Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mufa alimentare HDD laptop

ionu7z1992

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionu7z1992

3

• elmar

2

• belasajgo

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Aia nu e mufa de alimentare ! Acolo sunt pusi niste jumper-i....in functie de cum se doreste sa se configureze hdd-ul fata de laptop...de obicei nu e pus nici un jumper!

Link spre comentariu

Am un echipament(un DVD-RW) care se alimenteaza (DOAR) din acea mufa(deci are doar conectorul SATA+acel conector)...E mufa de alimentare cu 4 pini...Dar nu stiu exact ce denumire are

E exact acest DVD-RW(DVD-RW ide cu adaptor SATA):

Posted Image

Editat de ionu7z1992
Link spre comentariu

La harddisk-ul din imaginea de mai sus acei pini sunt pentru jumpere, cum a spus si elmar. Alimentarea se realizeaza prin mufa din stanga (mufa mai lunga).

La DVD-RW din imaginea de mai sus placa respectiva ce se vede nu apartine de unitatea optica, ci este o placa adaptoare de la IDE la SATA, utilizata de firma DELL la unele calculatoare. De mufa respectiva se vorbeste ca fiind "3-pin slimline optical drive power connector".

Link spre comentariu

Nu stiu dimensiunea exacta a mufei respective....dar cred ca ar merge o mufa din alea care se fac conexiuni la unitatile PC...ex.conexiunile pentru porturile usb frontale...din pacate,nu stiu cum le zice la aceste mufe...eu le spuneam conectori cu 1-2-3-4 pini.

La harddisk din imaginea de mai sus acei pini sunt pentru jumpere, cum a spus si elmar. Alimentarea se realizeaza prin mufa din mijloc (mufa mai scurta).

Nu ...acela e conectorul sata...alimentarea se face prin mufa mai lunga(cu mai multi pini)...

P.S. Cred ca ati putea folosi un cablu CD-audio intern...dar trebuie sa cautati unul care sa aiba 4 fire(daca asa va trebuie?)...pentru ca multe din aceste cabluri ...au mufa cu 4pini dar cablurile sunt doar 3...

Editat de elmar
Link spre comentariu
Nu ...acela e conectorul sata...alimentarea se face prin mufa mai lunga(cu mai multi pini)...

P.S. Cred ca ati pute folosi un cablu CD-audio intern...dar trebuie sa cautati unul care sa aiba 4 fire(daca asa va trebuie?)...pentru ca multe din aceste cabluri ...au mufa cu 4pini dar cablurile sunt doar 3...

Intr-adevar asa este, nu am fost atent, multumesc pentru atentionare!

Doar 3 contacte se folosesc pentru alimentare, deci posibil sa se potriveasca, dar cred ca firele din acele cabluri sunt prea subtiri.

Link spre comentariu

Tot cu 3 pini e si alimentarea la DVD-RW...Fizic(din ce am observat eu) conectorii de la HDD respectiv "interposer" sunt compatibili diferenta fiind ca unul are 4 pini(HDD) celalalt 3 pini(DVD-RW) dar ca marime fiind identici...Tocmai de accea am dat exemplu cu HDD-ul in prima instanta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări