Vizitator Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 (editat) Pentru cei care mai construiesc cate ceva as vrea sa prezint o varianta de a realiza socluri pentru tuburi electronice in regim home-made.Varianta prezentata am realizat-o in urma cu aprx.un an si jumatate dar prezenta inconvenientul(major dealtfel)ca nu gaseam teava potrivita.Foarte multa teava am recuperat din antene radio telescopice,dar am gasit de curand o alta metoda care este excelenta;teava este taiata gata,este pe diametre diferite si este argintata,pe desupra si pretul este foarte bun.In poze cateva etape din realizarea soclului pentru un GU32;pinul gros nu are lipita teava pentru ca nu am cumparat inca marimea respectiva,nu eram tocmai sigur cum adera cositorul pe pinii respectivi. Editat Iunie 3, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Felicitari. Am mai vazut socluri construite pe cablaj imprimat; tub din alama am vazut prin magazinele de bricolaj (Praktiker aici in Buc., de unde am cumparat si eu), dar solutia pe care ai gasit-o recuperand nituri tubulare argintate din acele contacte electrice este chiar ingenioasa. TNX & 73! Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Eu am folosit pini recuperati din conectorii molex de la sursele PC ATX pt a confectiona un soclu pentru PL500 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 (editat) Revin cu cateva precizari;pinii folositi au dimensiunile din poze,cele de 1mm(patrati) sunt pentru pinii mici iar cele de 6mm(patrati) pentru pinul mare.Ultimele doua poze sunt cu soclul gata de montare.Din ce am observat nu exista probleme absolut deloc cu cositorirea pinilor pe cablaj.Multumesc pentru aprecieri,YO6HEM 73! Editat Iunie 3, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Super tare,au iesit chiar bine,pe mine ma bate gandul sa folosesc astfel de tuburi pentru conectarea IGBT-urilor la invertoarele de sudura,asta ca sa nu stric cablajul la schimbarea frecventa a tranzistorilor de putere...BRAVO Link spre comentariu
sebi_c Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Acum cativa ani, l-am rugat pe un strungar pe strung automat sa-mi faca pinii din imagini! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2015 Partajează Postat Iunie 18, 2015 Acum cativa ani, l-am rugat pe un strungar pe strung automat sa-mi faca pinii din imagini!soclu01.jpgpin_comp.jpg Asta da lucratura pe langa soclul meu astea sunt ,profi 100% Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum