Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere temperatura laptop

Dorin007

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

3

• Dorin007

3

• modoran

1

• powerlight

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Parerea mea e ca un pic e cam mare 

ieal ar fi 35-40 grade  ,de mers merge si la 45-55 grade 

Probabil este cam proasta pasta termica 

Link spre comentariu

Temperatura este absolut normala n-ai de ce sa-ti faci griji deoarece la unele modele de laptop-uri temperaturile ajung si la 90 grade,procesoarele de laptop sunt concepute sa lucreze si la temperaturi mai ridicate.

pop_ady44

Nu cred ca o sa gasiti laptop care sa aiba acele temperaturi de 35-40 grade.

La un pc se poate ajunge la temperatura aceasta daca este folosit un cooler mai profesional.

Editat de powerlight
Link spre comentariu

pop_ady44

Nu cred ca o sa gasiti laptop care sa aiba acele temperaturi de 35-40 grade.

La un pc se poate ajunge la temperatura aceasta daca este folosit un cooler mai profesional.

Are nevasta un laptop care chiar sta la 45 grade 

si am scris clar e ideal cea ce greu se obtine 

dar na sa nu facem reclama este o firma destul de ok 

si e curatat periodic la 3-4 luni 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Laptopul meu nu depaseste pe procesor 50 grade nici la test de tortura (Orthos 100%) dar are si motive:

- cpu Intel

- generatie veche 45nm Penryn, dar cu UV soft + pin mode

- regim functionare comutabil soft

- cooler lapuit

Prin undervolting se castiga mult, din pacate asta nu merge la generatiile mai noi. Al meu consuma maxim 27-28W fata de stoc 39W, este vorba de intreg laptopul cu luminozitate medie si ruland 100% CPU - Orthos.

Nici nu schimb pasta periodic (doar cand mai fac rocada pe la CPU, ceea ce nu mai ma pasioneaza in ultimul timp), iar de curatat cooler cam o data pe an.

Este gresita perceptia despre CPU noi, Core-i3,5,7 cand angajeaza hyperthreadingul consuma o droaie si se incalzesc.

Fii-miu are un Haswell i3 care insa nu se mai incalzeste mult pentru ca e underclockat din fabrica, consuma sub 15W orice i-ai face, insa e model ultraportabil 1,5kg, si este normal sa fie asa ca are autonomie de 8-12h.

Insa laptopuri cu core-i prima generatie nici nu suportau un test de stress - cu Prime se duceau peste 100 grade in sub un minut, ce sa mai vorbim de generatiile vechi cu video Nvidia, unde iarasi temperaturi cu 3 cifre garantau in timp dezlipirea GPU si necesitatea unui reflow care rezolva vremelnic problema...

La procesor AMD temperaturile mentionate sunt de asteptat in solicitare, dar daca nici nu il forjai atunci sunt prea mari.

Vezi ca foarte usor montarea coolerului poate fi facuta prost si proba cea mai buna ar fi daca ai facut in prealabil o masuratoare, ca dupa TIM nou ar trebui sa fie temperaturi cel mult egale daca nu mai bune.

Uitasem:

- temperatura suportata de CPU poate sa fie destul de mare insa merita efortul de coborare a ei mai ales la laptop, cat mai mult, asa cum am facut eu

- beneficiarul sonor este urechea voastra, ventilatorul face zgomot mai mic

- beneficiarii interni sunt: 1-HDD (spinner, despre cele mecanice e vorba) care este termosensibil si uzura se cumuleaza in timp, nu e ceva imediat; 2-Bateria care este si mai sensibila, prin scaderea drastica a duratei de viata.

Daca folositi laptopul stationar bateria se tine incarcata la 30-40% in frigider!

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

E normal daca ai folosit pasta noname. Cu o pasta de calitate ex. Arctic MX-4, Noctua NT-H1, Tuniq TX4 temperatura va scadea cu inca 5-7 grade.

Daca ai rabdare poti instala programul RMClock - acele procesoare Turion se pot subvolta (undervolting) cu scaderea semnificativa a consumului si a temperaturilor, dar trebuie sa ai rabdare si sa il testezi amanuntit ca sa te asiguri ca ramane stabil si nu se blocheaza cu alimentarea scazuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări