gabilungu66 Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 (editat) Am spus toti, in ideea ca tot ii are, sa stea linistit in privinta sursei, ca asa, daca stam sa ne gandim ,ar trebui schimbati si cei din BV, final video etc.Eu asa fac . Editat Iunie 2, 2015 de gabilungu66 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Am spus toti, in ideea ca tot ii are, sa stea linistit in privinta sursei, ca asa, daca stam sa ne gandim ,ar trebui schimbati si cei din BV, final video etc.Eu asa fac . Exact! Daca ii schimba pe toti cei importanti la filtrari si baleiaj vertical si daca tubul e in stare buna, il mai tine TV-ul inca multi ani. Link spre comentariu
gabilungu66 Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 Corect , o dimineata placuta ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2015 Partajează Postat Iunie 2, 2015 nui nevoie sai schimbe pe toti doar cel de linga ala care la schimbat deja de 33mf 160v si trebuie pusi de calitate la 105 grade altfel nu va duce mult eu iam incercuit mai multi ca fara masuratori este greu sa stii exact cei defect si apropo se gasesc eser-metru chiar ffoarte ieftine si masoara ok conzi Se gasesc ESR-metre foarte ieftine care masoara OK condesatorii. Ai dreptate! Mai ales daca ne luam dupa parametrii declarati de producator..... Dar valorile obtinute nu sint suficient de bine calibrate decit pt utilizarea in scop de service. Ma confrunt destul de des cu aceasta problema si stiu ca echipamentele care masoara ESR-ul precis costa citeva mii de euro bune. Chiar si cu un echipament de peste 8000euro la care am acces, masuratoarea poate avea o eroare de ~20%. La service este suficienta si o eroare de 100% pt a verifica daca un condesator este defect sau nu, dar pt mine si 20% este prea mare. Dar fiecare este dispus sa creada ce vrea si sa sustina ce vrea. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Puntea mea RLC Hameg nu a costat mii de euro si ma pot baza pe ea. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Se gasesc ESR-metre foarte ieftine care masoara OK condesatorii. Ai dreptate! Mai ales daca ne luam dupa parametrii declarati de producator..... Dar valorile obtinute nu sint suficient de bine calibrate decit pt utilizarea in scop de service. Ma confrunt destul de des cu aceasta problema si stiu ca echipamentele care masoara ESR-ul precis costa citeva mii de euro bune. Chiar si cu un echipament de peste 8000euro la care am acces, masuratoarea poate avea o eroare de ~20%. La service este suficienta si o eroare de 100% pt a verifica daca un condesator este defect sau nu, dar pt mine si 20% este prea mare. Dar fiecare este dispus sa creada ce vrea si sa sustina ce vrea. eu am luat eser de la colegu nostru taxdorustana si merge ok si in plus este si ieftin si daca esti meserias merge si fara eser doar cu capacimetru la valori mici de nano ca electrolitici ii schimbi fara sai masori Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Cand ai ocazia sa lucrezi cu o scula buna nu mai vorbesti asa.Fara sa ai termen de comparatie e greu.Ce spui ca hamegul meu masoara incircuit de la 200pF si daca nu are ceva cu el in paralel e ok masuratoarea.ESRul deasemeni pe mai multe domenii.Plus ca e precis ca si capacitate ceea ce pe un aparat normal nu poti conta.Pot sa pun daca vrei o masuratoare cu ESR metrul de la SMT,Fluke 175 si Hamegul asta sa vezi ce diferente sunt. Link spre comentariu
naetv Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 Cand ai ocazia sa lucrezi cu o scula buna nu mai vorbesti asa.Fara sa ai termen de comparatie e greu.Ce spui ca hamegul meu masoara incircuit de la 200pF si daca nu are ceva cu el in paralel e ok masuratoarea.ESRul deasemeni pe mai multe domenii.Plus ca e precis ca si capacitate ceea ce pe un aparat normal nu poti conta.Pot sa pun daca vrei o masuratoare cu ESR metrul de la SMT,Fluke 175 si Hamegul asta sa vezi ce diferente sunt. unii sunt amatori , altii mai fac o reparatie din cind in cind , pretul la aprate profesionale de genul asta il amortizezi in 5-10 ani si nu merita - vorbesc de mai multe aparate profesionale necesare intr-un service Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 3, 2015 Partajează Postat Iunie 3, 2015 unii sunt amatori , altii mai fac o reparatie din cind in cind , pretul la aprate profesionale de genul asta il amortizezi in 5-10 ani si nu merita - vorbesc de mai multe aparate profesionale necesare intr-un service Sint perfect de acord cu asta. Daca se citesc cu atentie posturile mele legate de acest subiect, o sa se observe ca nu am spus ca trebuie cumparat sau macar utilizat pt service un astfel de aparat scump. Ceea ce am vrut eu sa se inteleaga, si se pare ca putini au inteles cu adevarat, este ca atunci cind te lovesti (in service) de probleme care pot fi cauzate de condesatori defecti sau imbatriniti, trebuie sa schimbi condesatoriii chiar daca ii masori si par ca nu au probleme. Din fericire as putea spune, job-ul imi permite sa am acces la echipamente de masura foarte scumpe si precise dar nu se justifica sa le cumperi pt home sau service use. Echipamentele de masura utilizabile pt service, si aici nu spun ca pt service ar trebui echipamente mai scumpe si/sau mai precise pt ca nu pot fi amortizare, nu permit o verificare/testare a condesatorilor fara nici o urma de indoiala asupra calitatii lor. Este mult mai simplu si mai ales mai ieftin sa-i schimbi daca exista cea mai mica urma de indoiala asupra performantelor unui condesator, iar metoda amintita de mine pe aici pe forum pe undeva de testare a capacitorilor cu osciloscopul este mult mai precisa in gasirea condesatorilor defecti/uzati. Si discutiile pot continua la nesfirsit dar deja sintem off topic de mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum