Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak30A11

ionutz1985

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

2

• dan-a2

1

• ionutz1985

1

• Florinel TV

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incearca  sa micsorezi la jumatate  valoarea celor  doua rezistente care alimenteaza driverul din 14 volti ( R624 si R  658  )

E posibil si  2 SC ...  stift !!

Link spre comentariu

eu recomand in caz ca 2sc sau bu808 este stift ,schimbarea lui c613 cu 47mf 63 si montarea  in paralel a 2 tranzistoare md1803dfx ,deci pin la pin pe acelasi radiator,intodeauna am folosit cu success acesta varianta de mai bine de 2 ani,si nici unul nu sa intors cu acelasi defect,merge destul de rece,caldut,bine inteles ca se pot monta si alte variante de  tranzistori cu dioda si rezistenta incorporate,ex d1555 etc,de preferat sa fie din acelasi lot,e simplu si destul de rapid de relizat,2 sau 3 fire cca 5cm,si un surub cu piulita,success

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

eu recomand in caz ca 2sc sau bu808 este stift ,schimbarea lui c613 cu 47mf 63 si montarea  in paralel a 2 tranzistoare md1803dfx ,deci pin la pin pe acelasi radiator,intodeauna am folosit cu success acesta varianta de mai bine de 2 ani,si nici unul nu  SA   intors cu acelasi defect,merge destul de rece,caldut,bine inteles ca se pot monta si alte variante de  tranzistori cu dioda si rezistenta incorporate,ex d1555 etc,de preferat sa fie din acelasi lot,e simplu si destul de rapid de relizat,2 sau 3 fire cca 5cm,si un surub cu piulita,success

se  pare  ca  domnul  din  citat  repara  exact  la  fel  cum  si  scrie ...stiti  dvs  cum ,  nu  mai  repet acum :rade: dinsul  a  inventat  un  nou  tip  de  configuratie  darlington ,  care  nu  mai  exista  nicaieri  pe  aceasta  planeta , decit  in  jurul  casei  dinsului  din  judetul  bacau ...  cel  mult .  daca  ar  fi  citit  un  pic  macar ,  ar  fi  stiut  ca  montarea  in  paralel  a  doua  tranzistoare  bipolare  cu  dioda  incorporata  nu  este  echivalenta  cu  un  tranzistor  darlington  niciodata  never-ever .  domnu`  inventator ,  dar  de  beta echiv =  beta 1  x  beta 2   ati  auzit  cumva ?   cum  faceti  dvs  un  beta echiv  mare  ,  daca  dvs  montati  tranzistoarele  in  paralel  ?

corecta   dpv  electric  este  schema  de  la  postarea  nr 4 ,  NICIDECUM  CEEA  CE  ESTE  SCRIS  LA  POSTAREA  NR 5 ,  cu  mentiunile  urmatoare ...

1--  recomandat  in  baza  maxim  33uf / 63v  .

2--   daca  se  simuleaza  un  bu808  sau  un  2sc5388  ,  atunci  e  musai  ca  tranzistorul  din  fata  sa  fie  fara  dioda ce ,  iar  cel  din  spate  sa  aiba  dioda .  e  inutil  sa  mai  spun  ca  ambele  tranzistoare  trebuie  sa  fie  bune  dpv  calitativ ,  pentru  ca  altfel  se  rupe  lantul  de  iubire  .

Link spre comentariu

eu unul am renuntat la BU808, montez numai clone- schema de mai sus- cu BUT 11 si MD1803DFX si merge  fara probleme, un pic de munca si pret ul la jumatate, spor la treaba. :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări