Dominicue Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Nu ca as lua partea cuiva dar micile ironii n-au cum sa ajute. Apoi topicul nu discuta despre TDA7294, ci despre niste boxe/difuzoare, dintre care unul se pare ca are bobina defecta. Da Marian ai dreptate am fost ironic .....scuze daca am suparat pe cineva . Intr-adevar a deviat topicul de la problema difuzorului la...............TDA. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Rezistenta de 6 ohmi e normala pt un difuzor cu impedanta nominala de 8ohmi. Faptul ca impedanta variaza cand misti membrana e perfect normal, in bobina se induce curent de ctre magnet. E o intreaga teorie care s-a explicat de nspe ori de cand s-a deschis forumul, iar pe internet e documentatie destula. Later edit: ca nu pot sterge. Vad ca sunt diferente itnre boxe. Intr-adevar, atunci ai o problema. Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 28, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2015 Salutari din nou s-a dus de tot diful adica nu mai avea bas si se auzeau doar niste sarme cum se miscau inauntru L-am desfacut si e praf... Mai pot sa il fac??e naspa rau membrana fiind din panza si bobina e in 4 straturi Niste sfaturi?Mersi...atasez niste poze: Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 28, 2015 Partajează Postat Iunie 28, 2015 Sigur ca poate fi reparat, chiar daca la cum arata o se te coste ceva banuti . Incearca sa iei legatura cu CLAUDIU URBAN . Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 28, 2015 Partajează Postat Iunie 28, 2015 Se poate rebobina dar este munca minutioasa, suspensia pare usor deformata, posibil chiar iremediabil pentru ca este esential sa fie cat mai buna, ea sustine si centreaza bobina in interiorul magnetului, nici membrana nu sta foarte bine la marginea aia de cauciuc, dar acolo probabil s-ar putea rezolva. Suportul bobinei pare intact deci poti rebobina pe el doar trebuie usor curatat. As zice sa cauti pe cineva cu experienta in reconditionare de difuzoare, ca sa faci o treaba buna. http://www.elforum.info/topic/101122-kit-uri-reparatie-difuzoare-unitra-tonsil/?p=1135921 Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 28, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2015 (editat) Nici burduful nici membrana aia nu sunt rupte asa stau ele... am pus acetona si s-a muiat adezivul si le-am dezlipit nu sunt deformate asa stau membrana e rahat de panza nu e spuma dinaia ca buretele.Pot sa-l fac eu dar nu prea am timp si nici rabdare si oricum nu mai am nici lac Decat sa-mi bat capul cu asta nu mai bine cumpar 1 de aici? de fapt o sa iau 2 sa pun la ambele boxe cred http://www.mivarom.ro/catalog/index.php/difuzoare-filtre-accesorii-difuzoare-165cm-inch-c-133_138?osCsid=psmp17so4nu2bldld3nul41u74 Astept niste pareri oricum chinezarie era si difuzorul in cauza .Multumesc mult Revin:De fapt nu era chinezarie era Made in Taiwan mai ceva decat China:)))) Editat Iunie 28, 2015 de malaescudaniel Link spre comentariu
Vizitator iulian posirica Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Difuzorul este in esenta o bobina intr-un puternic si permanent camp magnetic, la masurarea rezistentei ohmice este normal sa existe variatii atunci cand se misca membrana, orice miscare a sa produce o anumita energie, o tensiune la bornele difuzorului, care tensiune pacaleste evident ohm-metrul. Daca celalalt difuzor este acelasi model cu asta atunci se subantelege ca n-au voie sa indice valori atat de diferite, deci bobina defecta. Fie gasesti un atelier care rebobineaza difuzoare, fie cumperi altul, nu ai alta solutie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum