malaescudaniel Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Boxa in cauza este pioneer S-Z75 La volum mai tare face urat ca si cum ar fi descentrat difuzorul de joase La boxa a buna are rezistenta pe ohmetru 8,1-8,2 iar la aceasta 5,9-6 stiu ca nu masoara impedanta dar de ce nu are tot 8 Ohmi ca cea buna? Recent le-am avut la cineva si de cand mi le-a adus aceasta face urat. Si cred ca au ascultat muzica cu thd mari. Care sa fie cauza? Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 S-ar putea ca bobina sa aiba scurt intre spire, atentie mare se poate defecta si amplificatorul. Rezistenta bobinei nu e tot aia cu impedanta, si eu am vazut difuzoare cu rezistenta ohmica de 6 ohmi si impedanta de 8 ohmi, ce e drept chinezarii. In cazul de fata ar trebui ca ambele difuzoare sa aiba aceeasi rezistenta daca sunt la fel (acelasi model). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Poti incerca sa masori inductanta, daca observi diferente mari de ordinul zeci sau sute de microhenri, sigur sint cel putin 2-3 spire in scurt. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Doar uitandu-ma la la din poze se vede ca difuzorul in cauza a fost cam abuzat . Asa ca nu este mirare ca ajuns cu spire in scurt . Editat Iunie 1, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2015 Membrana asa sta ea e foarte proasta panza... S-ar putea ca bobina sa aiba scurt intre spire, atentie mare se poate defecta si amplificatorul. Rezistenta bobinei nu e tot aia cu impedanta, si eu am vazut difuzoare cu rezistenta ohmica de 6 ohmi si impedanta de 8 ohmi, ce e drept chinezarii. In cazul de fata ar trebui ca ambele difuzoare sa aiba aceeasi rezistenta daca sunt la fel (acelasi model). Inseamna ca din cauza asta am stricat si ampliful... e vorba de acel akai am2200 la cel care am zis ca astept sa imi vina kiturile cu tda de la mivarom topic aici http://www.elforum.info/topic/104467-akai-am-2200-finali/ Boxa in cauza era pe canalul drept cel care s-a busit Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Pune aparatu de masura si masoara bobina, si cu mana misca usor membrana inainte si inapoi , sa vezi atunci surpriza cred ca vei avea si 0 ohmi Cred ca sa deslipit cilindrul de la bobina, sa apropiat de fier si prin frecare s-au pus spire in scurt cred ca la un moment dat se pune toata bobina in scurt . E doar o presupunere. Editat Iunie 1, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2015 Am incercat sa misc de ea mai inainte si pe ohmmetru nu scadea sub 6 ...doar crestea 20-33....6 Link spre comentariu
elmar Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Cresterea aceasta ce sa insemne ? Firele de legatura de la conectorul difuzorului la bobina sunt intrerupte (fac contact ...dar la miscare se intrerup) sau acea deviatie e defapt inductanta magnetica ...care apare la miscarea bobinei in campul magnetic al difuzorului? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Difuzorul este in esenta o bobina intr-un puternic si permanent camp magnetic, la masurarea rezistentei ohmice este normal sa existe variatii atunci cand se misca membrana, orice miscare a sa produce o anumita energie, o tensiune la bornele difuzorului, care tensiune pacaleste evident ohm-metrul. Daca celalalt difuzor este acelasi model cu asta atunci se subantelege ca n-au voie sa indice valori atat de diferite, deci bobina defecta. Fie gasesti un atelier care rebobineaza difuzoare, fie cumperi altul, nu ai alta solutie. Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Inseamna ca din cauza asta am stricat si ampliful... e vorba de acel akai am2200 la cel care am zis ca astept sa imi vina kiturile cu tda de la mivarom topic aici http://www.elforum.info/topic/104467-akai-am-2200-finali/ Boxa in cauza era pe canalul drept cel care s-a busit Mie din poze imi pare ca rila suspensiei este din spuma poliuretanica ....in fine . Kit-uri cu TDA in ampliful ala ???????? ............pacat de el amplif . Pune aparatu de masura si masoara bobina, si cu mana misca usor membrana inainte si inapoi , sa vezi atunci surpriza cred ca vei avea si 0 ohmi Personal ma indoiesc ca, chiar si in cazul unei bobine cu spire in scurt rezistenta ar scadea la 0 prin miscarea membranei . Editat Iunie 1, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2015 Kit-uri cu TDA in ampliful ala ???????? ............pacat de el amplif . Dc toata lumea se vaita de tda-uri am un prieten face sonorizari cu 2 in punte 7294 la 40v Cc si cu racire suplimentara si merg ore in sir in ficare zi... Nu inteleg dc vi se pare mai buna schema cu tranzistori... Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 Nu e nimic in neregula cu TDA-urile, merg foarte bine, dar strica aspectul de "original" al amplifului. Pe aici lumea da bani grei sa restaureze diverse chestii vintage ... Daca vrei doar "sa mearga" strict comercial pune TDA-uri, daca nu incearca sa pui finali originali sau macar ceva in aceeasi capsula (ceea ce deja ai incercat si nu prea ti-a iesit). Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 1, 2015 Partajează Postat Iunie 1, 2015 (editat) Dc toata lumea se vaita de tda-uri am un prieten face sonorizari cu 2 in punte 7294 la 40v Cc si cu racire suplimentara si merg ore in sir in ficare zi... Nu inteleg dc vi se pare mai buna schema cu tranzistori... Sonorizari cu TDA 7......... ,scuze ...........dar ma faci sa rad :ras: Nu stiu ce intelegi tu prin sonorizare .............poate ne explici si noua ......poate invatam ceva nou Editat Iunie 1, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 Sonorizari cu TDA 7......... ,scuze ...........dar ma faci sa rad :ras: Nu stiu ce intelegi tu prin sonorizare .............poate ne explici si noua ......poate invatam ceva nou Intr-o sala inchisa ma refer...cu niste boxe full range se descurca super 4 tda-uri cate 2 in punte. Nu ma refer in aer liber... Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Nu ca as lua partea cuiva dar micile ironii n-au cum sa ajute. Apoi topicul nu discuta despre TDA7294, ci despre niste boxe/difuzoare, dintre care unul se pare ca are bobina defecta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum