Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Bloc / Remedierea defectelor

Vizitator Tabacu Ionut

Postări Recomandate

Vizitator Tabacu Ionut

Buna ziua. Stiu ca suna cat de cat ciudat. Sunt clasa a 12a la profilul Electronica si Automatizari. M-am mutat in ultimul an la acest profil iar acum am de facut un atestat despre Soneria Multipla. Proba scrisa si practica, cu chin, cu vai ... am reusit sa le fac. Mai am nevoie doar de schema bloc pentru aceasta schema ---> http://www.circuitdiagram.org/images/555-organ-circuit-schematic.gif

Si cateva cuvinte despre ,, Remedierea defectelor ". Am nevoie de ajutor urgent, pana maine dimineata va rog! 

Multumesc anticpiat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• validae

1

• albasete

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai doua blocuri acolo.Oscilatorul de tonuri in cazul tau(cu 555) si amplificatorul audio(cu LM386).Legat de remedierea defectelor fii mai explicit.Defectele cui?

Link spre comentariu

Cred ca se refera la remedierea defectelor soneriei multitonale sau, cum era denumita pe vremuri "Pian electronic".

Pai ai 2 posibile defecte: distrugerea oscilatorului (555) sau distrugerea etajului final (386). Daca nu mai canta, se verifica etajul final - audio, atingand cu varful unei surubelnite pinul 3 al integratului. Daca soneria se incapataneaza si etajul final este functional, se inlocuieste oscilatorul 555. 

Ca idee, daca stiai mai demult ca ai lucrarea, trebuia sa te apuci sa cauti pe net sau prin prieteni. 

Editat de albasete
Link spre comentariu

Schema bloc ar fi cam asta, poți adăuga mai multe butoane și eventual le redesenezi mai frumos. În dreptunghiurile respective poți scrie ,,Bloc oscilator,, și ,,Bloc amplificator audio,, 

post-179973-0-74686700-1433249832_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări