Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai am 2200 finali

Postări Recomandate

Salut putin ajutor

Mi s-au ars finalii pe canal dreapta si nu gasesc altii...

Finalii sunt:

2sd586 si 2sb616

De asemenea nu inteleg din ce cauza s-a strapuns si tranzistorul din configuratia superdiodei...

cel de la superdioda era 2sa872 

Si era strapuns si un prefinal 2sd438 

I-am pus prefinali bd139 si bd 140 si finali bd243c si bd 244c dar se aude mai incet si parca intr-un alt spectru de frecventa fata de canalul stanga original adica nu prea are putere se aud inaltele bine iar bas mai slab (Finali am vrut sa iau bd249 si bd 250 dar nu am gasit ...nu mai vorbesc sa gasesc modelul original)

Ceva pareri se mai gasesc tranzistori originali ca am fost si pe la prieteni care se ocupa cu depanari si mi-au zis ca nu au vazut tranzistori de acest gen(au aripioare laterale),Sau macar cu ceva echivalenti daca ma puteti ajuta.

Puterea amplificatoruli este cam de aproximativ 15-20 w pe 8 Ohmi pe canal(asa scrie in cartea tehnica) dar de la 9-10 v pe sarcina de 8 ohmi deja produce distorsiuni 

Mai are rost sa-l mai fac? 

Ma gandeam sa iauu 2 chituri de la mivarom cu 2tda7294 punte si sa le pun in locul amplificarii dar nu stiu daca duce traful are 2x 24c.a  dupa redresare ar fi cam 34v simetric are sigurante de 4A pe secundar dar nu stiu ce putere are,e si capsulat...

Link aici cu service manual http://www.hilberink.nl/luxman/akai/akai2200amp.pdf

Link spre comentariu

Ma gandeam sa iauu 2 chituri de la mivarom cu 2tda7294 punte si sa le pun in locul amplificarii dar nu stiu daca duce traful are 2x 24c.a  dupa redresare ar fi cam 34v simetric are sigurante de 4A pe secundar dar nu stiu ce putere are,e si capsulat...

Link aici cu service manual http://www.hilberink.nl/luxman/akai/akai2200amp.pdf

Nu are rost sa te complici cu kitul in punte, cel stereo normal e mai mult decat suficient. 

Link spre comentariu

1. Ampliful nu are trz superdiodă ci diode compuse.

2. Cînd ai înlocuit trz arşi, ai ales unii cu beta ca al originalilor, conform datelor de la producători?

3. Schema e prea simplă ca să nu se repare uşor. Cu sărăciile de chituri nu vei obţine nimic în plus.

Link spre comentariu

Sincer de abea i-am gasit si pe aia deoarece orice as intreba la magazin nu au ,nu au(sunt din Targu-Jiu) si nici nu am multimetre cu functia hfe 

Cei originali au hfe min:40  iar bd243c si 244c au 30   dar stiu ca acum 2 ani cand eram in clasa a-12-a, am masurat la niste bd-uri identice  si difereau hfe la majoritatea chiar daca erau acelasi model.

Imi puteti spune si mie rolul lui T3? Eu aveam impresia ca e generator de curent.

Link spre comentariu

Bun pai s-a strapuns acel T3 un prefinal si ambii finali.Bineinteles s-au ars fuzibilele inseriate pe colectoarele finalilor de 2 A

Oricum nu ma mai chinui sa caut piese deoarece nu gasesc niciunde 

Am intrebat si mai  sus acel traf duce 2 tda-uri 7294? In datasheet-ul lor spune ca absorb maxim 1,5A SI 2A pe sarcini de 8ohmi respectiv 4 ohmi

Eu am o pereche de incinte pe 8 

Editat de malaescudaniel
Link spre comentariu

Blasfemie mai mare decat sa pui niste kituri cu TDA.. nu cred ca exista.Dupa cum ai vazut si mai sus in alte posturi,nu ar trebui sa fie greu de reparat.Cat despre schimbarea sunetului,dupa ce ai inlocuit tranzistorii originali iar ma indoiesc ca pot fi asa mari diferente incat sa fie sesizate sau sa deranjeze.

Ar fi pacat sa pui kituri ieftine in el.

Link spre comentariu

Stiu ca e o blasfemie dar nu am de unde sa iau piese... cum am scris si mai sus am luat acele bd-uri de la magazin si clar sunt chinezesti mortaciuni(Sti)

Oricum nu avea cine stie ce performanta asa cum am spus de la 9-10V Ac pe iesire avea distorsiuni destul de mari pe sarcina de 8 ohmi..

Am dat comanda de 2 kituri cel de 100w  o punte si electrolitici sper sa ajunga cat mai repede si eu sunt absolut convins ca o sa aiba o putere mai mare si thd mai mici decat acea schema cu tranzistori  

Link spre comentariu

Sa nu iti inchipui ca vei avea 2x100W dupa modificarea asta....posibil ca trafo sa reziste, faci o proba la volum mare cateva ore (fara capac montat) si vezi cum se comporta, daca se incalzeste excesiv e clar ca nu face fata consumului. Tot pe site de unde ai luat kiturile sa gaseau si finali mai buni decat saraciile de bd243/244 luati inainte, ma refer la 2sa1943/2sc5200, trebuia sa dai alte gauri in radiator, dar si acum daca ai comandat kiturile cu tda, tot trebuie sa dai alte gauri.

Dupa ce termini modificarea, te rog sa rupi sigla amplificatorului...pacat de el..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări