Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai am 2200 finali

Postări Recomandate

Sa nu iti inchipui ca vei avea 2x100W dupa modificarea asta....posibil ca trafo sa reziste, faci o proba la volum mare cateva ore (fara capac montat) si vezi cum se comporta, daca se incalzeste excesiv e clar ca nu face fata consumului. Tot pe site de unde ai luat kiturile sa gaseau si finali mai buni decat saraciile de bd243/244 luati inainte, ma refer la 2sa1943/2sc5200, trebuia sa dai alte gauri in radiator, dar si acum daca ai comandat kiturile cu tda, tot trebuie sa dai alte gauri.

Dupa ce termini modificarea, te rog sa rupi sigla amplificatorului...pacat de el..

Pai poate sa dea sigla jos de amplif si sa o inlocuiasca cu TDAKAI :rade: :rade:

100W?????.....nici macar chinezesti

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Presupunand ca se potrivesc tensiunile scoase de transformatorul original pentru kiturile cu TDA rezultatul va fi cam acelasi (ca si putere). Transformatorul e gandit sa suporte un consum relativ mic (aproximativ 20W audio pe canal), nu pune nimeni un transformator capabil sa "tina" un etaj final de 2x100W intr-un amplificator de 2x20W. Presupunand ca eficienta integratelor e mai mare decat a etajului final original  poate vei avea un maxim de 25W audio pe canal. Vinde-l asa cum e acum, fara sa-l mai canibalizezi si cumpara un transformator SH care sa poata alimenta kiturile alea. Daca insisti si transformatorul din Akai nu are siguranta termica il vei face praf destul de repede.

Link spre comentariu

Vinde-l asa cum e acum, fara sa-l mai canibalizezi si cumpara un transformator SH care sa poata alimenta kiturile alea. Daca insisti si transformatorul din Akai nu are siguranta termica il vei face praf destul de repede.

Tu ai da bani pe un asemenea amplificator?

Eu unul nu as da chiar daca e de la mama lui...e din 1978 si cum v-am spus de la 9-10 v pe iesire are distorsiuni considerabile cu biasul reglat la 30-40 mA  

Asa ca poate imi dai si mie un exemplu cine il cumpara si la ce pret? :rade:

Link spre comentariu

Eu vreo 2 luni am stat cu gandul la un amplif din '79 (pe care pana la urma am reusit sa-l cumpar) imi era teama sa nu-l ia altcineva inaintea mea.

Totul ti s-a tras de la boxa pe care ai dat-o imprumut, (ti-a parlit finalii) data viitoare sa-ti fie invatatura de minte :96 Ceva asemanator am patit si eu, am dat o pereche de boxe imprumut si mi le-a adus cu inaltele arse...noi sa fim sanatosi...

Link spre comentariu

Sculele audio, pieptănul, periuţa de dinţi, maşinile şi femeile nu se împrumută. :)

Asa e 

Eu vreo 2 luni am stat cu gandul la un amplif din '79 (pe care pana la urma am reusit sa-l cumpar) imi era teama sa nu-l ia altcineva inaintea mea.

Totul ti s-a tras de la boxa pe care ai dat-o imprumut, (ti-a parlit finalii) data viitoare sa-ti fie invatatura de minte :96 Ceva asemanator am patit si eu, am dat o pereche de boxe imprumut si mi le-a adus cu inaltele arse...noi sa fim sanatosi...

Asta e imi pare rau de amplif deoarece gandeam exact ca dumneavoastra adica imi placeau astea vitange am dat 300 de lei pe el in 2009 sau 2010 nu mai tin minte exact dar imi placea aspectul.

Dar acum nu imi mai bat capul cu asa ceva...

Niste poze cu raposatul :95 (un canal mai merge)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Pacat de amplificator...

Schema este destul de simpla si poate fi foarte usor si IEFTIN reparata.

M-am jucat si eu cu TDA7293 si stiu destul de bine cum suna.

Pe de alta parte m-am jucat si cu un maldar de statii vintage cu puteri relativ mici, intre 15W/ch si sub 100W/ch, si nici una nu a fost intrecuta de TDA7293, mai ales dupa ce a fost reconditionata (schimbat electroliticii, cei de pe calea de semnal schimbati cu capacitori Wima, curatat potentiometri.)

Nici un amplif cu integrate ca finali nu v-a suna cum suna unul pe tranzistori, dar fiecare cu moftul lui.....

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Tu ai da bani pe un asemenea amplificator?

Eu unul nu as da chiar daca e de la mama lui...e din 1978 si cum v-am spus de la 9-10 v pe iesire are distorsiuni considerabile cu biasul reglat la 30-40 mA  

Asa ca poate imi dai si mie un exemplu cine il cumpara si la ce pret? :rade:

Simplu: cei care nu sunt surzi si pentru care 10W curati sunt arhisuficienti pentru o auditie placuta (mai ales daca ai niste boxe cu SPL mare). Din pacate o anumita categorie de utilizatori nu va intelege niciodata ca astfel de amplificatoare sunt destinate utilizatorilor casnici, nu sunt facute sa dea jos tencuiala de pe pereti.

De curiozitate: cum ai masurat acei 9-10V?

Link spre comentariu

Este destul de usor de reparat, mai ales ca distanta intre finali va permite sa puneti tranzistori de dimensiuni mai mari (as fi mers pe combinatia 2sa/2sc propusa mai sus), la ambele canale, sa nu se mai simta diferenta de volum intre canale.

Kiturile si condensatorii comandati ii puteti folosi intr-un proiect separat, se gasesc trafo la preturi modice la rubrica vanzari...

Link spre comentariu

Vreau sa intreb daca cei 9-10V reprezinta AMPLITUDINEA SINUSOIDEI ( valoarea de varf la varf) sau Valoarea EFECTIVA (RMS)?

RMS

Este destul de usor de reparat, mai ales ca distanta intre finali va permite sa puneti tranzistori de dimensiuni mai mari (as fi mers pe combinatia 2sa/2sc propusa mai sus), la ambele canale, sa nu se mai simta diferenta de volum intre canale.

Kiturile si condensatorii comandati ii puteti folosi intr-un proiect separat, se gasesc trafo la preturi modice la rubrica vanzari...

Sincer cred ca ma faceti sa il fac... ce prefinali imi recomandati pt 2sc si 2sa?

Link spre comentariu

Simplu i-am dat 1 khz pe intrare iar pe iesire i-am pus un osciloscop in paralel nu prea performant ce-i drept dar macar imi arata cand se deformeaza sinusoida 

Sarcina rezistiva? Nivelul de intrare se incadra in ce recomanda producatorul? Electroliticii din sursa mai sunt buni de ceva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări