Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor rezistenta scazuta...Impedanta 8Ohmi

malaescudaniel

Postări Recomandate

Nu ca as lua partea cuiva dar micile ironii n-au cum sa ajute. Apoi topicul nu discuta despre TDA7294, ci despre niste boxe/difuzoare, dintre care unul se pare ca are bobina defecta.

Da Marian ai dreptate am fost ironic .....scuze daca am suparat pe cineva .

Intr-adevar a deviat topicul de la problema difuzorului la...............TDA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• malaescudaniel

7

• Dominicue

5

• Marian

3

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Rezistenta de 6 ohmi e normala pt un difuzor cu impedanta nominala de 8ohmi.

Faptul ca impedanta variaza cand misti membrana e perfect normal, in bobina se induce curent de ctre magnet.

E o intreaga teorie care s-a explicat de nspe ori de cand s-a deschis forumul, iar pe internet e documentatie destula.

Later edit: ca nu pot sterge. Vad ca sunt diferente itnre boxe. Intr-adevar, atunci ai o problema. :)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutari din nou s-a dus de tot diful adica nu mai avea bas si se auzeau doar niste sarme cum se miscau inauntru

L-am desfacut si e praf...

Mai pot sa il fac??e naspa rau membrana fiind din panza si bobina e in 4 straturi  Niste sfaturi?Mersi...atasez niste poze:

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Link spre comentariu

Se poate rebobina dar este munca minutioasa, suspensia pare usor deformata, posibil chiar iremediabil pentru ca este esential sa fie cat mai buna, ea sustine si centreaza bobina in interiorul magnetului, nici membrana nu sta foarte bine la marginea aia de cauciuc, dar acolo probabil s-ar putea rezolva. Suportul bobinei pare intact deci poti rebobina pe el doar trebuie usor curatat. As zice sa cauti pe cineva cu experienta in reconditionare de difuzoare, ca sa faci o treaba buna.

http://www.elforum.info/topic/101122-kit-uri-reparatie-difuzoare-unitra-tonsil/?p=1135921

Link spre comentariu

Nici burduful nici membrana aia nu sunt rupte asa stau ele... am pus acetona si s-a muiat adezivul si le-am dezlipit nu sunt deformate asa stau membrana e rahat de panza nu e spuma dinaia ca buretele.Pot sa-l fac eu dar nu prea am timp si nici rabdare si oricum nu mai am nici lac 

Decat sa-mi bat capul cu asta nu mai bine cumpar 1 de aici? de fapt o sa iau 2 sa pun la ambele boxe cred

http://www.mivarom.ro/catalog/index.php/difuzoare-filtre-accesorii-difuzoare-165cm-inch-c-133_138?osCsid=psmp17so4nu2bldld3nul41u74

Astept niste pareri oricum chinezarie era si difuzorul in  cauza .Multumesc mult

Revin:De fapt nu era chinezarie era Made in Taiwan mai ceva decat China:))))

Editat de malaescudaniel
Link spre comentariu
Vizitator iulian posirica

Difuzorul este in esenta o bobina intr-un puternic si permanent camp magnetic, la masurarea rezistentei ohmice este normal sa existe variatii atunci cand se misca membrana, orice miscare a sa produce o anumita energie, o tensiune la bornele difuzorului, care tensiune pacaleste evident ohm-metrul. Daca celalalt difuzor este acelasi model cu asta atunci se subantelege ca n-au voie sa indice valori atat de diferite, deci bobina defecta. Fie gasesti un atelier care rebobineaza difuzoare, fie cumperi altul, nu ai alta solutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări