Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tras in banda TV alb-negru

Electronicserver

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

13

• Toni Marginean

7

• elmar

5

• Electronicserver

4

Top autori în acest subiect

Nasol moment.

In afara de montat filtru,o sa ii schimb electroliticii,curat butoanele,curat de praf,etc.

Are o vechime,il aranjez si il tin de colectie dar as vrea sa fie si functional.

L-am cumparat cu defect de imagine dar l-am rezolvat.

Editat de Electronicserver
Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...
La 01.06.2015 la 20:18, modoran a spus:

Daca va uitati bine pe schema se observa un filtru ceramic de rejectie la 5,5Mhz in baza finalului video.

as vrea si eu sa ma uit putin pe schema,dar nu e :rade:

ma poate ajuta cineva cu schema acestui ,,muzeu,, ?

Va multumesc

nu vreau sfaturi in depanarea tv alb negru,am reparat si eu ,chiar si cateva cu lampi.

un vecin mai pe ,,vintage,, vrea sa.l readuca la viata,l.am refuzat dar nu am scapat,cred ca e un defect ,,general,, am doar zgomot de fond ,atat pe tv cat si pe radio,nu am tensiune pe colector,pe b+ trafo linii,nu stiu nici care e exact ramura,e greu de urmarit,am verificat,sigurante,rezistente condesatori,e alambicat,cu un trafo ce scoate undeva la 24v,am cca 28v pe un mare condesator din zona trafo,are ceva fire intre ,,sursa,, si placa tv ,inghesuite toate....am un fir ce banui ca acolo trebuie sa ajunga tensiunea alimentare trafo B+ il urmaresc sa vad unde ajunge

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 25 minute, iuliantv a spus:

traful de linii ar fi TLF80827 despre care iar nu gasesc nimic decat o poza intr.o cutie la vanzare

placa cu trafo linii,junga=vertical,...tnp81870

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Toni Marginean a spus:

Totusi despre ce tv vorbim ca nu mai apare in topic?

Mii de scuze

aveti dreptate,nu am bagat de seama,dar la o cautare pe google cu Panasonic TR 1200 RU

ma dus la acest topic,nu m.am mai uitat in continutul topicului,sau in titlu ca nu mai apare nimic de model

https://www.google.com/search?q=tr-1200ru&oq=tr&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggBEEUYOzIGCAAQRRg8MgYIARBFGDsyBggCEEUYOTIGCAMQRRg7MgYIBBBFGDwyBggFEEUYPDIGCAYQRRg8MgYIBxAuGEDSAQgyOTQzajBqMagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

,,

Tras in banda TV alb-negru

ELFORUM

https://www.elforum.info › topic › 104499-tras-in-ban...

1 iun. 2015 — Nu umblu la bobine,caut un convertor de sunet,sa vad pe unde mai gasesc unul. Reafișează conținuturi ascunse. Panasonic TR 1200 RU. http://i57 .. ,,

in cautare pe google apare ,,ca si continuturi ascunse,, titlu tv si model ,o fi vre.un drept de autor ceva

in fine ,e totusi ciudat televizorul asta,ori se alimenteaza simetric + masa - ,ori am alimentare negativa pe trafo linii,deoarece,am un condesator de 50v montat cu minusul in pinul trafo si parca si colector final linii,plus ceva diode montate cu katodul in masa trafului linii,e ciudat rau

l.am tras pe dreapta dupa vre.o 30 minute,mi.a intrat un samsung cu display defect,mai degraba continuam cu ,,mosnegutul,, ca samsungul sa dovedit ireparabil cu imagine ok,se topeste unul din colturile de sticla display,si nici cealalta jumatate nu e ok

junkuri,junkuri 

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

pe condesatorul mare negru notat cu 1 am cca 27v

pe condesatorul 2 nepolarizat  e iesirea BH 

pe condesatorul 3 e iesirea BV sau alimentarea BV nu mai tin minte

pe condesatorul nr 4 =50v cred ca e alimentarea trafului in pin 8 ,in cazul asta B- ,

ce are infasurare comuna cu colectorul BH

cred ca trebuie sa dau jos tot ,,blocul de alimentare,, sa.l vizionez mai atent,posibil sa fie vre.un traseu intrerupt la vreo,tensiune de 12-15v 

deoarece,el are si conector de 12v si posibil sa,l fi alimentat cineva invers,deoarece i.am dat extern 12v si nu misca nimic,nici consum nu simte

Whats-App-Image-2024-02-02-at-16-29-25-a

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

e lipsa 11v ,totusi nu.mi dau seama unde se face acest 11v ce devine 11.5v ,pare sa vina din partea de audio,momentan i.am dat extern 12v,surprinzator de bun tubul,chiar daca din poza nu reiese,

e ,,bobinat,, nu are sunet in 5.5mhz,radio tot nu misca nimic,totusi acest 11v trebuie sa apara dar in modul tv,deoarece cu 12v extern orice functie as da ,aux,tape,radio,tv tot am rastru pe tub,mai sapam

Whats-App-Image-2024-02-03-at-10-14-39-5

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări