas care nu urca,ca si aici e destul de greu,mai ales daca esti incepator.Mai bine 2 boxe bune care sa sune frumos decat 3-4 cutii alandala cu filtre si setari si eq-uri de te doare mintea,imprastiate prin toata casa si care canta fiecare pe limba ei.Si in nici un caz dif profi de 18" in spatiul ala.Da mai bine fara sub.Cu ce vrei tu nu cred ca o sa primesti mare lucru raspunsuri,pt ca e f greu.Aici e un forum,nu e laborator de masuratori si fitze.Cel mult niste sfaturi ce sa alegi si cum sa mai le legi,dar restul in carca ta pica.In primul rand gandeste-te unde vrei sa le pui si apoi ia o hotarare cinstita.Sunt totusi camere de bloc nu sali de cinema.O pereche de boxe cu 8"+1" tw sunt mai mult decat suficiente,mai ales daca iei de calitate.Daca ai bani si n-ai ce face cu ei incearca sa iei difuri bune,mai de calitate,nu multe si mari.Nu de aia ai tu nevoie. Link spre comentariu
radue Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Eu am wn-15s cu psd52s. La volummare suna ca boxe de sonorizare ( ma refer la spl ) dar in momentul acesta nu cred ca deapasesc varful de putere de maxim 0.5 W, pt simplul fapt ca reusesc sa acopar sunetul boxelor cu aproape orice lucru mic care face zgomot ( de tastatura nici nu vorbesc ); am spus acest lucrupt ca mie imi place foarte mult sa ascult la acest volum.Deci poti sa ai si boxe mari care sa sune bine. Acum sunatul bine este foarte subiectiv, dar avand in vedere ca ep un test cu o sinusoidala nu se simt diferente mari intre 50 - 18000 Hz eu spun ca suna bine. Link spre comentariu
neinvins Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 sunt putin offtopic .. dar ma intereseaza daca chiar exista difuzoare care urca la 40Khz.daca sunt .. ma puteti trimite la un link sau ceva sa ma documentez? nu de alta .. dar sa nu mor curios. :prayer: Link spre comentariu
Kenwood_DJ Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 spune-mi te rog cine limiteaza inaltele in partea de sus ! da-mi un exemplu si te cred. pe cine ai auzit sa puna filtru ca sa "omoare" inaltele peste 20Khz. taie jos, nu sus. nu e bine sa limitezi sistemele acustice in frecv 20-20Khz. partea de jos is de acord ca se poat elimita, dar cu ce difuzoare obtii tu.. liniar 20hz ? :rolleyes: si partea de sus nu am auzit sa se limietze, cel putin eu ! a.... apropo. io nu cred ca sunt inalte care ajung la 40Khz. si.. si daca ajung io nu le vad rostul, is banii tai faci ce vrei cum vrei cu ei, io nu ma cert cu tine sau cu altcineva. io imi zic parerea, is liber sa zic cam ce vreu, ca mai apoi sa fiu corectat sau aprobat de altii. la fel si tu Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2007 OK, deci se pare ca nu m-am facut inteles.In primul rand, am facut boxe, la nivel de amator. Rezultatul m-a multumit.Nu am nicio "fitza" si nu ma dau bani afara din casa. Dar cand dau un ban, vreau sa iasa cat mai impecabil.CBI, ai ceva personal cu mine ? terenuri de impartit ?. Eu zic ca nu.Incintele o sa fie taiate direct de unde iau coala de MDF, nu e problema aici.Cu simulatul ma descurc bine, nu e prima oara cand o fac. Imi place sa ma documentez si sa improvizez.Cu difuzoarele Hi-FI/profi nu nu stiu pe care sa le aleg, din simplul motiv ca nu le-am ascultat/testat si nu`mi place sa ma arunc in lupta fara soldati.Prin limitare m-am referit la un tweeter, care are frecventa maxima in jurul valorii de 18-23KHz. Link spre comentariu
Kenwood_DJ Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 deci sa pice natural , nu impusa de cineva. hm.. de ce nu incerci... un VTP, sau.. pa800k si pct300. vasile are niste difuzoare superbe hi-fi. Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 5, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2007 VTP-uri nu am studiat, diar din vazute/auzite.Chiar un user de pe forum facuse niste VTP-uri si era incantat de ele. Link spre comentariu
adircf Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 kenwood, din cate vad aici tu nu ai auzit niciodata un vinyl pe 2 boxe hi-fi :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum