Electronicserver Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Salut! Am vreo sansa de a trage in banda un tv alb-negru mai vechi? Are probleme cu sunetul(se aude foarte slab si doar pe anumite posturi),atat cu antena lui cat si cu cablul de la tv conectat(nu prinde nici toate posturile). http://i60.tinypic.com/zu41aq.jpg Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Da, cred ca ar merge cu un convertor de sunet la intrarea demodulatorului de sunet. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Nu prinde toate posturile pentru ca selectorul de canale nu are banda special pentru programele transmise prin cablu.Ca sa poti prinde toate posturile transmise pe cablu poti incerca schimbarea selectorului cu un selector hiperbanda.La fel sunetul nu-l poti prinde pentru ca aproape sigur este pe norma vestica (5,5Mhz).Pentru a prinde sunetul trebuie tras in banda de 6,5Mhz. Pentru asta e nevoie sa micsorezi capacitatea condensatorilor C201, C205 rotind cu atentie miezurile bobinelor L201, L202.Lucrarea e destul de migaloasa si nu intotdeauna ajungi la rezultatele dorite.Poti incerca si conectarea unui convertor de sunet la intrarea demodulatorului de sunet, cum spunea [email protected] avut o schema cu un convertor de sunet cu citeva piese,tranzistor,filtre ceramice de 5,5 si 6,5Mhz,o bobina si ceva rezistente.Cel putin asa-mi amintesc.Am ratacit-o pe undeva pentru ca nu o mai gasesc.Alimentarea se facea la 12V. Editat Iunie 1, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Dece nu spuneti ce model de tv este?Asa am sti (si noi) ce standard de sunet are!Si v-am putea da niste idei in rezolvarea problemelor dvs... Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Trebuie, asa cum s-a sugerat, un convertor de sunet montat pe borna condensatorului C200. Pentru a receptiona mai multe programe trebuie montat alt tip de tuner. Va recomand sa nu dereglati bobinele! Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) E posibil ca bobinele sa fi fost dereglate mai demult(chiar si conzi schimbati din circuite oscilante) ...si tv-ul sa fie tras in banda cu sunetul 6,5mhz...iar acum nu mai prinde bine norma de 5,5mhz... Deci,trebuie vazut cum stau lucrurile ...e posibil ca sa nu fie nevoie de convertor....pentru ca majoritatea retelelor de cablu au sunetul pe 5,5mhz... Da! pentru marirea numarului de canale receptionate trebuie un selector hiperbanda...probabil analog de 12v ...dar daca nu stim ce tv este nu putem sa fim 100% siguri! Editat Iunie 1, 2015 de elmar Link spre comentariu
Electronicserver Postat Iunie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2015 Va multumesc! Tv-ul e unul vechi,nu a mai fost umblat in el. Nu umblu la bobine,caut un convertor de sunet,sa vad pe unde mai gasesc unul. Panasonic TR 1200 RU http://i57.tinypic.com/10zwv84.jpg Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Un selector hiperbanda se poate gasi usor la depanatorii vechi care au obiceiul sa recupereze si sa pastreze printre altele si selectoare din TV-urile mai vechi,care erau declarate "decedate mortal" Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Dece nu spuneti ce model de tv este?Asa am sti (si noi) ce standard de sunet are!Si v-am putea da niste idei in rezolvarea problemelor dvs... Daca va uitati bine pe schema se observa un filtru ceramic de rejectie la 5,5Mhz in baza finalului video. Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Da ...am vazut asta! Dar daca s-a zis ca nu s-a umblat in el...ar fi trebuit sa prinda bine norma de 5,5mhz... Oare sa fie cablul pe 6,5mhz?....de obicei aceste tv-uri erau trase fortat in 6,5 atunci cand se dorea sa se prinda tvr!Pentru ca pe vremea aia (imediat dupa 90) tvr-ul era "la putere"! Da' poate ma insel eu si tv-ul a fost adus direct din strainatate ...acum!Si nu a fost modificat... Editat Iunie 1, 2015 de elmar Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Intiatorul topicului spune ca "se aude slab si doar pe unele posturi", daca ar fi tras pe 6,5Mhz cel putin s-ar auzi unele posturi. In Buzau la TvSat cele mai muilte posturi sunt pe 5,5, dar si unele pe 6,5, am testat eu intamplator cu un tv ce receptiona doar 5,5. Eu cred ca pur si simplu s-a umblat aiurea la bobine, fie conzii ceramici sunt devalorizati, o sa fie ceva de munca la el daca e asa. Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Pai nu stiu daca stiti dar "tragerea in banda" prin dereglarea bobinelor ...de obicei nu e o treaba bine facuta...de cele mai multe ori sunetul se auzea prost ...dar se accepta si asa...decat deloc!?(atunci, oamenii, erau mai putin pretentiosi ca acum...) Editat Iunie 1, 2015 de elmar Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 incearca cu convertor prima data exact cum am facut eu in poza dar sa fie convertoru pe 6,5 ca daca este pe 5,5 nu o sa mearga atunci trebuie schimbate filtrele intre ele zu41aq jpg Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Bistandard nu se poate face evident din bobine , dar regla pe 5,5MHz dupa ureche cum sunt transmise programele cam peste tot se poate . A nu se confunda cu umblatul in calea comuna , sa reglezi cele 2 bobine de sunet nu pune probleme . Asta ca sa se vada macar ca functioneaza corect si nu e ceva defect . apoi daca sunt cumva si posturi pe 6,5MHz se poate monta convertor Editat Iunie 1, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Iata 15 postari fara ca cel interesat sa ne lamureasca si sa nu mai tot dam cu presupusul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum