sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Dupa cum spune-am un astfel de amplificator necesita o reconditionare completa daca vrei performante ridicate. Am facut o astfel reconditionare la mai multe amplificatoare vintage si rezultatele au fost incredibile, mai ales dupa ce am eliminat toti condesatorii electrolitici de pe calea de semnal si i-am inlocuit cu condesatori pe poliester. In alta ordine de idei, un amplificator care are NUMAI 4700µF filtrare pe fiecare ramura, nu este comceput sa fie testat ca un amplificator de PA, de sonorizari. Cu numai 4700µF pe filtrare este normal ca atunci cind vrei la iesire semnal sinusoidal in mod continu sa apara distorsiuni la o putere relativ mica la iesire pt ca se vor descarca condesatorii de filtrare. Pt un test cu semnal sinusoidal, condesatorii de filtrare trebuie suplimentati de cel putin 4-6 ori, preferabil peste 10 ori ca valoare. Aceasta filtrare de valoare relativ mica, este conceputa pentru o putere RMS destul de mica la iesire avind totusi o putere de peak relativ mare de iesire, situatie care corespunde unui regim normal de ascultat muzica. Putina lume asculta unde sinusoidale in mod continu la putere semnificativa de iesire. Link spre comentariu
csongore Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Eu zic ca merita reparat, scule faine transformatoare generoase am si eu un AM2800 din 78' restaurat recent(recablat,schimbat finali,condensatori,spalat si uns comutatoarele,relacuit capacul) am scos pe sarcina rezistiva cu ambele canale aproape de cliping 2X125W 4Ohm Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 (editat) Sincer cred ca ma faceti sa il fac... ce prefinali imi recomandati pt 2sc si 2sa? Eu pentru prefinali am comandat doua variante, ca nu stiam care se comporta mai bine (in special la hfe) varianta intai : BD 241C/BD 242C, varianta a doua: TIP 41C/TIP 42C...am pus bd-urile si au mers din prima. Atentie la pini, ca sunt in ordine inversa fata de BD 237/BD 238. Am inlocuit prefinalii doar la un canal, nu sunt diferente de volum intre canale, cu toate ca prefinalii originali aveau hfe >120. Vedeti ce mai spun si colegii, ca eu n-am asa chiar asa multe cunostinte in domeniu. @csongore: Faina scula! Cat consuma in retea? Editat Iunie 2, 2015 de marius75 Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 Dupa cum spune-am un astfel de amplificator necesita o reconditionare completa daca vrei performante ridicate. Am facut o astfel reconditionare la mai multe amplificatoare vintage si rezultatele au fost incredibile, mai ales dupa ce am eliminat toti condesatorii electrolitici de pe calea de semnal si i-am inlocuit cu condesatori pe poliester. In alta ordine de idei, un amplificator care are NUMAI 4700µF filtrare pe fiecare ramura, nu este comceput sa fie testat ca un amplificator de PA, de sonorizari. Cu numai 4700µF pe filtrare este normal ca atunci cind vrei la iesire semnal sinusoidal in mod continu sa apara distorsiuni la o putere relativ mica la iesire pt ca se vor descarca condesatorii de filtrare. Pt un test cu semnal sinusoidal, condesatorii de filtrare trebuie suplimentati de cel putin 4-6 ori, preferabil peste 10 ori ca valoare. Aceasta filtrare de valoare relativ mica, este conceputa pentru o putere RMS destul de mica la iesire avind totusi o putere de peak relativ mare de iesire, situatie care corespunde unui regim normal de ascultat muzica. Putina lume asculta unde sinusoidale in mod continu la putere semnificativa de iesire. Am testat si cu aparatul de masura cu semnal audio si de la 10 V incolo nu mai are bas are doar distorsiuni si baga si cc pe iesire cand incep distorsiunile Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Am testat si cu aparatul de masura cu semnal audio si de la 10 V incolo nu mai are bas are doar distorsiuni si baga si cc pe iesire cand incep distorsiunile Si care este legatura cu postul meu? Ai folosit filtrare suplimentara? Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2015 Si care este legatura cu postul meu? Ai folosit filtrare suplimentara? nu am spus doar ca l-am testat ca un pe un pa cu semnal constant de 1khz si de la 10 v deraiaza pe osciloscop si am incercat si cu semnal audio(muzica) si cu aparatul de masura acelasi lucru de la 10v pe voltmetru se aud distorsiunile la ureche... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Ca sa nu se considere reclama, iti trimit pe privat link-urile la ceea ce as pune eu daca as avea statia asta la reparat. Finali: 2SB616 -> MJE150312sd586 -> MJE15030 Prefinali si VAS: NPN -> MJE340 PNP -> MJE350 VAS -> MJE350 sau 2N5401G Si mai mult, i-as schimba toti finalii, prefinalii si VAS-urile, impreuna cu condesatorii asa cum am amintit si pe forum. Sint destul de ieftini si merita efortul. Eu am mai schimbat si dioda din compensarea termica cu un circuit superdioda montat direct pe radiator dar nu-i neaparata nevoie. Tranzistorii recomandati de mine sint de frecvente mult mai ridicate si posibil sa trebuiasca sa umbli si pe la condesatorii de compensare daca apar oscilatii, dar mai intii verifica cu compensarea originala. Pina la osciloscop asculta mai inti si vezi cum suna si apoi pune si osciloscopul daca vrei. Oricum pe osciloscop nu ai sa vezi decit cind distorsiunile sint mari. Pentru mine conteaza mai mult cum suna. Exista un topic foarte-foarte lung (peste 18 000 de posturi si peste 790 000 vizualizari) pe un forum audio renumit (nu dau nume) in care se discuta exact tema asta "Sound Quality Vs. Measurements " . Deci parerile sint foarte impartite. nu am spus doar ca l-am testat ca un pe un pa cu semnal constant de 1khz si de la 10 v deraiaza pe osciloscop si am incercat si cu semnal audio(muzica) si cu aparatul de masura acelasi lucru de la 10v pe voltmetru se aud distorsiunile la ureche... 10V pe voltmetru? Ce voltmetru? True RMS? Ce fel de muzica? Ai ideie cit este valoarea peak la 10V RMS la muzica cu un crest factor de 3-4 (estimez pt ca nu stiu ce fel de muzica, pt manele ~1-2, pt hard-rock 2-3, pt pop-disco 3-4 iar pt simfonica >8)? Pt 10V RMS si un crest factor de 3, rezulta ca valoarea peak este 30V si atunci este normal ca sa auzi distorsiuni cind amplificatorul se alimenteaza cu 28-30V pe ramura. Link spre comentariu
Vizitator sandy001n Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Ai informatie aici: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2481551.html ... inlocuit cu 2SC3182 / 2SA1265 si cauza probabila defect la VR2 (VR1). Vezi ultimele doua post-uri. Eu recomand 2SA1941 http://ronishop.ro/s/ka=2sa1941/h=1/ 2SC5198 http://ronishop.ro/s/ka=2sc5198/h=1/ Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 .............................................................. Prefinali si VAS: NPN -> MJE340 PNP -> MJE350 ....................................................... Atentie la pini ca sint inversati. Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 Va salut! Am facut ampliful cu tda-uri...7294 Si nu stiu de ce dar mi se pare sunetul complet schimbat fata de cel clasic cu tranzistori adica parca are distorsiuni Am lasat acelasi radiator si se incinta cam rau dupa 10-20 min de functionare eventual cred ca o sa-l pun cu spatele in sus si sa-i pun un cooler Se incalzeste si traful putin,se pare ca e prea mic... Putere are dar nu stiu parca are distorsiuni la orice volum ...nu am osciloscop acasa sa vad dar eu asa cred ca are sau asa e sunetul lui Cred ca aveati dreptate in privinta integratelor si ca sunt mai buni tranzistorii(au un sunet diferit,mai curat) Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Va salut! Am facut ampliful cu tda-uri...7294 Si nu stiu de ce dar mi se pare sunetul complet schimbat fata de cel clasic cu tranzistori adica parca are distorsiuni Am lasat acelasi radiator si se incinta cam rau dupa 10-20 min de functionare eventual cred ca o sa-l pun cu spatele in sus si sa-i pun un cooler Se incalzeste si traful putin,se pare ca e prea mic... Putere are dar nu stiu parca are distorsiuni la orice volum ...nu am osciloscop acasa sa vad dar eu asa cred ca are sau asa e sunetul lui Cred ca aveati dreptate in privinta integratelor si ca sunt mai buni tranzistorii(au un sunet diferit,mai curat) Exact ce spuneam intr-un post anterior ............pacat de el amplif . Altfel ce sa zic sa-l TDAesti sanatos Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 Pe joase e jale imi bag ceva in ele de tda-uri nu reda toate frecventele joase sau daca le reda...le reda total aiurea cu distorsiuni Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Pe joase e jale imi bag ceva in ele de tda-uri nu reda toate frecventele joase sau daca le reda...le reda total aiurea cu distorsiuni Pana sa-ti bagi picioarele in ele TDA-uri , ia mai bine baga-ti manutele in modulele originale cu trazistori , mai intrebi si colegii cu experienta si le pui la punct . Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 5, 2015 Partajează Postat Iunie 5, 2015 Nu inteleg , totusi, de acuzati atat de dur acest integrat! Eu am construit multe module cu acest integrat iar rezultatele au fost, de fiecare data multumitoare! Reda destul de fidel banda audio, basul este placut , nu se inneaca la salturi bruste de semnal...cred ca este vorba de ce se afla in fata acestui integrat , preamplificatorul , corectorul si adaptarile de impedanta/nivel semnal... Este , de asemenea, foarte adevarat, ca o schema cu componente discrete, bine aleasa si corect executata este superioara la toate capitolele... Link spre comentariu
malaescudaniel Postat Iunie 5, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2015 Il am aici modulul nu am ce sa-i fac deoarece nu am finali...Mi-a promis cineva ca imi aduce originali ca avea pe acasa de odinioara nu am decat sa astept dar nu mai zice nimic...ma gandesc ca poate si-o tine promisiunea Nu inteleg , totusi, de acuzati atat de dur acest integrat! Eu am construit multe module cu acest integrat iar rezultatele au fost, de fiecare data multumitoare! Reda destul de fidel banda audio, basul este placut , nu se inneaca la salturi bruste de semnal...cred ca este vorba de ce se afla in fata acestui integrat , preamplificatorul , corectorul si adaptarile de impedanta/nivel semnal... Este , de asemenea, foarte adevarat, ca o schema cu componente discrete, bine aleasa si corect executata este superioara la toate capitolele... Ce leg are preamp?din moment ce isi facea f bine treaba pe modulul cu tranzistori? Eu cred ca nu are curent destul tda-ul si de asta pe joase nu le reda cum trebuie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum